sradek
10-10-2007, 17:55
Mam taki problem - wydaje mi się, że sprawa jest do zrobienia tylko nie za bardzo znam się na robieniu stron www.
Moje rozwiązanie wygląda tak
<fotka>dane zdjęcie duży format </fotka> | Ramka górna
----------------------------------
Menu pionowe z różnymi zdjęciami podglądowymi |
do wyboru .................................................. .|
fotka1 .................................................. .......| ramka dolna
fotka(n) .................................................. .....|
:
sprawa prosta - kliknięcie w zdjęcie z menu otwiera mi html'a w ramce górnej z danym zdjęciem!
Ale póki co mam ramki oraz klika plików html z poszczególnymi zdjęciami. Zdjęcia, to tak naprawdę pewna animacja z javy ale to CHYBA nie ma znaczenia - maksymalnie w jednej "galerii" będzie i 5 do wyboru.
Pytanie:
Jak zrobić takie coś w jednym pliku html? Myślałem o tym aby postrzególne "duże zdjęcia" ukryć poleceniem (Hiden) z zostawieniem jednego a poprzez klikanie w menu odkrywać to następne.
Jakieś rady?
- Czy fakty, że zamiast zdjęcia będzie :
<APPLET width="500" height="350">
<param ************** />
</APPLET>
- w czymś przeszkadza?
- czy ładowanie kilku "dużych zdjęć ok 300kbx 5 = 1.5 mb - nie spowolni ładowania strony
- nie wiem jak działa parametr hidden - czy ładuje wszystko - czy czeka na "odkrycie"
danego znacznika <DIV>
Jeżeli coś nie jest jasne dajcie znać :D
Pozdrawiam i proszę o pomoc.
Moje rozwiązanie wygląda tak
<fotka>dane zdjęcie duży format </fotka> | Ramka górna
----------------------------------
Menu pionowe z różnymi zdjęciami podglądowymi |
do wyboru .................................................. .|
fotka1 .................................................. .......| ramka dolna
fotka(n) .................................................. .....|
:
sprawa prosta - kliknięcie w zdjęcie z menu otwiera mi html'a w ramce górnej z danym zdjęciem!
Ale póki co mam ramki oraz klika plików html z poszczególnymi zdjęciami. Zdjęcia, to tak naprawdę pewna animacja z javy ale to CHYBA nie ma znaczenia - maksymalnie w jednej "galerii" będzie i 5 do wyboru.
Pytanie:
Jak zrobić takie coś w jednym pliku html? Myślałem o tym aby postrzególne "duże zdjęcia" ukryć poleceniem (Hiden) z zostawieniem jednego a poprzez klikanie w menu odkrywać to następne.
Jakieś rady?
- Czy fakty, że zamiast zdjęcia będzie :
<APPLET width="500" height="350">
<param ************** />
</APPLET>
- w czymś przeszkadza?
- czy ładowanie kilku "dużych zdjęć ok 300kbx 5 = 1.5 mb - nie spowolni ładowania strony
- nie wiem jak działa parametr hidden - czy ładuje wszystko - czy czeka na "odkrycie"
danego znacznika <DIV>
Jeżeli coś nie jest jasne dajcie znać :D
Pozdrawiam i proszę o pomoc.