PDA

Zobacz pełną wersję : Pytanie?

MacGregor
01-10-2007, 12:53
Witam!
Fotografią zajmuje się czysto amatorsko od kilku lat.Aparaty które teraz posiadam to, Nikon F601 i Kijew.Z obiektywów posiadam , Sigme 28-105 D , Nikkor 80-210 i stałe z Kijewa, 16mm i 50mm.Poduczyłem się trochę nimi robić fotki.
Myślałem o nowym aparacie np: cyfrowym, ale to co czytam na różnych forach, o tych wymysłach techniki(tu tyle milionów a tu tyle) i problemami z szumami i takimi tam jeszcze innymi, to raczej jeszcze nie teraz się zdecyduje na cyfrówkę.
Obecnie przebywam w Holandii i na tutejszych aukcjach wyszukałem dwa aparaty które mnie zainteresowały, F4 i F100.
Myślałem też o F5 (ceny wahają się w okolicach €600)ale chyba jest za bardzo prof i za duży jak na mnie.Co prawda lubię czuć aparat w dłoni.
Mam prośbę do użytkowników jak też do osób znających temat, o podpowiedz który z tych aparatów będzie bardziej odpowiedni dla mnie amatora.
A także na które istotne elementy tych aparatów, zwrócić uwagę podczas oględzin przy zakupie.

Bardzo proszę o wyrozumiałość co do mojego zapytania i bardzo dziękuję za konkretne odpowiedzi.

Pozdrawiam!

gALL
01-10-2007, 13:36
F100 bo nowszy, z szybszym AF, zgodny z VR i AF-S.

Wiecej info znajdziesz na tym forum, temat nie raz walkowany.