PDA

Zobacz pełną wersję : Plener Pojezierze Wałeckie

Strony : 1 [2]

tomajk
29-05-2008, 07:30
OO Bartek coś ty media to mamy już od dawna, woda prund, i kanaliza :mrgreen:

Pogoda panowie i panie przepiękna, z zapowiadanego deszczu raczej nici, więc zamówienie będzie zrealizowane na 100% :D

Nie wiem o czym jeszcze zapomniałem hmmmm ??? pewnie wyjdzie w praniu, ale cóż :oops:
Aha !!! pamiętajcie, że u mnie jest kołchoz, więc nie spodziewajcie się perskich dywanów ani luksusu, raczej jak na wsi zabitej dechami, ale to przeca teraz modne :twisted:

Jadę dmuchać materacyk dla naszego Admina, więc teraz dzwonić w razie co.
Kto przyjedzie autobusem niech dzwoni, bo do tej pory to tylko 3 osoby zadeklarowały chęć przyjazdu PKSem więc przyjadę po nich na telefon, szkoda czekać cały dzień na dworcu.

To do roboty, do roboty :mrgreen:

Nemeth
29-05-2008, 09:16
No to do zobaczenia :) Zbieram się na ciuchcie :)

pebees
29-05-2008, 09:20
Ech, pozostaje wam tylko pozazdrościć... mi jednak się nie uda :/

kronos28
29-05-2008, 10:01
Aparaty weźcie, choćby tak dla ściemy bo choć miałem nie mówić wcześniej będziemy mieć media w odwiedzinach możliwe, że w piątek więc niech plener fotograficzny będzie fotograficznym a nie poetyckim :P bo z pewnością fraszki i aforyzmy będą się sypać wieczorami :P

tyyy a ja taki nie uczesany, nieubrany i fokle... trza było wcześniej pisać to bym się odszykował na glanc :D ;)

nooo to dobra lejdis ant dżentelmen :) do zobaczyska w punkcie zbornym :D

Sl@wcio
29-05-2008, 21:19
Tam już pewnie imprezka, a ja w domu ;-( jeszcze jutro do pracy...
Nic to, pakuję się.

Esjot
29-05-2008, 21:38
Nic sie nie martw.Zdążymy na to na co zdążyć mamy:)
Ja jutro tez w pracy.Ale koło 15:00 będę juz na miejscu.

b202
29-05-2008, 23:11
No jasne, że impreza jest, już mam nawet nową ksywkę i chyba będę musiał nicka zmienić na forum na "mroczek" bo mnie Hesja i Goldie przechrzcili :P jest super, niech żałuje ten kto nie jest :P, pozdrawiam pijąc drinka u Tomajka.

Nivelen
30-05-2008, 06:46
a ja się zastanawiam o której wpaść :P będę was ścigał na komórki więc miejcie gdzieś w pogotowiu xD

b202
31-05-2008, 23:03
Właśnie siedzimy i jemy świniaka, jest **********. Siedzimy w ogrodzie u Tomajka a forum mamy na ścianie z projektora w zajebistym formacie. Pozdrawiamy ;)
Mroczek aka b202

motylanoga
31-05-2008, 23:07
Właśnie siedzimy i jemy świniaka, jest **********. Siedzimy w ogrodzie u Tomajka a forum mamy na ścianie z projektora w zajebistym formacie. Pozdrawiamy ;)
Mroczek aka b202

sadyści....

;-)

Dobrej zabawy, że takim tam banałem rzucę.

Nivelen
01-06-2008, 10:41
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img233.imageshack.us/img233/3109/nikqy3.jpg)

Ofiara dla wielkiego Nikona ;)
To oczywiście sprzęt który towarzystwo zostawiło Tomajkowi w ramach zapłaty ;)

PS. nic nie piszcie o jakości itp. zdjęcia :P to automatyk z PSa ;)

glisek
01-06-2008, 13:31
a ja juz w domciu.
Serdeczne dzięki dla Tomajka i jego żonie za ugoszczenie i świetną organizacje, a calej wesolej ekipie za swietnie spedzony czas.
Do nastepnego plenera :D

Robert_P
01-06-2008, 17:12
Również już w domku .
Tomek i Ania wielkie dzięki jesteście wspaniali, Wasza gościnność przerosła moje oczekiwania.
Pozdrawiam i do zobaczenia na następnym spotkaniu.

kronos28
01-06-2008, 17:43
Nooo to powróciłem :D

Dzięki bardzo dla naszego organizatora i jego żony za oooogrooommm pracy :) Miło było wszystkich was spotkać - starych i "nowych" znajomych :) do zobaczyska na kolejnym spotkaniu :)

Normalnie tomajk coś czuje że skazałeś się na coroczne odwiedziny ekipy spod znaku N :D

b202
01-06-2008, 19:06
Ja już też w domu, wyjechałem po pożegnaniu ostatnich plenerowiczów. Chciałem jak już są podziękowania również wszystkim podziękować, za super spędzony czas oraz że moglem poznać takich ludzi.

Pozdrawia MROCZEK ;)

wasia
01-06-2008, 19:27
Wielkie dzięki dla Tomka i jego żonki za ogrom ich pracy i zaangażowania . Wszystkim za świetną zabawę i towarzystwo - do następnego razu !

