Zobacz pełną wersję : metz 48 AF - 1N digital
Mam pytanie o lampę Metz 48 AF - 1N digital. Czy współgra ona z d70s? I czy bardziej opłacalny jest zakup jej, czy wydanie takiej samej kwoty na Sb600?
bierz sb600 (o ile nie zrobiłaś literówki i nie chodzi ci o dwupalnikowego metza 58 AF1?)
Albert44
04-11-2007, 16:19
Mam pytanie o lampę Metz 48 AF - 1N digital. Czy współgra ona z d70s? I czy bardziej opłacalny jest zakup jej, czy wydanie takiej samej kwoty na Sb600?
Powinna grać rekomendowana przez Metza do D70s . A literówki nie ma. Cena nowej, sklep w Krakowie ok 700-750 PLN.
działać będzie, to wiem, ale bierz sb600. gdyby chodziło o 58 - to bym się zastanawiał i wybrał 58, a nie sb600.
Niestety, jakbym miała pieniądze na 58 to kupiłabym wtedy zamiast tego SB800. A tak, musze się zastanawiać, dysponując max 900 zł. ;)
Nie zastanawiaj się, bierz SB600. Bardzo zacna lampka
Albert44
05-11-2007, 09:59
Uzupełnienie o Metzu 48..
- Liczba przewodnia 48 (ISO 100, 105 mm)
- Współczesny design, podobny do 58 AF-1 - choć mniejsza
- Wyświetlacz LCD do kontroli funkcji
- Pozioma i pionowa regulacja przechyłu i obrotowy reflektor
- Tryb-slave dla Canon E-TTL i Nikon i-TTL-tryb zdalny
- Zintegrowane złącze USB dla łatwej aktualizacji oprogramowania
- Zintegrowany szerokokątny reflektor 18mm i karta reflektora
- Gwarancja 12 miesięcy
- Zasilanie 4 AA
Pozdrawiam.
Też chcę kupić lampę i Metz 48 korci mnie a na forum cisza, jakby tej stosunkowo nowej lampy nikt jeszcze nie miał. Czy ktokolwiek używa Metz 48 AF-1N Digital ? Jeśli tak to proszę o info.
Witam,
Człowiek o nick'u Cichy z tego forum i forum Canon'a ma robić jakies testy modelu METZ 48 i MEZT 58 warto więc chyba poczekać na jakieś organoleptyczne doświadczenia !
Pozdrawiać
no i stało się, kupiłem w końcu SB-600, dałem 710zł gotówką (odebrałem w małym sklepie, który oferty umieszcza w allegro) . Z uwagi na użytkowaną wcześniej SB-25 moje pierwsze wrażenia z SB-600 negatywne. Jednak w miarę czasu coraz bardziej podoba mi się ta lampka - żałuję, że nie poznałem Metz'a 48. Może przy następnej przesiadce, ale wtedy już na 58-AF.
Możesz dać namiary na ten sklep? Jak z gwarą w tym sklepie? Chyba się w końcu skuszę ;)
chętnie odświeżę to pytanie - mam podobny wybór
sb600 czy metz 48 af?