Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Czy obiektywy manulane beda pasowac do F65 ?

koza-k
18-12-2005, 21:25
Mam male pyatnko, czy manualne obiektywy beda pasowac do nikona F65. mam okazje kupic obiektyw ale nie wiem czy bedzie wspoldzialal z moim aparatem. moze musze cos do kupic, jakis adapter albo cos?

szymony
18-12-2005, 21:27
Pasować będą i tylko to.

koza-k
18-12-2005, 22:39
czyli nie bedzie wspolpracowac, i nie zrobie zdjecia?

szymony
18-12-2005, 23:46
Będziesz mógł ustawić ostrość i wyzwolić migawkę w manualu. Swiatłomierz i wszystkie z tym związane sprawy nie będą działać.

marcin_G
19-12-2005, 13:45
moze musze cos do kupic, jakis adapter albo cos?
Jedyne rozsądne wyjście to dokupić PRAWDZIWEGO Nikona do tych obiektywów manualnych :wink:
F65 to porażka, jeśli chcesz fotografować na poważnie :oops:

orion_64
19-12-2005, 14:09
Jedyne rozsądne wyjście to dokupić PRAWDZIWEGO Nikona do tych obiektywów manualnych :wink:

No tak :mrgreen: trzeba by napisać do firmy NIKON że wydają fałszywki własnych produktów

F65 to porażka, jeśli chcesz fotografować na poważnie :oops:
Ot może i prawda, sam aparat w sobie to może nie do końca taka porażka - jego stosowanie do poważnej fotografii to porażka :twisted: a sam aparat tak jak to NIKON zakwalifikował - amatorska lustrzanka analogowa - ale przecież nic złego w tym nie ma.
A wracając do tematu to nie jestem pewien czy wogóle cokolwiek poza montarzem manualnego obiektywu do F65 jest możliwe - coś mi się zdaje że wyświetlacz prawdę Ci powie - Err

Wesołych Świentóf

Ijon Tichy
19-12-2005, 19:22
Ot może i prawda, sam aparat w sobie to może nie do końca taka porażka - jego stosowanie do poważnej fotografii to porażka a sam aparat tak jak to NIKON zakwalifikował - amatorska lustrzanka analogowa - ale przecież nic złego w tym nie ma.

O! Ktoś w końcu stanął w obronie F65 na tym forum - jestem zaskoczony :o :D

orion_64 dobrze to określił: dla poważnego fotografa to porażka, dla początkującego (np. dla mnie) to dobry sprzęt na start.

BUBYPL
19-12-2005, 20:40
orion_64 dobrze to określił: dla poważnego fotografa to porażka, dla początkującego (np. dla mnie) to dobry sprzęt na start.

zdecydowanie wystarczy.
dokup tania wersje cyfrowki i juz masz - analog plus cyfra :)

brzózio
20-12-2005, 18:16
O! Ktoś w końcu stanął w obronie F65 na tym forum - jestem zaskoczony
O przepraszam, ja już kilka razy stawałem na tym forum w obronie tej "porażki" :wink: . Ale ponieważ nie lubię się powtarzać, na tym poprzestanę. Przyznam też, że brak wspołpracy z obiektywami MF jest sporym problemem, z ktorego nie zdawałem sobie sprawy kupując ten aparat. Marzy mi się stałka 135mm, no ale na AF mnie nie stać. Manualny 135 byłby super... Pozdrawiam

ddjj
22-12-2005, 00:32
A ja chyba gdzies czytalem w jakims porownaniu F75 z F65 ze 75 "zostal okaleczony o mozliwosc wspolpracy z obektywamiu manualnymi". Wynikaloby z tego ze 65 sobie poradzi. Ale pewien nie jestem. Musiabym jeszcze raz poszukac ten artykul i sprawdzic dokladnie

szymony
22-12-2005, 01:38
A ja chyba gdzies czytalem w jakims porownaniu F75 z F65 ze 75 "zostal okaleczony o mozliwosc wspolpracy z obektywamiu manualnymi". Wynikaloby z tego ze 65 sobie poradzi. Ale pewien nie jestem. Musiabym jeszcze raz poszukac ten artykul i sprawdzic dokladnie
A wystarczy zerknąć troszkę wyżej.
http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?t=16544
Ale komu by się tam chciało. Lepiej popisać sobie trochę bez ładu i składu.

ddjj
22-12-2005, 12:37
A za to jaka okazja dla Krzysiaka zeby sobie popisac z ladem i skladem

szymony
22-12-2005, 23:48
A za to jaka okazja dla Krzysiaka zeby sobie popisac z ladem i skladem
Łe no pewno, o niczym innym nie marzę, tylko czytać o tym że biją dzwony ale nie wiadomo gdzie.
Wątek zamykam, bo temat został wyjaśniony, a od bicia piany jest "nikon cafe".