Nemeth
01-06-2008, 19:36
I ja szczęśliwie dojechałem :) Wyrazy uznania dla Tomajka i jego małżonki. Wspaniała impreza.

Sl@wcio
01-06-2008, 19:45
Ja jeszcze w drodze. Zatrzymalem sie na suszi 0,5l... A jakie Ania ciasto robi, zalujcie :-) Dziekujemy za trud wlozony w organizacje pleneru przez Tomka, Anie i czlonkow grupy pilsko-waleckiej.

deoc
01-06-2008, 20:15
deoc'i odmeldowuja sie. Powrot spokojny - rowniutkie 415km ;) Takze tylko 10km nadlozylismy. Kolacja zjedzona, umyci wiec zabieramy sie za selekcje zdjec....
O czyms zapomnielismy???

TAK

Wielkie dzieki dla Tomajka i całej Jego RODZINY za organizacje tak udanego pleneru. Szacunek przeogromny dla WAS

DZIEKUJEMY
Całej reszcie za super zabawe, pomoc w trudnych chwilach, a alkoholowi za nie-ostre zdjecia :D

hesja
01-06-2008, 20:58
no to pieknie naladowana bateryjka!
i nie bynajmniej En-El4a :)
pieknie wypoczalem i swietnie sie pobawilem
kontakt z natura to niesamowita sprawa
a przebywac z takimi wspanialymi ludzmi jak Wy to skarb!!

Tomeczku i Aniu Jestescie N I E S A M O W I C I :)
(pozdro dla Zosi, ktora na pewno Was w przyszlosci godnie wspomoze :)
bardzo Wam dziekuje za wszystko
wlozyliscie mase roboty z taka wielka sfora jak nasza
no i tak bardzo dla nas otworzyliscie swoje wlosci ze chyba kazdy z nas poczul sie jak w domu!
rodzinnym domu :)
do tego tajniki warsztatu podgladania ptakow :) nieocenione!

ale wielkie podziekowania tez dla calej Waszej grupy...
no i poznalismy kolejnego "brata ksero" :)
Mroczek, pozdro!! :)

piekne widoki, wspomnienia, ptaki, imprezy... Wasze czyste powietrze, ktore nie dalo szans kacowi
bede dlugo pamietal :)
juz odliczam dni do kolejnego Zlotu w Wałczu :)

b202
01-06-2008, 21:02
ale wielkie podziekowania tez dla calej Waszej grupy...
no i poznalismy kolejnego "brata ksero" :)
Mroczek, pozdro!! :)

juz odliczam dni do kolejnego Zlotu w Wałczu :)

Pozdro pozdro ;) mi tez miło było Cię poznać BTW dobrze, że odliczasz dni bo z pewnością kolejny Zlot w Wałczu lub okolicach będzie i będzie nam niezmiernie miło Was gościć ponownie.

wld
02-06-2008, 00:08
Co za impreza! Jeszcze teraz mięśnie mnie bolą i nie wiem od czego ;) Dziękuję Tomku i Aniu za gościnę, wspaniałe przeżycia i widoki. Cieszę się, że mogłem poznać wspaniałych ludzi i spędzić z nimi czas. Jeszcze raz wielkie dzięki :)

david
02-06-2008, 01:21
Właśnie dotarłem.
Aniu i Tomajk wielki SZACUN za organizację, naprawdę bawiliśmy się świetnie, szkoda, że wszystko co przyjemne tak szybko przemija. Do zobaczenia!
Wielkie dzięki również dla współorganizatorów.

tomajk
02-06-2008, 06:37
Udało mi się wreszcie zaglądnąć na forum :)
Impreza wyszła super, bo i super towarzystwo było, gdyby nie praca i odległości dzielące nas chętnie gościłbym was częściej.
Jeśli nie będziecie mieli nic przeciwko, to takie spotkania można wpisać na stałe do kalendarza.
Fantastycznie się z wami bawiłem i organizowanie takich spotkań będzie dla mnie przyjemnością.
Ech szkoda że znowu trzeba iść do pracy :(

PS. wieczorem był u mnie nasz kolega leśniczy i trafił się nam taki mały akcencik na zakończenie: nowy gatunek ptaka zawitał do mnie, brodziec piskliwy, trochę nas zaskoczył i foteczek nie ma, ale Leszek postanowił że zacznie robić inwentaryzację. Zresztą co tam, wielu z was trzasnęło takie foty, a bóbr KaleidoStar mojej Ani pewnie długo będzie sen z powiek spędzać.
To ja też zaczynam odliczanie do kolejnego pleneru :D

dwl
02-06-2008, 08:15
Pozdrawiam z szarej rzeczywistości. Wielkie dzięki Ani i Tomajkowi oraz chłopakom z Pozytywa za organizację, Ani za super ciasto. Reszcie dziękuję za miłe towarzystwo. Do zobaczenia!

