Zobacz pełną wersję : FastStone Image Viewer - ver 3.3
Polecam nowa wersje programu FastStone Image Viewer - 3.3. Bardzo szybkie wyświetla pliki NEF, lupa pod klawiszem myszy i wiele innych ciekawych opcji - i darmowa do użytku domowego
Strona domowa - http://www.faststone.org/FSViewerDetail.htm
Polecam nowa wersje programu FastStone Image Viewer - 3.3. Bardzo szybkie wyświetla pliki NEF, lupa pod klawiszem myszy i wiele innych ciekawych opcji - i darmowa do użytku domowego
Strona domowa - http://www.faststone.org/FSViewerDetail.htm
szybki bo wyświetla obrazek w małej rozdzielczości. Ale używam od jakiegoś czasu i jest ok.
Ja miałem ten program i dla mnie to jakaś porażka.
Gdy otworzyłem zdjęcie w tym programie nie wiem z kąd pojawiły się TAK WIELKIE SZUMY, że zdjęcia nie dało się oglądać.
Dopiero w ACDsee lub w Bridgu zdjęcia były normalne.
Ja miałem ten program i dla mnie to jakaś porażka.
Gdy otworzyłem zdjęcie w tym programie nie wiem z kąd pojawiły się TAK WIELKIE SZUMY, że zdjęcia nie dało się oglądać.
Dopiero w ACDsee lub w Bridgu zdjęcia były normalne.
jak już pisałem wyżej - program nie wyświetla całego pliku lecz aby było szybciej wyświetla plik podglądowy. Bridge i ACDSee wyświetlają cały RAW. Stąd ten program NIE SŁUŻY do oceniania jakości zdjęcia tylko do tego aby szybko coś znaleść itp.
jak już pisałem wyżej - program nie wyświetla całego pliku lecz aby było szybciej wyświetla plik podglądowy. Bridge i ACDSee wyświetlają cały RAW. Stąd ten program NIE SŁUŻY do oceniania jakości zdjęcia tylko do tego aby szybko coś znaleść itp.Zeby znaleźć potrzebny plik, uzywa sie oprogramowania do katalogowania zdjec w postaci miniaturek i tagow oraz opisywania slowami kluczowymi. Juz sobie wyobrazam jak swoje ponad 40 plyt DVD wkladam jedna po drugiej do napedu i ogladajac wszystkie zdjecia, szukam tego jednego... ;)
Zeby znaleźć potrzebny plik, uzywa sie oprogramowania do katalogowania zdjec w postaci miniaturek i tagow oraz opisywania slowami kluczowymi. Juz sobie wyobrazam jak swoje ponad 40 plyt DVD wkladam jedna po drugiej do napedu i ogladajac wszystkie zdjecia, szukam tego jednego... ;)
mimo wszystko ja go wykorzystuje do szukania ale trochę innego Stig :)
gdy ktoś do mnie przyjdzie z nośnikiem z RAWami a ja chce znaleźć szybko to o co mi chodzi to nie kataloguje jego dysku tylko korzystam z tego softu. Po za tym Stig - czepiasz się ź :) spójrz na swoją odpowiedź :) nie używasz polskich znaków :) więc zastanów się po co Ty mi zwracasz uwagę. Przyganiał kocioł garnkowi - znasz takie powiedzenie?
nie używasz polskich znaków :) więc zastanów się po co Ty mi zwracasz uwagę. Zwracam Ci uwage na blad ortograficzny. Wiesz... Latwiej sie czyta bez diakrytykow, niz zapis fonetyczny. ;)
Zwracam Ci uwage na blad ortograficzny. Wiesz... Latwiej sie czyta bez diakrytykow, niz zapis fonetyczny. ;)
Błąd to błąd. Ani Ty, ani ja nie napisaliśmy zdania poprawnie :mrgreen:
Błąd to błąd. Ani Ty, ani ja nie napisaliśmy zdania poprawnie :mrgreen:Przyzwyczajenie do pisania bez polskich znakow, majace swoje korzenie w poczatkach polskiego internetu, ma sie nijak do bledow ortograficznych. Co prawda nie wszyscy dzisiaj akceptuja brak diakrytykow w tekstach elektronicznych, ale nie zmienia to faktu, ze dla wszystkich blad ortograficzny jest i bedzie bledem ortograficznym. To ze nie wciskam alta przy pewnych znakach, nie znaczy ze nie znam zasad pisowni w ojczystym jezyku. Smieszne masz podejscie do tematu, kiedy nawet nikt nie zwrocil Ci konkretnej uwagi, ale jedynie zaznaczyl Twoj blad. Wytykanie braku ogonkow i kropek przy pisanych przeze mnie znakach, nie zmieni tego, ze to Ty popelniles szkolnego babola... Nie wspomnialem juz nawet o braku przecinkow w Twojej wypowiedzi, czy rozpoczynania zdania mala litera. ;)