PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Biały krzyż

Mosquito
23-10-2007, 20:42
Witam

Musiałem wykorzystać chwilowe załamanie pogody, zdjęcie z wycieczki o poranku, jeszcze przed wschodem słońca. Światełko w górnej części kadru to łódka wypływająca z portu, muszę przyznać że jestem dla tych marineros pełny podziwu, rzucało nią na wszystkie strony, co z resztą widać.
Przy takiej pogodzie, w takim miejscu, można poczuć potęgę morza, mam nadzieje że uda mi się przemycić choć odrobinkę tego uczucia.
Dodam jeszcze, że klika razy nikoś bliski był zetknięcia z tą potęgą, na szczęście udało mi się go uratować. Strasznie złośliwe te fale :)

1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img91.imageshack.us/img91/6972/morzeikwiatyak5.jpg)

emet_b
23-10-2007, 20:46
Woow-mocne!!!
Swietnie rozłożone poszczególne plany.

baku127
23-10-2007, 20:57
No to ostro pojechałeś
"Wielki Brat jest pod wrażeniem":mrgreen:

<| MICHAŁ |>
23-10-2007, 21:05
powiem tak - WOW!!
rewelacja jak dla mnie - kompozycja, wykonanie wszystko sie zgralo wrecz idealnie.
chyba najlepsze "morskie" ostatnimi czasy na forum :)

adrian
23-10-2007, 21:30
Pięknie :) Wszystko mi pasuje :mrgreen:

trzecie oko
23-10-2007, 21:49
Wieje grozą, no i te kwiaty obok krzyża też są dosyć wymowne. Czad!!!

Onsajt
23-10-2007, 21:53
Klasa

jm
23-10-2007, 22:34
Świetne foto!
Może minimalnie dodać powietrza na górze? ale i tak klimacior jest pełny!

giziol
23-10-2007, 22:40
super super na sciane!! :) jednakze ten slad swiatelka troszke nie pasuje mi

sebah
23-10-2007, 22:42
swietne

Marek-frotka
23-10-2007, 23:16
Świetne - zdjęcie z przesłaniem - widać na nim przeszłość , teraźniejszość i prawie przyszłość.
Naprawdę świetne. Dawno nie widziałem zdjęcia tak pobudzającego wyobraźnię.
I to jest dowód że to nie aparat robi zdjęcia , on je tylko utrwala. Ukłon dla osoby trzymającej go w ręku.

Mosquito
23-10-2007, 23:23
Dzięki za miłe słowa, warto dla nich było zerwać się o świcie, nie zważać na deszcz i fale które kilka razy zalały mnie i mój rowerek :)

Postaram się umieścić tu jeszcze jedną wersje, tym razem bez światełka, ludzików i z większą ilością powietrza. Ale muszę nad nią jeszcze troszkę posiedzieć.

Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam

Marta Baranowska
23-10-2007, 23:43
Rewelacja!

Bartek-Kacper
23-10-2007, 23:44
Cudo !

kobyll
24-10-2007, 00:26
Nie robie tego ale dla tego zdjęcia zrobiłem wyjątek - oceniłem je.
Mało tego dałem maksymalną liczbe gwiazdek - jak dla mnie zdjęcie ideał.

harb
24-10-2007, 08:02
dlugo nie widzialem nic nowego i czekalem na Twoje zdjecie ,jak zwykle bardzo dobre-znajdujesz ciekawe miejsca

Jessus
24-10-2007, 08:04
Wielki Szacun!

jarek76
24-10-2007, 08:33
Bardzo ładne

piccione
24-10-2007, 09:46
fotka z klimatem i to jakim :)

vertigo
24-10-2007, 09:53
Świetne! Jedno z lepszych ostatnio!

Nie przeszkadza Ci "rysa" na prawo od latarni?

