PDA

Zobacz pełną wersję : Capture One - wielkość wyświetlanych obrazów.

Mok
22-12-2005, 19:41
Mam pewien problem z C1. W rozdzielczości monitora 1024/768 zdjęcia są wyswietlane w standardowym zbliżeniu i zajmują większą część ekranu, w celu przeglądania i podstawowej obróbki nie trzeba ich powiększać.
Natomiast problem jest w rodzielczości monitora 1600/1200 lub większej. Zdjęcie w standardowym pwiększeniu jest małe, zbyt małe. oczywiście można je powiększyć ( opcja zoom) ale zdjęcie jest w okropnej jakości.
Wydaje się że zdjęcie jest wyswietlane zawsze w tym samym rozmiarze niezależnie od rozdzielczości monitora - stąd przy wysokich rozdzielczościach ekranu fotki są maleńkie... Czy można to jakoś ustawić aby standardowy, wypełniający cały ekran, zoom był w dobrej jakości?

Zawile to napisałem ale mam nadzieję że zrozumiale.

Pozdrawiam

Mok

tekus
24-12-2005, 03:03
Rozumiem ze przegladza rawy, zbliz obraz na 100% i poczekaj troche. Obraz sie wyostrzy ale czas zalezy od mocy Twojego kompa.

akustyk
24-12-2005, 03:33
Wydaje się że zdjęcie jest wyswietlane zawsze w tym samym rozmiarze niezależnie od rozdzielczości monitora - stąd przy wysokich rozdzielczościach ekranu fotki są maleńkie... Czy można to jakoś ustawić aby standardowy, wypełniający cały ekran, zoom był w dobrej jakości?

zgadza sie, od pewnej rozdzielczosci podglad ma stala wielkosc (przynajmniej C1 3.5 Pro tak ma).

ale mozesz w gornym pasku zmienic powiekszenie na ponad 100% i wtedy wyswietlany jest wiekszy podglad. tak jak tekus pisze - trzeba chwili, zeby komp go pokazal w pelnej jakosci