PDA

Zobacz pełną wersję : Gdzie wTrójmieście wyczyszczę matrycę

Pawel_2
28-10-2007, 23:50
Witam

Do matrycy w moim D80 przyległ syfek. Czyściłem powietrzem i pięknie usunąłem drobiny kurzu z wyjątkiem jednego cwaniaczka. Nie chcę samemu kombinować z czyszczeniem na mokro.
Proszę o namiary na porządny serwis w Trójmieście gdzie wyczyszczę matrycę.
Jakie macie doświadczenia z serwisami w Trójmieście, do którego warto oddać aparat.

Paweł

Smaluch
29-10-2007, 00:59
Cześć

Ja ostatnio czyściłem matryce w domu handlowym wielki młyn na przeciwko kościoła św Katarzyny. Wyczyścili to od ręki i dużo nie wzieli :)

Pozdrawiam

sivy
29-10-2007, 09:01
Cześć

Ja ostatnio czyściłem matryce w domu handlowym wielki młyn na przeciwko kościoła św Katarzyny. Wyczyścili to od ręki i dużo nie wzieli :)

Pozdrawiam

tzn ile? ile to trwalo itd?

willix
29-10-2007, 09:37
Witam,
ja polecam OK!Serwis .
Matrycy osobiście nie czyściłem ale zadzwoń i zapytaj ich co i jak.

http://www.okserwis.com.pl/index.php?sub=kontakt

Pozdrawiam,

KrzysioD40
29-10-2007, 09:58
Zdecydowanie polecam ten serwis w mlynie... 50 zl biora i na miejscu czyszcza jakies 20 minut...

Smaluch
29-10-2007, 13:52
Dokładnie tak jak KrzysioD40 powiedział czyszczenie matrycy 50 zł a matówki to chyba 20 zł ale nie jestem pewnien. Co do OK!serwis to nie zawsze mają czas i trzeba zostawić sprzęt na pare godzin chyba ze zadzwonisz do niech i sie umówisz ...

Korchez
29-10-2007, 13:53
Też polecam ludzi w Młynie. Dobrze robią za rozsądne pieniądze. (50zł)

fader_audio
29-10-2007, 16:33
szkoda ze na Ślasku nie ma takich punktów, a może po prostu nie wiem o ich istnieniu...

mjr
30-10-2007, 13:14
Witam

Do matrycy w moim D80 przyległ syfek. Czyściłem powietrzem i pięknie usunąłem drobiny kurzu z wyjątkiem jednego cwaniaczka. Nie chcę samemu kombinować z czyszczeniem na mokro.
Proszę o namiary na porządny serwis w Trójmieście gdzie wyczyszczę matrycę.
Jakie macie doświadczenia z serwisami w Trójmieście, do którego warto oddać aparat.

Paweł

Właśnie wczoraj oddałem do OK! Serwisu
http://www.okserwis.com.pl/index.php?sub=kontakt
Jest to znany i ceniony od wielu lat serwis. Polecam
Czyszczenie z FV 61zł.

kmieciu
30-10-2007, 19:12
polecam usługi w młynie,natomiast w OK jak dla mnie to bałbym się oddać im filtr UV wyczyścić
oddawałem raz obiektyw - szkoda gadać,koleżanka dała wyczyścić matryce w C 30D i chyba bym sam to lepiej zrobił

mjr
31-10-2007, 10:14
kmieciu Napisz coś więcej jak stawiasz takie zarzuty.

Pawel_2
31-10-2007, 21:22
Witam

Wielkie dzięki za info.
Muszę powiedzieć, że weile osób polecało mi serwis w Wielkim Młynie w Gdańsku.

Paweł

kmieciu
01-11-2007, 18:38
co tu więcej pisać robią na odwal i nie dokładnie

Musashi_Miyamoto
01-11-2007, 21:49
do Ok serwis oddaje, sprzęt zawsze do czyszczenia znaczy 2 razy;) nie miałem problemów lecz od lat zawożę Im obiektywy, soczewki zawsze czyste bez kurzu czy pyłków, za naprawę Sigmy 70-200 serwis w Gdyni wolał 420pln, w OK zrobili za 120pln i działa, mam to uznać za fuksa czy CUD? Nigdy nie miałem problemu z OK Serwis, jak nie byli czegoś w stanie zrobić informowali Mnie o tym, jak koszt naprawy miał być wyższy, zawsze dzwoniono, więc uważam że w OK podchodzi się profesjonalnie do sprawy, i daje na wszystko 6mieś gwarancji, a jeżdżę tam od powstania tej Firmy i polecali Mi ją Profesjonalni Fotograficy, więc od jakiś hmmmm nawet nie pamiętam 7 lat;) czy coś koło tego, pamiętam jeszcze czasy, gdzie obok Ok Serwis było zagłębie hurtowni Fotograficznych;)