Daniel

Imago
02-06-2008, 08:21
Melduję się dopiero teraz ale w domu jestem już od wczoraj ok. 20 (dojazdy z dworca i takie tam). Potem nawet nie włączałam komputera bo nie miałam siły. Dobra, teraz najważniejsze.
Tomajkom (czyli Tomkowi, Ani, Zosi...) - wielgachne dzięki za plener, gościnę w ogrodzie (tak wielkim, że niemal tajemniczym ;-)) i ogólnie za wrażenia! Miło będzie do was znowu przyjechać na kolejny plener.
PrzeMoonowi - ogromniaste dzięki za transport.
Adminostwu (Gosi i Piotrowi)- za to, że byli i za to, że to forum nie jest forum miłośników pluszowych misiów albo harleyowców ;-).
Lans Squad + Spoko Squad - za jak zawsze ogromną dawkę śmiechu :).
KaleidoStar, Kronos, Nemeth - ekipa Nikon Czat rządzi :D.
Mroczkowi ;-) - za "zdjęcie z Mroczkiem" :twisted:, torbę na manatki (naprawdę ułatwiło mi to zabranie się do i z PKS) i ogólnie za współorganizację świetnego zlotu.
Panu Leśniczemu - za przewodnictwo po lesie i opowiedziane historie (skalniak przy domu jest naprawdę świetny).
Wszystkim uczestnikom - za wspaniałą atmosferę i za to, że wreszcie udało mi się odstresować i naładować akumulatory.

DZIĘKUJĘ!

P.S. Do zobaczenia na kolejnym zlocie.

gajowy
02-06-2008, 09:25
Melduję, że "wesoły autobus" zakończył trasę,
a że trasa nie do końca była optymalna to trwało to troszkę ;)
Udało się jednak dojechać do domu przed północą więc jest nieźle :)

Wielkie podziękowania dla Tomajka i całej Tomajkowej Rodzinki.
Mam nadzieję, że nie nabroiliśmy za wiele :)

Szacunek dla wszystkich uczestników "Dobrzyca Kajak Trophy 2008" - za wytrwałość ;)

b202
02-06-2008, 09:26
Mroczkowi ;-) - za "zdjęcie z Mroczkiem" :twisted:, torbę na manatki (naprawdę ułatwiło mi to zabranie się do i z PKS) i ogólnie za współorganizację świetnego zlotu.

Nie ma za co, przywieź rodzinkę to też będą mogli sobie ze mną pstryknąć fotkę :P

kronos28
02-06-2008, 10:06
KaleidoStar, Kronos, Nemeth - ekipa Nikon Czat rządzi :D.

:D

Mroczkowi ;-) - za "zdjęcie z Mroczkiem" :twisted:, ....

wuaśnie - kto ma moje foto z Mroczkiem... Już widzę te fanki "M jak Manfrotto" ;) stojące pod moimi drzwiami :D

Jak tam ogolnie komuś w kadr przypadkiem wlazłem to ładnie proszę o przesłanie na maila (siedzi se w profilu) :D

b202
02-06-2008, 10:16
wuaśnie - kto ma moje foto z Mroczkiem... Już widzę te fanki "M jak Manfrotto" ;) stojące pod moimi drzwiami :D

Jak tam ogolnie komuś w kadr przypadkiem wlazłem to ładnie proszę o przesłanie na maila (siedzi se w profilu) :D

N jak Nikon :P

No w moich kadrach jesteś i Ci wyślę jakoś w tygodniu bo już się natłok pracy zawodowej rozwinął i już wychodzi na to, że znów brak wolnego czasu będzie mnie prześladował. Ale spoko wyślę na ein hundert procent. ;)

hesja
02-06-2008, 11:32
deoc rzucil tematem jeszcze na zlocie
ze poda dane serwerka i kazdy z nas zrzuci tam duuuze jpg
i bedzie mozna sssssać do woli :)
az oczy powpadaja :mrgreen:

niech sie tylko deocowski uaktywni :)

vitter
02-06-2008, 11:38
I My serdecznie dziękujemy za super spędzony czas w tak miłym towarzystwie :-D
Podróż minęła spokojnie choć bez klimy było ciężko.
Już zaczynamy tęsknić za pięknymi widokami, klimatem i towarzystwem a "świnki morskie" za błotkiem i wodą :mrgreen:

goldie
02-06-2008, 12:16
und everybody klaszczą !!!!!!!!

Tomajk i Ania - DZIęKI ZA WSZYSTKO, jak dla mnie MEGA WYPAS, łącznie z jedzeniem skóry ze świniaka :D:D:D

wszystkim uczestnikom za cierpliowść i wyrozumiałość że musieli mnie znoscić przez te 4ry dni :)

Mroczkowi Bratu Xero za to że mogłem mieć styczność z WIELKIM śWIATEM MEDIALNYM :)

a Gajowemu dziękuję za motywację podczas dramatycznych mych zmagań z resztką sił i Kajak Trophy 2008

LANS SQUAD RZąDZI !!!!!!!!!!!!!!!!!! OłJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Robert_P
02-06-2008, 12:26
deoc rzucil tematem jeszcze na zlocie
ze poda dane serwerka i kazdy z nas zrzuci tam duuuze jpg
i bedzie mozna sssssać do woli :)
az oczy powpadaja :mrgreen:

niech sie tylko deocowski uaktywni :)

No to jest najlepsze rozwiązanie bo mam foty innych i z chęcią bym się podzielił i powymieniał :)

ps.
Jeszcze raz wielkie dzięki za tak miłą i wesołą atmosferę , Ludziska jesteście wspaniali !

deoc
02-06-2008, 13:17
Serwer bedzie jak obiecalem - dajcie mi 2-3 dni na uporzadkowanie ;)
W kwesti omawiania szczegolow - to bedzie tylko 250GB na zdjecia - proponuje NEF'y / nieobrobione JPG, byle jako tako wygladaly. Wrzucane do folderu ze swoim nickiem. Ew do dogadania :D

