kocudrak
08-01-2006, 19:50
[b]Witam
mam problem z Photoshopem 8 CS
nie moge otwrzyć Rawów z D70 po ponownym wgraniu systemu Windows XP
Problem jest o tyle dziwny,że wcześniej nie miałem z tym problemów .
Ściągnąłem Camera Raw 2.4 beta i nie działa po zamienie pliku,wersja 2.2 też nie działa próbowałem odinstalować i zainstalować Photoshopa i też nic to nie dało
Przy zmianie pliku pojawia sie pytanie czy zamienić istniejący plik na nowy potwierdzam i wszystko wydaje sie ok a jednak nie dziala i przy próbie otwarcia pojawia się komunikat ,że ten format nik jest obsługiwany
pliki sciągałem ze strony Adobe i juz sam nie wiem co robić poniewaz dziś właśnie zapełniłem całą kartę Rawami zwykle robię to w JPG ale dziś mnie podkusiło
Czy robię coś żle z zamianą plików czy może to inny problem ????????
Juz sam nie wiem o co chodzi
Szukałem na forum ale nie ma konkrentnych rozwiązań tego problemu
Ale się popisałem
ładowałem wtyczki do pliku Plug-in
załadowałem do Plug-in Pl i wszystko działa jak należy,poza tym zainstalowałem też Nikon Picture Project
mam problem z Photoshopem 8 CS
nie moge otwrzyć Rawów z D70 po ponownym wgraniu systemu Windows XP
Problem jest o tyle dziwny,że wcześniej nie miałem z tym problemów .
Ściągnąłem Camera Raw 2.4 beta i nie działa po zamienie pliku,wersja 2.2 też nie działa próbowałem odinstalować i zainstalować Photoshopa i też nic to nie dało
Przy zmianie pliku pojawia sie pytanie czy zamienić istniejący plik na nowy potwierdzam i wszystko wydaje sie ok a jednak nie dziala i przy próbie otwarcia pojawia się komunikat ,że ten format nik jest obsługiwany
pliki sciągałem ze strony Adobe i juz sam nie wiem co robić poniewaz dziś właśnie zapełniłem całą kartę Rawami zwykle robię to w JPG ale dziś mnie podkusiło
Czy robię coś żle z zamianą plików czy może to inny problem ????????
Juz sam nie wiem o co chodzi
Szukałem na forum ale nie ma konkrentnych rozwiązań tego problemu
Ale się popisałem
ładowałem wtyczki do pliku Plug-in
załadowałem do Plug-in Pl i wszystko działa jak należy,poza tym zainstalowałem też Nikon Picture Project