Pozdrawiam Jaca

piotereks
09-11-2007, 22:47
musze i ja zapisac sobie ten watek, bo w mojej okolicy nikt mi nic kiedys nie polecil, pewnie sie przyda dzieki

passage
06-12-2007, 20:33
Witam wszystkich :) Odwiedziłem Gdańsk i kierowany Waszymi wskazówkami podążyłem do Wielkiego Młyna wyczyścić matrycę w moim Nikonie. Cóż - po lekturze Waszych wypowiedzi byłem nastawiony bardzo optymistycznie. Czar prysnął w momencie zetknięcia sie z panem przyjmującym zlecenia. Dość sfrustrowany niemłody pan wpierw oglądał bacznie mój aparat po czym stwierdził, że mam zablokowaną funkcję podnoszenia lustra i nie wie dlaczego. Na moją uwagę, że bateria jest w połowie rozładowana i że trzeba by podłączyć zasilacz odparł, że zasilacza nie posiada i żebym naładował sobie baterię zanim do serwisu przychodzę. Cóż pogodziłem sie z tym i zrezygnowałem z czyszczenia matrycy. Natomiast spostrzegłem sporo różnych filtrów za szybą i zapragnąłem kupić szarą połówkę. Nie ma - usłyszałem. Tylko na zamówienie. Ok - mówię. Proszę zamówić i wysłać mi do domu za granicę. Niemożliwe dowiedziałem się. Nie wysyłają za granicę. Zrezygnowany wpadłem na pomysł zapytania owego pana o dostrojenie mojego obiektywu do puszki bo dopatruję się pewnego problemu z ostrzeniem. Dowiedziałem się, że tego sie nie robi i że w ogóle jak ja sobie to wyobrażam.
Tak więc jeżeli niedoświadczony fotoamator może coś poradzić to bądźcie bardzo ostrożni z oddawaniem sprzętu do tego punktu. Ja bynajmniej więcej tam nie pójdę. Niestety zabrakło mi czasu, żeby pojechać do OK. Mimo to mam nadzieję, że tam serwis jest lepiej przygotowany na wizytę klienta. Pozdrawiam

Trevor
07-12-2007, 13:30
do Ok serwis oddaje, sprzęt zawsze do czyszczenia znaczy 2 razy;) nie miałem problemów lecz od lat zawożę Im obiektywy, soczewki zawsze czyste bez kurzu czy pyłków, za naprawę Sigmy 70-200 serwis w Gdyni wolał 420pln, w OK zrobili za 120pln i działa, mam to uznać za fuksa czy CUD? Nigdy nie miałem problemu z OK Serwis, jak nie byli czegoś w stanie zrobić informowali Mnie o tym, jak koszt naprawy miał być wyższy, zawsze dzwoniono, więc uważam że w OK podchodzi się profesjonalnie do sprawy, i daje na wszystko 6mieś gwarancji, a jeżdżę tam od powstania tej Firmy i polecali Mi ją Profesjonalni Fotograficy, więc od jakiś hmmmm nawet nie pamiętam 7 lat;) czy coś koło tego, pamiętam jeszcze czasy, gdzie obok Ok Serwis było zagłębie hurtowni Fotograficznych;)

Pozdrawiam Jaca

Ja byłem tam raz. Poszedłem kiedyś z BF w moim byłym D50 pooglądali potestowali (spędzili nad tym pół godziny!), potwierdzili, że faktycznie coś nie tego i nie są w stanie tego zrobić. Koniec końców powiedzieli żebym wysłał do serwisu NP (miałem gwarancję i właśnie chciałem się upewnić czy ja coś bredzę czy faktycznie coś jest nie tak).
Nie chciali żadnych opłat i byli ogólnie bardzo mili. Zrobili na mnie bardzo dobre wrażenie.
Jak do tąd nie słyszałem o nich złego słowa, jedyna wada to że miaszkają w lochach
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.nikon.org.pl/images/icons/icon10.gif)