NikoBellic
02-06-2008, 13:28
Witajcie
Dotarliśmy wieczorkiem. Powrót do rzeczywistości trochę bolesny :).
Wielkie dzięki dla Tomka i Ani za gościnę i zorganizowanie super wypadu.
Piękne widoki, ptaszki, imprezy no i niezapomniany spływ kajakowy :).
Jako świeży nikonowiec dziękuje wszystkim za super atmosferę i przyjęcie nas.
Moja żona też zachwycona :), przesyła Wszystkim pozdrowienia
Z swojej strony przesyłam naszą traskę kajakową z gps-a:
http://maps.google.com/maps?q=http:%2F%2Ftrail.motionbased.com%2Ftrail%2F kml%2Fepisode.kml%3FepisodePkValues%3D5797834&ie=UTF8&z=12

Krzysiek

kurczak
02-06-2008, 13:42
Dojechaliśmy szczęśliwie wczoraj wieczorkiem. Całą drogę zastanawiałem się czy nie powinienem się przekwalifikować na ogrodnika i zostać u Tomajków na stałe :)

Ania, Tomek jesteście niesamowici, stworzyliście nam taką wspaniałą rodzinną atmosferę, że od pierwszej do ostatnie chwili czułem się jak w „ukrytej kamerze” :). Dziś rano zaraz po przebudzeniu żałowałem, że nie zjem u Tomajków jajecznicy od szczęśliwych kur :).
Wciąż w pamięci mam duże przeszklone okna z widokiem na ogród!

Tomajk chłopie, jesteś wielki dałeś radę zorganizować imprezę, która wprowadziła mnie w wakacyjny nastrój.
Dziękuję bardzo Wszystkim, którzy pomagali zorganizować ten plener, oraz tym, którzy w nim uczestniczyli i bawili się tak dobrze jak ja.

Wasze towarzystwo, kajaki, wędzone pstrągi, wyskakujące sarenki, myszołowy, dzięcioły, cała banda kolorowych ptaków w czatowni :), rower pod ręką, słońce, Park Linowy, pieczona świnia i dużo fotek, to wszystko mam na jednym zdjęciu :).

P.S. Ania roślinki dotarły w jednym kawałku i czekają na przesadzenie, dziękujemy bardzo za porady i pomoc w doborze.

KaleidoStar
02-06-2008, 15:37
W domu od wczoraj,ale sercem i myślami ciągle na Tomajkowych włościach. Aniu,Zosiu,Tomku,dziękuję za wspaniale spędzony czas (a Anię przepraszam za bobra ;) )
I tak jak reszta-odliczam dni do następnego spotkania.
Specjalne pozdrowienia dla Imago,Kronosa i Nemetha :)

admin
02-06-2008, 18:04
Przyszedl czas na moje podziekowania. Jak pisali juz przedmowcy, jestescie wspaniali. Cala rodzinka stanela na wysokosci zadania i podskoczyla :) Wciaz nie moge sie ogarnac po powrocie bo bylo swietnie. Raz jeszcze wielkie dzieki Wam za to i wkrotce meldujemy sie ponownie :)

No dobra, zartowalem, ale i tak bedzie to nieodlegly czas.

Dzieki wielkie dla Was za organizacje i dla reszty uczestnikow za przemila atmosfere.

BYLO SUPER!!!

PrzeMoon
02-06-2008, 19:20
Co tu dużo pisać było SUPER !!! Nic nie ujmując poprzednim plenerom i organizatorom to ciężko będzie pobić to co zrobił Tomajk wraz z rodziną i resztą ekipy – WIELKIE DZIEKI.
Wszystkim uczestnikom dziękuję za wspaniale spędzony czas i niezapomniane wspomnienia.

Do zobaczenia następnym razem

hesja
02-06-2008, 19:25
Lans Squad + Spoko Squad - za jak zawsze ogromną dawkę śmiechu :)

nasze Ima(dł/g)o to sie chociaz zna na tym co najwazniejsze :mrgreen:
zeby tylko jeszcze wóde piła heh :))

pamietaj co by sie nie dzialo my nigdy nie zawiedziemy!
hawk! :)

KaleidoStar
02-06-2008, 19:45
nasze Ima(dł/g)o to sie chociaz zna na tym co najwazniejsze :mrgreen:
zeby tylko jeszcze wóde piła heh :))

pracuję nad tym ;)

deoc
02-06-2008, 20:36
na rozluznienie zapraszam na 2 krotkie filmiki ze spływu :D (jakosc dosc slaba, ze wzgledu na rozmiar :/)
http://85.128.210.8/hesja.wmv (6,7MB)
http://85.128.210.8/goldie.avi (14,6MB)

b202
02-06-2008, 20:39
No to jest najlepsze rozwiązanie bo mam foty innych i z chęcią bym się podzielił i powymieniał :)

No ja też bym się powymieniał, bo mam sporo różnistych fotek, które może będziecie chcieli

Wrzucane do folderu ze swoim nickiem.

