Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pojedynek ...
Witam,
Kolejne z serii mglisto wodnych klimatów. Będę bardzo wdzięczny za komentarze.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://jerkbait.pl/photos/nikon/turniej.jpg)
pozdrawiam
Remek
Dla mnie bardzo dobre, lubie takie zdjecia - czytelne i bez zbednych "wodotryskow"
Ps. Raczej Ci nikt nie napisze,ze leci w prawo lub w lewo)
Sebastiann
25-09-2007, 15:55
Świetne!
czytelne i bez zbednych "wodotryskow"
Dzięki! Im mniej ... tym lepiej jak dla mnie ... tylko niekiedy trzeba się nieźle napracować by było mało :)
Pozdrawiam
Remek
Dzięki! Im mniej ... tym lepiej jak dla mnie ... tylko niekiedy trzeba się nieźle napracować by było mało :)
Pozdrawiam
Remek
Wiem cos o tym...ale zawsze mozna uzyc stempelka..no nie?)
Wiem cos o tym...ale zawsze mozna uzyc stempelka..no nie?)
:)
wedkarskie klimaty -dobre
Super! Zapalonym wędkarzom do powieszenia na ścianę sprzedawaj:).
Zdjęcie b. fajne
ale ja jako wędkarz stwierdzam, iż trudno określić metodą jaką łowią (jesli wędki na przeciw siebie pewnie spławik....) choć wydaje mi się, że chodzi zapewne o spinning - i tu pewnie jest ,,przerwa w pracy" jeden z prawej poprawia przynęte łapie lewą reką. Tył łódki nie....
drugi z prawej albo łowi płytko (uniesiona szczytówka) albo już kończy zwijanie
jeśli byłby to pojedynek spinningowy łowili by raczej w odwrotne strony (pewnie mała przerwa, zmiana miejscówki i przepłynięcie obok wędkarza, jeśli spławikowy łowili by dalej od siebie.
Zdjęcie jest bardzo fajne, pomysł, barwy....
ale umiejscowienie i moment uchwycenia z wędkarskiego punktu widzenia (moim zdaniem) nie jest najlepszy.
Cześć Esoxie (szczupaku),
Nie zawsze jest tak, że ludzie na łódkach muszą łowić ryby :) Tak więc nie jest to zdjęcie z serii dokumentów, które ma określić jak łowią i na co łowią a na dodatek gdzie. Na to pytanie zdjęcie nie odpowiada jak słusznie zauważyłeś. Przerwy między kolejnymi rzutami oraz podnoszone co chwila wędki wywołało we mnie skojarzenie, którym posłużyłem się nawywając to zdjęcie "pojedynek". To na podobieństwo walczących rycerzy z kopiami, którzy chcą być najlepsi, pierwsi. I tak było tym razem. Był to wyścig na miejscówkę ... wyścig zakończony pojedynkiem - wędkarze walczyli ale zwycięzcą był ten kto złowił większą rybę a te wędki tak uniesione właśnie miały symbolizować walkę na kopie :)
Pozdrawiam
Remek
powaliłeś mnie ....
masz racje
tak tesknie za łowieniem (brak ostatnio czasu), że nie w głowie mi teraz porównanie itp. Tylko żywe wędkarstwo..... Fakt, kopie, pojedynek....
Proszę wybaczyć plytkie w czucie sie w temat (zdjęcie) Zdjęcie musi być bardzo oki., zdjęcie wpłyneło na mnie b. pozytywnie (nie chodzi o układ wędkarzy) ale o emocje........chęć łowienia..... :-)
A tak obiektywnie kolorystyka jest dla mnie super, pokaz inne....
Esox, a tak przy okazji to my się czasem nie znamy z innego forum? Zobacz gdzie prowadzi link to tego zdjęcia :)
Pozdrawiam
Remek
cyrusvirus
09-10-2007, 15:06
świetnie ujęte :)
agawytka
10-10-2007, 08:24
rewelacja :)
<| MICHAŁ |>
10-10-2007, 09:28
świetne ujęcie - kapitalne wręcz. bardzo mi sie podoba!
tak http://jerkbait.pl/ kojaże....ale już chyba tam (w ogóle wędkarskie fora rzadko już odwiedzam - brak czasu). Wedkarstwo jest moim wielkim hobby. Ale ostatnio mam mało czasu....
fotografia jest młodszym hobby mniej o tym wiem, wiecej szukam, czytam gadam itp.
wędkarstwo czynnie (choć i na to czasu brakuje).
super
prosto, zgrabnie i na temat
super