Zobacz pełną wersję : Nikkor 17-55 f 2.8 - praca obiektywu przy zomowaniu
Piotr Spek
21-10-2007, 11:04
Szanowni forumowicze pracujący z nikkorem 17-55 2.8 mam pytanie
mam wrażenie zbyt głośnej pracy obiektywu przy zoomowaniu - być moze tak jest w tej konstrukcji, nie wyczuwam zadnych oporów ale dzwiek nie jest rewelacyjny
w porównamiu z poprzednim afs 24-120 vr głosniejszy
prosze o informacje
dzieki i pozdrawiam
Piotr
ps. obiektyw jest nowy, zakup w FJ w tym miesiącu
Witam! Mój chodzi bezgłośnie podpięty do Nikona D200.
Piotr Spek
21-10-2007, 11:22
Dzieki
Nie wprawiasz mnie w dobry nastrój
Moze jest "suchy" - z mała ilością smaru ?
Serwis nikkona - trochę czasu pewnie to trwa z tego co ludzie piszą ?
a bez szkła jak bez ręki:(
Płynnie... żadnych niepokojących dźwięków, ale jednak słychać (przemieszczanie się optyki wewnątrz - obiektyw nowy). Zależy od twojego słuchu i tego gdzie ucho przyłożysz. ;)
tak jak u wavman'a - cichusieńko szumi.
Piotr Spek
22-10-2007, 12:47
Płynnie... żadnych niepokojących dźwięków, ale jednak słychać (przemieszczanie się optyki wewnątrz - obiektyw nowy). Zależy od twojego słuchu i tego gdzie ucho przyłożysz. ;)
Musze iść do sklepu i "posłuchac" innego egzemplarza - dziekuje
za informacje
faktycznie słuchac - nie jest to glośno ale wydaje sie głośniej niz w innych nikorach które miałem do tej pory - Inny charakter dżwięku
Pracuję dwoma takimi obiektywami (jeden służbowy) i w obydwu identycznie lekko słychać pracę mechanizmów. W/g mnie jest to normalne i nie budzi powodów do obaw.
Piotr Spek
30-10-2007, 22:38
Pracuję dwoma takimi obiektywami (jeden służbowy) i w obydwu identycznie lekko słychać pracę mechanizmów. W/g mnie jest to normalne i nie budzi powodów do obaw.
Dziekuje za info RTB
Pozdrawiam
Piotr Spek
30-10-2007, 22:39
Dziekuje za info Rbt
Pozdrawiam