Zobacz pełną wersję : Koncert + 85mm
Witam
Koncertowy Piątek się zapowiada - zespół Kult po raz drugi grać będzie w Edynburgu. Ostatnio się wyskakałem więc myślę, że tym razem wezmę aparat i porobię zdjęcia.
Jak myślicie czy 85mm 1.8 - portretówka się nada na taką imprezę? Ma ktoś doświadczenie w zastosowaniu ww szkiełka na koncertach?
Nic innego mi nie przychodzi do głowy a obiektywy takie jak w stopce.
Pozdrawiam
Witam
Koncertowy Piątek się zapowiada - zespół Kult po raz drugi grać będzie w Edynburgu. Ostatnio się wyskakałem więc myślę, że tym razem wezmę aparat i porobię zdjęcia.
Jak myślicie czy 85mm 1.8 - portretówka się nada na taką imprezę? Ma ktoś doświadczenie w zastosowaniu ww szkiełka na koncertach?
Nic innego mi nie przychodzi do głowy a obiektywy takie jak w stopce.
Pozdrawiam
Ciężko odpowiedzieć na to pytanie, bo nie wiem jak blisko sceny będziesz. W stopce widzę, że masz dobre, jasne szkła, wybierz odpowiednią ogniskową, jeżeli nie chcesz tachać wszystkiego i rób foty, ile wlezie ;)
jak pod scena to 35 cala postac , jak sa barierki z 2 metry od sceny to bralbym 85, jak nie mialbym mozliwosci zmiany to 85tka, ale jak bedziesz mial luz bo bedziesz oddzielony od tego skaczacego wscieklego tlumu to co za problem szklo zmienic?
A jestes pewien, ze pozwola Ci robic zdjecia?
Zdjecia troche innego typu ale tez ze sceny, robione D200 + AF 85/1.8 masz na http://www.ola.fotogalleria.info/index.php?list=7.
A jestes pewien, ze pozwola Ci robic zdjecia?
Zdjecia troche innego typu ale tez ze sceny, robione D200 + AF 85/1.8 masz na http://www.ola.fotogalleria.info/index.php?list=7.
Kazik pozwala :D
z jasnych mam jeszcze 135mm manuala - ale bardziej przekonany jestem do 85mm. Z innej strony nigdy zdjęć na koncercie nie robiłem, pomijając zwykły aparat, trochę boję się zabrać więcej klamotów.
Dzięki i pozdrawiam
downandout
12-10-2007, 18:21
imo bardziej by ci sie przydaly na koncercie N35 i N60 - jesli robilbys z fosy. N10.5 mozna by uzystkac bardzo ciekawe rezultaty, malo spotykane w koncertowkach.
Archangel
12-10-2007, 22:45
35+85 świetny zestawik :)
jak masz miejsce to ja na twoim miejscu bralbym jeszcze 10,5 ;)
ja śmigam 50 i szeroko sie nie da,,,
na portrecik trzeba blisko być a nie zawsze można
zreszta na porzadnych koncertach jest miejsce dla foto miedzy publika w scena, wiec spokojnie mozna brac dużą trobe, plecak i zmieniac szkielka wedle uznania
Witam,
Koncert odwołali! - brak prądu. Zwroty biletów. Dla chętnych jutro godzina 12, czyli w samo południe.
Wydaje mi się że powstała szansa przetestowania więcej szkiełek - więcej miejsca, mniej tłumu no i tak się nie pije o 12 :)
Dzięki i pozdrawiam
Robert_P
17-10-2007, 13:12
Z takim zestawem słoików to jesteś przygotowany na koncerty :-D zapakuj do torby i do ataku, nigdy nie wiadomo jaka ogniskowa może się przydać a szkoda by było żałować że akurat tego czy tamtego się nie zabrało.