Zobacz pełną wersję : Problem z komunikacja pomiedzy D70 i kompem. Prosze pomozcie
Kupilem ostatnio uzywanego D70. wszystko chodzilo ekstra przez pierwsze 3 podlaczenia do kompa. Za 4 razem komputer juz nie rozopznal polaczenia a aparat nie zasygnalizowal go. Sprawdzilem kabel, jest ok. Nie wiem co sie stalo... HELP!!!
Powinienes ustawic: mass storage. Moze zmieniles przez przypadek.
A najlepiej i tak uzywac czytnika.
Nie zmienilem. Ustawiony jest dobrze. To sie stalo miedzy dwoma podpieciami do kompa, ktore nastapily w odstepie paru minut. Dzialalo i nagle przestalo. Przez ten czas nie przestawialem nic w menu. Wyglada jakby nie kontaktowalo gniazdo ale... jak podpinam wtyczke to aparat reaguje. W momencie podpiecia wyswietla przeslone i czas, tak jakbym nacisnal spust migawki.
Nie dziala. Probowalem. Pisze bo chyba probowalem juz wszystkiego... ale czekam na kolejne rowiazania. moze cos prezoczylem :( Dzieki
patrycjusz
26-12-2005, 13:44
Hmn... Moze masz podlaczony aparat do urządzenia rozdzielającego sygnał usb( np klawiatura itp..)
Powinienes ustawic: mass storage.
Mass storage ustawiasz jesli uzywasz systemu starszego niz xp. Wtedy musisz sie stosowac do precedur w instrukcji :) takie tam, czyli znalezienie sprzetu, potem usuniecie sprzetu.
W momencie podpiecia wyswietla przeslone i czas, tak jakbym nacisnal spust migawki.
Naprawde dziwne zachowanie. Może to problem z kartą.
Sprawdz na innym kabelku. Kiedys mialem podobna sytację z drukarką. Niby kabel dzialal na innej drukarce, ale mojej nie , po wymianie kabla wszystko gralo.
Sasza S.
27-12-2005, 20:56
Kurka! U mnie jest to samo (tyle ze ja mam nową d50) WINDOWS WYRZUCA KOMUNIKAT IZ NIE ROZPOZNAŁ URZĄDZĘNIA A JESZCZE PRZED DWIEM GODZINAMI BYŁO OKEJ Sprawdzałem na drugim kompie i jest to samo Daj znać czy sobie jakos poradziłes z tym problemem PZDR
Miałe to samo z D50. Jak podłączyłem do kompa to wywalał brak urządzenia (sprawdzałem na 5 innych komputerach). Poszedł do serwisu. Napisali, że była wymiana płyty głownej. Dobrze że był na gwarancji. Dziś go dostałem i na razie wygląda że wszystko jest ok. Ale 3 tyg. musiałem odczekać.
Sasza S.
20-01-2006, 18:06
Ja tez w końcu spasowałem i aparat poszedł do serwisu Dziś wrócił do domu (a ja w pracy) Jeszcze go nie widziałem i nie wiem jak była diagnoza Ponoć musieli sprowadzać jakąś część Aparat wysłalem 30grudnia a dziś 20stycznia więc jak nic okrąglutkie 3tygodnie Najważniejsze jest jednak to że prawdopodobnie sprzęt został uszkodzony poprzez nieprawdidłowe podłączenie USB (pozamieniane kabelki) Tu czerwony tam czarny i stało się NIKONjednak naprawił go bez tzw napinki ZERO zgrzytów DZIĘKUJE:)