Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Im dalej tym spokojniej.
Tylko jedno.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)
przypomina mi pejzaże Bressona, nawet bardzo.
Uwagi:
- straszne szkoda, że drzewa nie trzymają pionu - ale na to nie miałeś już wpływu (chyba)
- jak dla mnie słaba konwersja do BW - za szaro
Najpierw sie nad tym zdjęciem zachwyciłem ale te 2 rzeczy mi przeszkadzają i teraz tylko mi sie podoba.
monster666
31-10-2007, 19:38
mimo wszystko jest na co popatrzeć :-)
przypomina mi pejzaże Bressona, nawet bardzo.
Uwagi:
- straszne szkoda, że drzewa nie trzymają pionu - ale na to nie miałeś już wpływu (chyba)
- jak dla mnie słaba konwersja do BW - za szaro
Najpierw sie nad tym zdjęciem zachwyciłem ale te 2 rzeczy mi przeszkadzają i teraz tylko mi sie podoba.
Na piony nie bardzo mam wpływ - tzn można transformować i poprawiać naturę ale chyba nie o taki wpływ Ci chodziło...?;)
Konwersja do cz-b - cóż, tak wybrałam, mam też bardziej zdecydowaną, bardziej kontrastową, mniej szarą jednak to co tutaj widzę lepiej oddaje klimat miejsca i to co dane mi było widzieć (a może tak, jak chciałam to zobaczyć?;))
PS Ja jestem "ona"
Pozdrawiam Jola
- straszne szkoda, że drzewa nie trzymają pionu - ale na to nie miałAŚ już wpływu (chyba)
!!
Taki szum z prawej strony fotki wyszedł.
PS. no jednak byłaś pierwsza w napomnieniach.
PS.2. Saygon ja też się na tym przejechałem
Sebastiann
31-10-2007, 19:47
Mi szum nie przeszkadza, dodaje klimatu, podoba mi się:)
Najważniejsze jest pierwsze wrażenie - a doszukiwanie się technicznych mankamentów to już (niepotrzebne) rozdzielanie włosa na czworo.
Bardzo mi się podoba.
Nie miała - zobacz na ich odbicie w wodzie: gdyby jm je pochyliła, to i tak drzewa i ich odbicia byłyby w linii prostej. A tu widać, że drzewa są po prostu nieprostopadłe do tafli wody.
Marcin Stawiarz
31-10-2007, 19:57
wspaniale zdjecie, inspirujace, czyste, piekne linie, spokoj, to czego szukam...
Usunąć taki szumek to nie problem jednak zostawiłam tak celowo (bez odszumiania), bo takie "ziarenko" dodaje jeszcze smaczku temu obrazkowi.
Usunąć taki szumek to nie problem jednak zostawiłam tak celowo (bez odszumiania), bo takie "ziarenko" dodaje jeszcze smaczku temu obrazkowi.
ok, przekonaliście mnie do tego ziarenka...
Zostawić wszystko w spokoju. Zaj....sty dzwoneczek!
Szum jest dobry, szarość też. Za Czornym i Marcinem - piękna kompozycja.
Co do kompozycji to nie jestem do końca przekonany, ale i tak jest śliczny.
meliszipak
31-10-2007, 22:20
Nieżle, ale bez orgazmu. Rzeczywiście czuć swoistą harmonię i spokój.
Mosquito
01-11-2007, 00:21
Jako typowy ignorant, przy pierwszym z nim kontakcie poszedłem dalej.. taaakie mało kontrastowe myślę sobie...
wróciłem do niego, raz, drugi, n-ty.. podoba się...
downunder
01-11-2007, 00:26
Jest ładnie, nic bym nie zmieniał, teraz tylko do labu, odbitka i powiesić na ścianę. :)
david555
01-11-2007, 14:22
Bardzo przyjemne w odbiorze. Co prawda ja wolę krajobrazy poziomo, ale tak też może być. Gratuluję konwersji.:)
Na piony nie bardzo mam wpływ - tzn można transformować i poprawiać naturę ale chyba nie o taki wpływ Ci chodziło...?;)
Konwersja do cz-b - cóż, tak wybrałam, mam też bardziej zdecydowaną, bardziej kontrastową, mniej szarą jednak to co tutaj widzę lepiej oddaje klimat miejsca i to co dane mi było widzieć (a może tak, jak chciałam to zobaczyć?;))
PS Ja jestem "ona"
Pozdrawiam Jola
najmocniej przepraszam. dlatego uwazam ze powinny być jakieś oznaczenia co do płci użytkownika
Darek Jankowiak
01-11-2007, 22:10
Świetnie układa się linia drzew, a same drzewa tak niezwykle "wyrastają" z bieli nieba. Chce sie oglądać !!!