i to jest dobry pomysł deoc ;)

edit:
filmy są wypaśne aż mam chęć oglądnięcia więcej :P

Sl@wcio
02-06-2008, 20:48
Czyli co, czekamy na serwer deoc'a?
Ale chyba wypada na forum wrzucić jakieś foty.
Przecież tomajk ze swoim GPRS'em się wykończy psychicznie zanim zassie coś z FTP ;)
(i to jeszcze NEF'y jak sugeruje deoc)
Myslę że jpg w rozdzielczości 1600x1200 wystarczą do pooglądania, jak ktoś będzie chciał NEF to złoży "zamówienie" u autora i po ptokach.

b202
02-06-2008, 20:53
Przecież tomajk ze swoim GPRS'em się wykończy psychicznie zanim zassie coś z FTP ;)
(i to jeszcze NEF'y jak sugeruje deoc)
Myslę że jpg w rozdzielczości 1600x1200 wystarczą do pooglądania, jak ktoś będzie chciał NEF to złoży "zamówienie" u autora i po ptokach.

Tomek nie będzie miał problemu, zdjęć za wiele nie ma tylko ze spływu, ale za to te co ma to przegra na mój komp i ja od siebie wyślę więc będą i zdjęcia od Tomajkowej D300. A pomysł z 1600x1200 i składaniem zamówień jest wyjątkowo pomysłowy i jestem za tym co napisał Sl@wcio, może też każdy napisać co robił, bo ja tylko jpg'i na zlocie robiłem :P

deoc
02-06-2008, 20:58
źródło (http://img212.imageshack.us/img212/6940/mroczkitc1.jpg)
Ktory to prawdziwy mroczek?

b202
02-06-2008, 21:00
mroczkitc1.jpg

ooooo nie deoc, chcesz żeby mnie teraz już naprawdę załatwili na forum i mam zostać mroczkiem? żeby tego moderatorzy nie widzieli bo mi jeszcze nicka zmienią :???:

deoc
02-06-2008, 21:12
1. 26km kajakiem i stoje - dziwicie sie, ze tak wygladam :D

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/06/c02773edfe4aa2ca-2.jpg
źródło (http://images34.fotosik.pl/273/c02773edfe4aa2ca.jpg)
2. tyle mie(n)sa to ja w zyciu nie widzialem :D

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/06/7ef3056670bb171f-2.jpg
źródło (http://images34.fotosik.pl/273/7ef3056670bb171f.jpg)
Jak juz sobie grabie to i u moderatorow tez

Sl@wcio
02-06-2008, 21:13
deoc - ale dałeś "do pieca" ;-D

pebees
02-06-2008, 21:14
Hmm... wraz z wstawianiem fotek przez deoca przestaję żałować, że mnie nie było.. :D

b202
02-06-2008, 21:15
deoc - ale dałeś "do pieca" ;-D

do pieca wrzucił hesja, tego swojego świniaka i później chodził jak parowóz :P

Sl@wcio
02-06-2008, 21:18
Hmm... wraz z wstawianiem fotek przez deoca przestaję żałować, że mnie nie było.. :D
Zbyt pochopne wnioski.

b202
02-06-2008, 21:35
Panowie, prześlijcie mi zdjęcie grupowe, kto tam je miał? Bo muszę wysłać coś do gazet a takie grupowe byłoby świetne. BTW materiał który się ukaże w TV (DVD) i gazetach (tu ew. ksero lub skan) będzie można dostać ode mnie pocztą pl lub mailem. Więcej info napiszę po ukazaniu się materiałów, telewizyjny będzie już jutro o 18.30 na www.tvasta.pl (tam znajdziecie Oglądaj na żywo) lub bezpośredni link (http://www.tvasta.pl/player.php?src=4#mid)

czekam na grupówkę [email protected] - najlepiej dzisiaj ;)

Sl@wcio
02-06-2008, 21:37
Gruppen foto zrobił David.

kronos28
02-06-2008, 21:39
Gruppen foto zrobił David.

on juz ma przechlapane - teraz bedzie zlotowym gruppen foto majster :D

wld
02-06-2008, 21:39
Żałuję, że nie mogłem być z Wami w sobotni wieczór :( Wielka szkoda :(

b202
02-06-2008, 21:41
Żałuję, że nie mogłem być z Wami w sobotni wieczór :( Wielka szkoda :(

A działo się działo, zobacz jaką minę na świniaka zrobił hesja, w dodatku pomagał mu Gajowy :D

Nemeth
02-06-2008, 22:00
A propos świnki...

źródło (http://img77.imageshack.us/img77/9124/dsc8125dj9.jpg)

źródło (http://img77.imageshack.us/img77/5714/dsc8126yr2.jpg)

:)

Sl@wcio
02-06-2008, 22:02
Chłopy! To się je a nie foci!! ;-D

tomajk
02-06-2008, 22:55
Witajcie wszyscy plenerowicze z Rudnicy.
Chciałam bardzo podziękować za tak miłe i serdeczne posty, aż się wzruszyłam :cry:.
Wasze podziękowania i dobre wspomnienia z pobytu u nas to największa nagroda, a mieliśmy obawy i tremę czy podołamy z organizacją. Bardzo się cieszę , że Wam się podobało. Następnym razem , jak zorganizujecie mi zastępstwo na szkółce to upiekę więcej ciasta :mrgreen: i może jeszcze jakieś smakołyki. Kurczak już umie podlewać i jeździć Lamborghini, a Sl@awcio chce poszaleć kosiarką, potrzebny tylko dobry handlowiec :mrgreen:

