PDA

Zobacz pełną wersję : japonski sprzęt nikona

k.urb
02-01-2006, 18:50
Chciałem zapytać czy japoński sprzęt nikona ma jakieś gorsze opinie od sprzętu produkowanego np w USA czy gdzieś indziej.Z góry dzięki za odpowiedz.

Antonina
02-01-2006, 18:57
:oops:

Czornyj
02-01-2006, 19:04
Chciałem zapytać czy japoński sprzęt nikona ma jakieś gorsze opinie od sprzętu produkowanego np w USA czy gdzieś indziej.Z góry dzięki za odpowiedz.
A gdzieś ty chłopie widział jakiś sprzęt foto produkowany w USA :shock: ??? Chodzi ci o sprzęt foto ogólnie, czy konkretnie Nikona?

Władca Pixeli
02-01-2006, 19:32
Może Ci chodzi o sprzęt, który był produkowany pod inną nazwą na rynek USA, i inna na rynek Europejski. Ze wzglądu na tańsze ceny w USA, miało to zapobiec nieleganemu eksportowi aparatów z rynku amerykańskiego.

k.urb
03-01-2006, 11:19
Właściwie to nie chodziło mi konkretnie o USA( myślałem o innych krajach, a co do USA nie byłem zorientowany, że Nikon niczego tam nie produkuje) Byłem po prostu kiedyś na giełdzie foto i sprzedawca mówił żeby nigdy nie kupować sprzętu Nikona produkowanego własnie w Japoni, Chinach czy gdzieś w tamtych rejonach( właśnie dokładnie nie pamiętam gdzie) a myślałem o kupnie Nikona sprowadzanego z Japoni i chciałem poradzić się kogoś kto bardziej oriętuje się w tym temacie niż ja( co z resztą widać:)

[ Dodano: Wto 03 Sty, 2006 ]
Chciałem jeszcze zapytać jeśli się ktoś orientuje czy warto inwestować w korpusy D70 lub D100 sprowadzane właśnie z Japoni przez chyba Foto-net na Allegro.Napisane jest niby, że mało używane i w bardzo dobrym stanie.

patrycjusz
03-01-2006, 18:03
ja wlasnie mam d70 z allegro imprtowanego z japonii z wystawy. Nic nie szwankuje, polecam, oczywiście jeśli mówimy o tym samym sprzedawcy ( cyfroman) .

Pozdrawiam
Patrycjusz

k.urb
03-01-2006, 18:33
Właśnie o to mi chodziło.Wielkie dzięki za wiadomość.

zy_gaus
04-01-2006, 14:37
Radzę uważać, konto "cyfroman" jest zamknięte, a "sklep_cyfroman" zawieszone. Może ktoś coś wie na ten temat ?
Pozdrowienia.

lesheck
04-01-2006, 15:04
Sprzęt Nikona produkowany jest chyba tylko w azjii. Przy czym w z Japoni pochadza najlepsze egzemplarze, poniewarz Japonia jest bardzo wynagajacym rynkiem i to sie tyczy kazdej dziedziny (np specjalne plyty CD Audio z tlumaczeniam na ichni i dodatkowymi kawalkami). Wiec jesli cos jest produkowane w Japoni, to przewaznie jest to znacznie lepsza jakosc niz jakis Taiwan czy chiny, gdzie robi sie masowke. A co do cyfromana to troche dziwny jest, nigdy mi na przyklad nie odpowiedzial na pytanie o ilosc klatek zrobionych na jego aparatach, ani o nr seryjny, zeby sprawdzic czy to nie jest jakis "zaginiony transport".

slawek-
04-01-2006, 16:28
A ja tylko dodam, że D70 jest produkowany wyłącznie w Malezji, więc nie powinno być różnic jakościowych ze względu na kraj importu.

slawek-

szymony
04-01-2006, 16:38
A ja tylko dodam, że D70 jest produkowany wyłącznie w Malezji
Nie w Malezji jeno w Thailandi :wink:

slawek-
04-01-2006, 16:48
Serio serio? To przepraszam najmocniej, nie mam zabawki pod ręką :D

slawek-