Zobacz pełną wersję : Pytanie do posiadaczy D80 + Tamron 17-50
Witam
Mam pytanie do posiadaczy wymienionego w tytule tandemu.
Otóż zamierzam zakupić ten obiektyw i im więcej o nim czytam tym
większy mam mętlik w głowie. Proszę więc posiadaczy o obiektywne opinie na
temat współpracy D80 tki z tym szkłem oraz jakości zdjęć.
Mam również gorącą prośbę: jak ewentualnie w sklepie przeprowadzić procedurę testową?
Z góry dziękuje i pozdrawiam.
robin102
23-10-2007, 08:12
Dobry duet- dobrze współpracuje. Kupić robić zdjecia. Kupić u sprzedawcy gwarantującego wymianę jak by się okazało, że jest FF czy BF. Przy sprawdzaniu zrobić test na ostrzenie z większej odległosci 10-30m na różnych ogniskowych i f2,8. Pojawily sie ostatnio w sprzedaży sztuki robione w Japoni i podobno są lepsze jakościowo.
mam sztuke made in japan od nowarta kupiona dziala świetnie i powtarzalnie możesz poprosic Hesje z forum czyli sklep http://imfoto.pl o przetestowanie egzemplarza przy ewentualnym zakupie lub Cichego http://www.negatyw.org i zapytac czy jakby Ci nie odpowiadal o ewentualna wymiane
Też miałem obawy, ale ostatecznie zdecydowałem się. Przetestowałem, koledzy z forum utwierdzili mnie w prawidłowym wyborze i mam. Dobre szkiełko, warto kupić. Z d80 nie mam problemów.
adamturek
23-10-2007, 10:09
Ja kupiłem od Cichego z forum. Kolo ma też D80-tkę i testuje szkło przed wysłaniem, więc ferelny ci się nie trafi.
kronos28
23-10-2007, 11:54
tyż sobie chwalę - mam od Hesji i też bez problemu przetestował przed wysłaniem czy wszystko gra. Szkiełko dobre, to 2.8 jest użyteczne bez problemu ale skrzydła rozwija tak od f5,6
adamturek
23-10-2007, 12:15
tyż sobie chwalę - mam od Hesji i też bez problemu przetestował przed wysłaniem czy wszystko gra. Szkiełko dobre, to 2.8 jest użyteczne bez problemu ale skrzydła rozwija tak od f5,6
Zgadza się okolice 5.6 i obrazki jak żyleta.
ja tez jestem zadowolony w sumie
cdamian21
23-10-2007, 20:55
Ja tez jestem zadowolony z tego duetu mam go jakies 2miesiące i nie narzekam
Dziękuje Wszystkim za rady - nie pozostało mi nic innego jak dozbierać funduszy i udać się do sklepu :) pozdrawiam
Dziękuje Wszystkim za rady - nie pozostało mi nic innego jak dozbierać funduszy i udać się do sklepu :) pozdrawiam
na Co Ci sklep skoro u hesji czyli imfoto.pl bedziesz mial sprawdzone i pewne z paragonem a nawet faktura i gwarancja
na Co Ci sklep skoro u hesji czyli imfoto.pl bedziesz mial sprawdzone i pewne z paragonem a nawet faktura i gwarancja
A ja mogę polecić Ci Nowarta u którego jest taniej niż u kogokolwiek innego, a na dodatek (przynajmniej jakiś czas temu) sprawdzał szkła na obecność BF/FF
Franek911
26-10-2007, 00:02
Witam "Tamdety" D80+T17-50 także mam tego tamrona właśnie od "cichego" i współpracuje świetnie z moim D80! Jak najbardziej polecam tego tamrona tylko u cichego-sprawdzone Japońskie konstrukcje!z gwarancją i wszystkim tam.
Też miałem obawy co do tego szkła ale po rozmowie tel. z "cichym" zdecydowałem się i nie żałuje bo już troche na nim pracuje:-D świetne szkło jak za te pieniądze!
woodyallen
26-10-2007, 09:19
Równiez polecam mam juz od prawie roku z D80 ..powiem krótko to naprawde wyjatkowe szkło, jestem bardzo zadowolony.;)cały zakres uzyteczny.
Dopisuję się do poprzedników, polecam tamrona (dobra cena w stosunku do jakości).