Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Jesienne zlotowisko Żurawii
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)
Park Narodowy Bory Tucholskie-Wrzesień 2007r.
Zdjęcia robione z ukrycia.Kiepskie warunki świetlne(godz.5.45-6.20) i długie czasy naświetlania (najkrótcze to 1/8-1/10sek.Mało udanych zdjęc za to przreżycia niezapomniane.
grzegorzps
23-09-2007, 19:32
Z braku światła podniosłeś iso, bo tło trochę szumi.
Ale mnie się podoba, nastrojowe i fajne sylwetki latających
żurawi w tle wyszły.
super spotkanie miales, fota mocno klimatyczna
Witam,
Swietny klimat fotki, i na trzecim planie te żurawie odlatujące, extra. Spróbował bym skadrować jednak, w taki sposób żeby wywalić tego nieostrego pana z pierwszego planu.
Pozdrawiam,
AMI
Z braku światła podniosłeś iso, bo tło trochę szumi.
Ale mnie się podoba, nastrojowe i fajne sylwetki latających
żurawi w tle wyszły.
Tak musiałem podnieść ISO na 800 +brak światła a w efekcie większe szumy.
przekaz tego spotkania jest i to najważniejsze! ;) Poza tym taki wspaniały widok pozostanie u Ciebie dłuuuugo w pamięci...
O to blisko mnie. Jezioro Ostrowite zapewne? Fajny klimat. Szkoda, że warunki nie dopisały.
Dla mnie piękne. ISO nawet tak nie przeszkadza, wszystko wyszło bardzo malarsko. Cudne :)
meliszipak
23-09-2007, 22:58
Wspaniałe zdjecie, czarujący klimat.
tak ,klimatycznie i prawie malarsko
ta fotka zdecydowanie najlepsza. Mówiąc wprost , jespo podobna do pozostałych, ale te rozmyte ptaki w locie w tle "robią" to zdjęce. Mankamenty kadrowania giną przy tym i nie przeszkadzają. Dziwię się, ze ci jeszcze nikt nie napisał, że zdjęcie jest nieostre :p (dla mnie jest OK)
Jest trochę nieostre, ale bardzo fajne mimo to. Te żurawie co roku setkami lecą koło mojego domu (czasem nad). Pod wieczór na północ na to zlotowisko, a o świcie na południe.
Świetne, świetne :mrgreen:
Rzadko się spotyka tak piękne klimaty... zazdroszczę!
Jest trochę nieostre, ale bardzo fajne mimo to. Te żurawie co roku setkami lecą koło mojego domu (czasem nad). Pod wieczór na północ na to zlotowisko, a o świcie na południe.
Tak od lat jest to jedno z wiekszych zlotowisk w PolsceW czasie gdy ja tam byłem lądopwało ok800-850 ptaków.W ub. roku siadało tak ok.2500 sztuk!.W tym roku poziom wody jest b.wysoki i Żurawie siadają bardzo póżno i bardzo wcześnie odlatują(czesto przed wschodem słońca) co utrudnia zrobienie dobrych fot,ale co sie człowiek napatrzy i nasłucha to zostanie do końca życia!
Pozdrawiam
jurek1906
24-09-2007, 20:34
To zdjecie ma cos w sobie z obrazu.Bardzo mi sie podoba.
przepiękne ptaki
przepiękne widowisko
przepiękne zdjęcie
PS
Całkiem niedawno opracowywałem serię zdjęć z noclegowisk żurowi, moim zdaniem lepiej wypadają w ciemniejszym wariancie.
Lubię takie nastrojowe pumkanie :)