Jeszcze raz wszystkim dziękuję za wspaniałe towarzystwo, super teksty, dużo śmiechu i za to macie od nas uściski,
PA! Ania Tomajkowa :-D

kurczak
03-06-2008, 12:54
A ja myślałem, że trzeba być ogrodnikiem :). To ja piszę się na handlowca i podlewacza, oczywiście do pracy będę jeździł Lamborghini, tak gdzieś z okolic czatowni do domku letniskowego:) Full wypas 45 biegów! :) a może nawet wyjadę na asfalt :)

tomajk
03-06-2008, 17:53
Full wypas 45 biegów! :) a może nawet wyjadę na asfalt :) Żeby zerwać gumę :mrgreen:
No no widzę że Ania Tomajkowa coś kręci za moimi plecami, chyba jakieś ciacho :mrgreen: dobrze że nie musi długo rosnąć, bo się doczekać nie mogę :D

gtad
04-06-2008, 21:43
Strasznie głupio mi pisać w tym wątku, bo niestety nie było mi dane uczestniczyć w tym spotkaniu :(. Niestety sprawy służbowe od piątku do niedzieli wieczora (targi, na których się wystawiałem) nie dały mi nawet szansy podjechania choćby na jeden wieczór. Bardzo żałuję, że tak się to wszystko potoczyło, bo miałem wielką ochotę też troszeczkę się rozerwać i odpocząć od codziennej szarości. Z utęsknieniem czekam na następne takie spotkanie - choćby miało być to za rok!
Pozdrawiam
gtad

tomajk
04-06-2008, 21:52
Spokojnie, ja choć jeszcze nie ochłonąłem z ostatniej imprezy to już planuję przyszłoroczną.
Będzie okazja za to zrobić próbne plenery,;) już ja coś wykombinuję by nie było nudno :twisted: :mrgreen:

Sl@wcio
04-06-2008, 21:54
... choćby miało być to za rok!

No nie przesadzaj stary, tyle to nawet wielbłąd nie wytrzyma ;-)

b202
04-06-2008, 22:11
już ja coś wykombinuję by nie było nudno :twisted: :mrgreen:

No Tomek, jak ostatnio zrobimy go razem, a ja już mam pomysł i mam nadzieję, że się spodoba reszcie, ale o tym za jakiś czas. Teraz jest za wcześnie by już coś zdradzać :twisted:

wld
04-06-2008, 22:15
tylko proszę nie wydłużajcie przypadkiem trasy spływu :) :) :)

b202
04-06-2008, 22:16
tylko proszę nie wydłużajcie przypadkiem trasy spływu :) :) :)

co to to nie, bo już za dużo "be" słyszałem na długość trasy, ale jeśli już by miało dojść do spływu to trasa miała by 100m ( ale w dół )

Sl@wcio
04-06-2008, 22:24
....już ja coś wykombinuję by nie było nudno :twisted: :mrgreen:
Tylko bez przesady, nie musza nam wspomnienia po plenerze zostac na całe życie ;-D

kurczak
05-06-2008, 12:16
co to to nie, bo już za dużo "be" słyszałem na długość trasy, ale jeśli już by miało dojść do spływu to trasa miała by 100m ( ale w dół )

Tak naprawdę to długość trasy nie ma aż tak dużego znaczenia w tym konkretnym przypadku liczą się przeszkody, które skutecznie wydłużają czas przepływu, zresztą ja mógłbym płynąć jeszcze raz tą sama trasą w końcu już wiem jak ją pokonać :)

Nemeth
05-06-2008, 14:42
Tak naprawdę to długość trasy nie ma aż tak dużego znaczenia w tym konkretnym przypadku liczą się przeszkody, które skutecznie wydłużają czas przepływu, zresztą ja mógłbym płynąć jeszcze raz tą sama trasą w końcu już wiem jak ją pokonać :)

To może teraz w górę rzeki ?? :)

kurczak
05-06-2008, 16:06
To może teraz w górę rzeki ?? :)

Chyba motorówką, z bobrem na przedzie :)
W sumie Ty mistrzu pokonałeś całą trasę, dla Ciebie w górę to "mały Pikuś" :)

wld
05-06-2008, 20:46
Nemeth dzielnie wiosłował! Choć na twarzy malowało się zmęczenie, parł spokojnie ku miejscu przeznaczenia nie bacząc na coraz bardziej wkurzające przeszkody :) :) :)

Nemeth
05-06-2008, 21:40
Nemeth dzielnie wiosłował! Choć na twarzy malowało się zmęczenie, parł spokojnie ku miejscu przeznaczenia nie bacząc na coraz bardziej wkurzające przeszkody :) :) :)

