PDA

Zobacz pełną wersję : Pytanie o rzutnik???

tomice
11-01-2006, 01:33
Mam taki dylemat i nie bardzo mam pomysl na rozwiazanie go.
Przygotowuje prezentacje na 25-lecie zespolu tanecznego, bedzie w kilku czesciahc. Pomiedzy nimi ma byc obraz na telebimie w postaci jakies tapety z logiem itp.
Nie bardzo wiem jak to zrobic, zeby ludzie nie widzieli obslugi windosowskiej. Czy moge jakos zrobic zeby na zablokowac na rzutniku tapete i tym czasie przygotowac sie do prezent i po jej uruchomieniu poprosyu przerzucic sie na nia, a po zakonczeniu wrocic na te tapete?
Nie wiem czy jest to zrozumialem :) Jesli nie to bede musial poprostu na moment wylaczac rzutnik, przelaczyc i wlaczyc :)

Pozdrawiam i dziekuje
tomek

P.S. Nie wiem czy dalem do dobrego dzialu, jesli nie to przpraszam.

madmips
11-01-2006, 11:24
1. A nie możesz wcześniej wszystkiego przygotować np. w Power Poincie - raczej masz plan co po kolei będzie.

2. Karta dwumonitorowa - tam możesz sobie ustawić co ma być, na którym ekranie.

tomice
11-01-2006, 19:03
Na poczatek mam cos we flashu. Reszta PP i zrobie jak mowisz.

Mam dumonitorowa, bo laptop, ale pozyczam i nie wiem jak zrobic dwa pulpity, w sensie zeby rozne obrazy miec na jednym i na drugim.

madmips
11-01-2006, 20:32
Są progzy, które obsługują i PP i flasha - ale nie pamiętam nazwy, chyba macromedii to było...

OBcY
11-01-2006, 23:27
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)

Żeby mieć dwa pulpity wystarczy zaznaczyc to co na screenie. Potem możesz sobie zmieniać ustawienie drugiego pulpitu, albo z góry albo z któregoś boku. Trzeba zaznaczyć, że drugi pulpit nie jest w pełni wartościowy, np. nie odtwarza divixow na fullscreenie. Różne kombinacje już próbowałem i zawsze odtwarza film na ekranie głównym.

kowall_ptk
12-01-2006, 10:34
Trzeba zaznaczyć, że drugi pulpit nie jest w pełni wartościowy, np. nie odtwarza divixow na fullscreenie. Różne kombinacje już próbowałem i zawsze odtwarza film na ekranie głównym.

Jak kupiłeś nvidię to się nie dziw, że masz drugi monitor-kalekę. Ja na Matroxie nie mam żadnych problemów z drugim monitorem. Łącznie z odtwarzaniem divixów fullscreen.