Nemeth
24-10-2007, 10:29
Piękne... choc ja bym pewnie kombinowal by ten krzyz znalazl sie w mocnym punkcie. W sumie umiescowienie tego krzyza jest jedyna rzecza ktota mnie drazni.
Reszta bez zarzutu.

swiatlo
24-10-2007, 19:14
Cieszę się że zdjęcie się wielu osobom podoba, bo dzięki temu mogę się oficjalnie przyznać że nie jest w moim guście. Ale na tym polega piękno sztuki - podoba się jednym, nie podoba drugim. Jeden woli córkę młynarza, drugi samego młynarza, a inny jego owce. Jaki to byłby galimatias jakby wszyscy się rzucili na córkę. A tak to jest sprawiedliwość i zróżnicowanie...
Dlaczego mi się nie podoba? Nawet bardzo? Bo nie podoba mi się krzyż. No nie podoba mi się. Jest brzydki. Pewnie chodzi więcej niż o urodę krzyża, ale ta biała farba mi się nie podoba i koniec.
Nie podoba mi się też to skalne rumowisko. Wygląda jak złomowisko. Skały mogą wyglądać ładnie, nie musi być jeziorko z łabędziami i nimfami, ale te akurat skały wyglądają jak wysypisko gruzu.
Nie wiem co to jest ta biała nitka przy lewym horyzoncie. Czy coś niechcący tak wyszło?
Tak więc wszyscy się zachwycają nad córką młynarza, a ja..?
A ja wolę córkę kowala!

Ale cieszę się że zdjęcie się innym się podoba...

j_szczygiel
24-10-2007, 19:32
niesamowity klimat, zapiera dech w piersiach! Chociaz... z Nemethem - zmienilbym troche kadrowanie tak aby krzyz byl w mocnym punkcie.

Masz moze cos ze wschodu slonca?

Mosquito
25-10-2007, 23:10
Dzięki jeszcze raz za komentarze

Nie przeszkadza Ci "rysa" na prawo od latarni?

Nie ;] ta rysa, jak już pisałem to łódeczka wypływająca z portu, nie przeszkadza, mało tego cieszę się że tam jest, dodaje trochę życia do tego zdjęcia. Ale mam też bez rysy, niebawem pokaże :)

ja bym pewnie kombinowal by ten krzyz znalazl sie w mocnym punkcie. W sumie umiescowienie tego krzyza jest jedyna rzecza ktota mnie drazni.

Wiem, wiem, też tak kombinowałem, ale ostatecznie ta wersja najbardziej mi się podobała.

Cieszę się że zdjęcie się wielu osobom podoba, bo dzięki temu mogę się oficjalnie przyznać że nie jest w moim guście. Ale na tym polega piękno sztuki - podoba się jednym, nie podoba drugim. Jeden woli córkę młynarza, drugi samego młynarza, a inny jego owce. Jaki to byłby galimatias jakby wszyscy się rzucili na córkę. A tak to jest sprawiedliwość i zróżnicowanie...
Dlaczego mi się nie podoba? Nawet bardzo? Bo nie podoba mi się krzyż. No nie podoba mi się. Jest brzydki. Pewnie chodzi więcej niż o urodę krzyża, ale ta biała farba mi się nie podoba i koniec.
Nie podoba mi się też to skalne rumowisko. Wygląda jak złomowisko. Skały mogą wyglądać ładnie, nie musi być jeziorko z łabędziami i nimfami, ale te akurat skały wyglądają jak wysypisko gruzu.
Nie wiem co to jest ta biała nitka przy lewym horyzoncie. Czy coś niechcący tak wyszło?
Tak więc wszyscy się zachwycają nad córką młynarza, a ja..?
A ja wolę córkę kowala!

Ale cieszę się że zdjęcie się innym się podoba...

Dzięki Swiatlo, cieszę się że piszesz wprost co czujesz. Chyba nie da się tak żeby wszystkim się podobało, może następnym razem będzie lepiej.
Mnie też się to rumowisko nie podoba, tak po prawdzie całe to wybrzeże mi się nie podoba. Wszędzie tylko piach i plaże pod turystów, od czasu do czasu można jakieś skały (sztucznie usypane oczywiście) znaleźć. No ale już nie marudzę ;)

Masz moze cos ze wschodu slonca?

Dzięki Kuba. A wschód zachowałem dla siebie, nie chciało mi się nikosia z torby wyciągać :mrgreen:

Grzegorka
26-10-2007, 10:01
Fantastyczne zdjęcie. Mniejsza z mocnym punktem, bo chyba, żeby nie popsuć całości musiałbyś te "kamyczki" poprzekładać ;)

shaolin
28-10-2007, 09:08
Swietna robota, a ta lodka [a raczej znak jej egzystencji w postaci rozmazanego swiatla] cudowna! Razem z dobrze dobrana tonacja jest naprawde pieknie!