Zobacz pełną wersję : Wyświetlacz w wizjerze d40-ki - problem.
Moje pytanko brzmi następująco - czy można włączyć/wyłączyć wyświetlacz w wizjerze w d40-ce? Mój jest wyłączony(przyszedł z 2 wizyty w serwisie nikonowskim w takim stanie) a nie moge w instrukcji znależć czegokolwiek...Pozdrawiam.
Mógłbyś sprecyzować jaki wyświetlacz w wizjerze? nie za bardzo zrozumiałem
legionize
26-09-2007, 09:32
chodzi prawdopodobnie o drabinkę itp. Nie pamiętam czy d40 ma reset. Ale coś myślę, że wyświetlacz nie działa w niektórych trybach.
W wizjerze na dole sa pokazane podstawowe informacje (ekspozyzycja, pole AF przyslona). Wczesniej sie swiecilo (przed 2 naparawa gwarancyjna) a teraz lipa...Nie ma trybu w ktorym by dzialal. Resetowalem ustawienia w menu i nic. Mysle ze to chyba wina body, Jeszcze jutro zadzwonie do nikona i sie upewnie. Droga zabawa sie robi. 3 raz do serwisu na gwarancjoi posylam d40. od 4 miechow mam ten zajebisty przycisk do papieru, w tym 3 lezal w serwisie...nie mam juz na nich sił...:(
To chyba jednak jakiś większy problem. Nie sądze, aby w D40(X) był tryb wyłączania na stałe tego wyświetlacza.
Pewnie chłopcy zapomnieli czegoś podłączyć po naprawie.
Nie znam przepisów, ale może czas powalczyć o nowy sprzęt.
ehhh...chyba musze zglebic jakas ustawe o prawach konsumenta bo inaczej nie da rady...