Malowało??
Toż to była cała panorama racławicka i bitwa pod grunwaldem jednocześnie :)

tomajk
05-06-2008, 23:08
Spływ kajakowy jest fajny, ale i to się może znudzić, jak powiedziałem, że coś wymyślę to powiedziałem, choć to nie oznacza, że będzie lekutko :mrgreen:
Niech mi ktoś zgra trochę foteczek, mogą być nawet 1200/800 jpeg wsio rybka, i na jakiejś płytce, czy czymś takim podeśle, będę wdzięczny, z tym moim łączem to mogę pomarzyć o oglądaniu, a wrzucenie wykluczone wręcz jest. :(
Dobrze by było popatrzeć co widzieliście, no i kto zawita do mnie między czasie to wspólnie przeglądnąć można będzie.
Planowałem już wcześniej, ale teraz już postanowione że projektor muszę mieć więc bliżej jesieni zakupię, i na plenerki będzie jak znalazł, wziąłbym wcześniej, ale wiecie, że sporo wydatków POPLENEROWYCH mnie czeka ;)

b202
05-06-2008, 23:30
Niech mi ktoś zgra trochę foteczek, mogą być nawet 1200/800 jpeg wsio rybka, i na jakiejś płytce, czy czymś takim podeśle, będę wdzięczny, z tym moim łączem to mogę pomarzyć o oglądaniu, a wrzucenie wykluczone wręcz jest. :(

Tomek, jak zawsze możesz na mnie polegać. Ja wszystkie zdjęcia z ftp'a pościągam i zgram Ci później. Będziesz miał zdjęcia.

A wracając do:

Spływ kajakowy jest fajny, ale i to się może znudzić, jak powiedziałem, że coś wymyślę to powiedziałem

chyba powinno być: jak powiedziałem, że coś wymyślę to wymyślę, a nie powiedziałem :P bo wychodzi na to, że tylko będziesz o tym mówił ;)

hesja
06-06-2008, 14:05
a gdyby komus brakowalo kajakow
to zapraszam na Brde.
oto fotka zrobiona na odcinku specjalnym w okolicach folbryku:

źródło (http://www.hesja.pl/album/dymin/slides/2008_05_23_Zlot_Dymin_Piotr_025.jpg)

no tam to masakra straszna :)

b202
06-06-2008, 17:57
No droga ekipo już znalazła się druga informacja o plenerze w lokalnej gazecie. Jest zdjęcie z hesją, gliskiem, wasią i gajowym. Więcej info tu. (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?p=738415#post738415)

tomajk
06-06-2008, 18:45
a gdyby komus brakowalo kajakow
to zapraszam na Brde.
oto fotka zrobiona na odcinku specjalnym w okolicach folbryku:

no tam to masakra straszna :)
OO właśnie uwielbiam takie klimaty :-D

tomajk
06-06-2008, 19:38
Postanowiłem przeglądnąć swoje fotki i trochę mnie ścisnęło za gardło jak zobaczyłem folder D300
Nie ma co tego dłużej ukrywać i pokazać ostatnią fotkę z mojego aparatu ŚP ;(

źródło (http://img383.imageshack.us/img383/5378/dsc3115vy7.jpg)

Tak przy okazji, może ktoś zna warsztat który potrafi odratować aparat który przeszedł kąpiel rzeczną :)

b202
06-06-2008, 19:39
Tak przy okazji, może ktoś zna warsztat który potrafi odratować aparat który przeszedł kąpiel rzeczną :)

I zlewozmywakową, tyczy się to również obiektywów :P

tomajk
06-06-2008, 20:02
Obiektyw będzie reanimowany :D więc tylko aparat.
A może ktoś ma D300 na części :D

A tu nasz b202 vel "MROCZEK KSERO" :D udziela wywiadu dla stacji tv.

źródło (http://img371.imageshack.us/img371/3805/dsc2920xb2.jpg)

tomajk
06-06-2008, 20:16
Nie zawsze było ciężko, były też chwile wypełnione uśmiechami, ludzie pomagali sobie nawzajem, muszę przyznać że choć zebraliśmy się z najdalszych zakątków kraju, to radziliśmy sobie fantastycznie i nic nas już nie pokona, skoro nie pokonała nas rzeka. :D

źródło (http://img75.imageshack.us/img75/6365/dsc2956br0.jpg)

hesja
06-06-2008, 21:25
OO właśnie uwielbiam takie klimaty :-D

Tomek, to jestesmy umowieni w przyszlym roku :)))

tomajk
06-06-2008, 21:49
Tomek, to jestesmy umowieni w przyszlym roku :)))
Dopiero w przyszłym roku ????? :(

Tak myślę, że przełom maja i czerwca to będzie stały termin na zloty u mnie, ale między czasie to nie może być taka pustka, trza ją wypełnić :D

gtad
06-06-2008, 22:56
Nie ma co tego dłużej ukrywać i pokazać ostatnią fotkę z mojego aparatu ŚP ;(

Tomek dobrze myślę, że drugi raz zaliczyłeś kąpiel ze sprzętem?

hesja
06-06-2008, 23:06
Tomek dobrze myślę, że drugi raz zaliczyłeś kąpiel ze sprzętem?

woooow to recydywa????

Tomku, bo zawsze na boze cialo plyniemy ekipa po brdzie :)

a Ty obiecales zlot strzelecki i beda warsztaty z Nikusiem...
nie odczepisz sie nie martw :)))

ja jeszcze przeca nie odsiedzialem w Twoich czatowniach tez
spoko loko :)

deoc
07-06-2008, 00:06
Dopiero w przyszłym roku ????? :(

...., ale między czasie to nie może być taka pustka, trza ją wypełnić :D

Popieram wypelnianie pustki miedzy plenerami :D:) I jak tylko bedziemy zapraszani to na kazde wezwanie sie stawiamy ;) Chocbysmy mieszkali w Zakopanem :D

b202
07-06-2008, 08:20

oooo to i ja się piszę na kolejne spotkania/warsztaty/zloty itp. itd. :D

tomajk
07-06-2008, 09:28
woooow to recydywa????

