Zobacz pełną wersję : Nikon FM3A - co sadzicie?
Czesc.
Mam zamiar kupic analogowa lustrzanke. Jako ze wszedzie slychac tylko o cyfrowkach, ciekawa jestem jaka analogowa lustrzanke polecacie dla zaawansowanego amatora. Do tej pory pracowalam aparacie Praktica. Przyznam, ze podoba mi sie Nikon FM3A. Jesli jest tu jakis uzytkownik tego aparatu, to prosilabym o opinie na jego temat. Ewentualnie prosze o jakis link do testu tego aparatu.
Pozdrawiam.
pat
Władca Pixeli
27-12-2005, 07:59
Ewentualnie prosze o jakis link do testu tego aparatu.
Tu nie ma co testować, tylko robić zdjęcia.
krótko: sprzęt rewelacyjny
Nikona sie kupuje, nie testuje, zwlaszcza FM3A :D
Mozesz wybrac tez FM2 to tez flagowy model.
Maciej G
27-12-2005, 12:22
sprzedałem kiedyś FM3-kę - zachciało mi się cyfry... zabolało... teraz mam ją znowu... rewelka... :mrgreen:
Po-Google-uj troche... byl kiedys test w fotokurierze bodajze...
FunBoy
Ale wszyscy sie rwa do pomocy...............
Aparat bardzo dobry warto kupic i focic, tez zaczynalem na Praktice.
BUBYPL co to jest Harley Davidson, bo chyba nie do robienia zdjec?
Chwalipieta :lol:
FM3a ... Taniej i nie gorzej mozna nabyc F3 lub FE2
pietrucha
29-12-2005, 13:05
>FM3a ... Taniej i nie gorzej mozna nabyc F3 lub FE2
albo FA. mniam
Sprzet rewelacja, nie oddam go za zadne skarby, chyba, ze nikon wypusci nowa wersje F3 z automatyka czasu. ;)
marcin_G
04-01-2006, 14:37
Sprzet rewelacja, nie oddam go za zadne skarby, chyba, ze nikon wypusci nowa wersje F3 z automatyka czasu. ;)
Nowej wersji F3 nigdy nie będzie :cry: i dlatego powastał FM3A :wink:
pewnie w przyszlosci tez sie na niego polakomie :] to jednak aparaty z dusza :)
jak już ktoś tu napisał aparat z duszą, mam go już chyba 3 albo 4 rok - pracuje bez zająknięcia zdecydowałem się na niego bo pracuje bez baterii praktycznie każdy obiektyw nikona do niego podepniesz, jeśli szukasz używanych nikonów to jest to rozsądny wybór - aparat produkowany już kilka lat sprawdzony w przypadku F3 możesz trafić na egzemplarz zmeczony, FM, FM2 super ale brak automatyki a to jednak przydatna pozycja, FG i FG20 małe poręczne ale uwaga nie każdy obiektyw współpracuje, F4 podobna sprawa jak F3,
FM3 jeśli był w rękach zawodowca to jako druga kamera