PDA

Zobacz pełną wersję : problem z wizjerem w d70

Gabriela
03-01-2006, 22:31
HELP!!!!!!!!
Nie wiem co dolega mojemu d70?a teraz do sedna:w trakcie robienia zdjec z wbudowana lampa blyskowa w wizjerze pojawia sie srebny pasek. jakby odblysk czegos,poziomy srebrny pasek,nie ma to poki co wplywu na zdjecia ale jestem pelna obaw...
co to moze byc?
Za pomocne rady z gory dziekuje

admin
04-01-2006, 16:17
Mowisz pewnie o doprowadzeniu energii do punktu podswietlenia AF. Nie wiem czemu akurat z lampa ale pewnie po prostu swiatlo to uwypukla.

Gabriela
04-01-2006, 23:20
Wlasciwie to ja nie wiem jak to fachowo ujac w slowa...i nie bardzo wiem tez jak przetlumaczyc to co napisales.
Dziwne jest to ze kolezanka ma ten sam aparat kupiony tego samego dnia i u niej nic podobnego sie nie dzieje...,ustalilysmy tez ze mamy akumulatory z wadliwej serii-ale nie wiem czy ma to jakis wplyw na symptomy wyzej opsane...
Czekam na jakies wskazowki....PROSZE O POMOC :)

[ Dodano: Sro 04 Sty, 2006 ]
aaaa....i dokladnie ten pasek pojawia sie po nacisnieciu spustu migawki a przed pojawieniem sie zdjecia na lcd-to tak zeby byc dokladna...:)

admin
05-01-2006, 00:07
Wlacz siatke wspomagajaca w aparacie i podswietlenie punktow AF. Zobacz jak wtedy z tym paskiem jest. Normalnie jest tam cieniutki paseczek doprowadzajacy energie i jest on widoczny jak sie przyzrzysz dokladnie przez wizjer. Byc moze odbija sie w nim switalo z wspomagania AF-u lub po prostu blysk z lampy. Trudno powiedziec gdy nie mam aparatu w reku :)