Tomku, bo zawsze na boze cialo plyniemy ekipa po brdzie :)

ja jeszcze przeca nie odsiedzialem w Twoich czatowniach tez
spoko loko :)
To w takim razie ja też będę płynął z wami w przyszłym roku, Ania z pewnością pojedzie również. :)

Strzelanko jak przyjedziecie to się zorganizuje bez problemów :D
Bajorko przed małym domkiem będzie w przyszłym tygodniu modernizowane, więc dojdzie kolejna czatownia.

Sl@wcio
09-06-2008, 19:19
...Strzelanko jak przyjedziecie to się zorganizuje bez problemów :D
....
A do jakiego zwierza? Bo o tej zabawie dla chłopców to nie słyszałem ;-(

b202
09-06-2008, 19:22
Do D300 :P raz został utopiony teraz będzie przestrzelony :) żarcik :)

deoc
09-06-2008, 21:57
Zarty zartami - ale wstawiajcie (na forum) i wysylajce fotki (na FTP :D)
Nie krepowac sie ;)

tomajk
09-06-2008, 22:30
Chyba nie było czasu robić foteczki i dlatego tak skromnie :mrgreen: sam nie wiem czy to dobry czy zły znak ;)
Ale faktycznie przydałoby się trochę, by pamięć odświeżyć :-D ja nie mogę popatrzeć co tam na FTP się dzieje, ale mam nadzieję że nasz MROCZEK vel brat ksero ;) coś mi w sobotę podrzuci.

Robert_P
10-06-2008, 15:34
Nie wiem gdzie są zapisy na przyszły rok więc w tym miejscu się zapisuję :mrgreen: i czy będzie to strzelanie, polowanie wspinanie czy spływ jestem 3 x na tak !

kurczak
11-06-2008, 14:25
Ponieważ na plenerze tak dużo się działo, że nie udało mi się nacieszyć wszystkimi atrakcjami, więc muszę to powtórzyć :).
Na początku lipca jesteśmy umówieni z Tomajk-ami !! :)

tomajk
11-06-2008, 15:11
To będzie dla mnie jak urlop :D
Mam teraz taki zapiernicz, że nie mogę się doczekać do lipca :D

b202
11-06-2008, 16:47
Ponieważ na plenerze tak dużo się działo, że nie udało mi się nacieszyć wszystkimi atrakcjami, więc muszę to powtórzyć :).
Na początku lipca jesteśmy umówieni z Tomajk-ami !! :)

Ja też wpadnę się z Wami zobaczyć ;) gości z Warszawy nie codziennie się widzi ;)

goldie
11-06-2008, 17:00
Deoc Dawaj Haslo I Login Do Serwera Dziadu !!!!!!!!!!!!

:d:d:d:d:d:d

b202
11-06-2008, 17:01
Deoc Dawaj Haslo I Login Do Serwera Dziadu !!!!!!!!!!!!

:d:d:d:d:d:d

Tu znajdziesz więcej info o serwerze (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=61174)

goldie
11-06-2008, 17:06
Ty no ale Mroczkowski - ja to czytałem - dlatego sie wydzieram żeby mi DEOC dal te wszystkie cwaniackie literki i cyferki :)

b202
11-06-2008, 17:08
Ty no ale Mroczkowski - ja to czytałem - dlatego sie wydzieram żeby mi DEOC dal te wszystkie cwaniackie literki i cyferki :)

wysłał bym Ci na PW ale jakąś blokadę mam i nic nie mogę do Ciebie napisać. czyli ostatnia nadzieja w deoc'u

Nemeth
11-06-2008, 17:29
wysłał bym Ci na PW ale jakąś blokadę mam i nic nie mogę do Ciebie napisać. czyli ostatnia nadzieja w deoc'u

Nie Ty - tylko goldi ma blokade ;)

b202
11-06-2008, 17:34
Nie Ty - tylko goldi ma blokade ;)

To co on się tak blokuje? Przecież wypiliśmy razem :P

deoc
11-06-2008, 17:38
goldie77 dalbym Ci dane jakbys mogl otrzymywac PW !! A jak Ty nie akceptujesz prywatnych wiadomosci to nie :P
Odblokuj to albo na GG sie odezwij - 2173699

Sl@wcio
11-06-2008, 19:40
Ja też wpadnę się z Wami zobaczyć ;) gości z Warszawy nie codziennie się widzi ;)
Ja tez wpadne na poczatku lipca żeby zobaczyć gości z Warszawy. Taki swoisty skansen żeby mieszczucha prawdziwego zobaczyć ;-D

kurczak
11-06-2008, 23:24
Cieszymy się, że nasza obecność sprawi Wam tyle radości. Z przyjemnością spędzimy czas na Tomajkowych włościach ,razem z gośćmi z nad morza i gwiazdą serialu M jak Miłość :)

b202
11-06-2008, 23:27
Cieszymy się, że nasza obecność sprawi Wam tyle radości. Z przyjemnością spędzimy czas na Tomajkowych włościach ,razem z gośćmi z nad morza i gwiazdą serialu M jak Miłość :)

No to jesteśmy umówieni. :)