PDA

Zobacz pełną wersję : d50 oswietlacz AF

s
17-12-2005, 18:19
witam :)
dzis zauwazylem, ze w moim d50 nie dziala oswietlacz AF. co ciekawe lampka sie zapala przy samowyzwalaczu wiec sie nie przepalila. na programach tematycznych gdy sie otworzy automatycznie lampa blyskowa to rowniez oswietlacz dziala. a na P, A, S, M nie chce nawet przy otwartej lampie blyskowej :(
w menu wlaczalem i wylaczalem ale nie pomoglo.
moze ktos ma jakis pomysl? czyzbym juz zaliczyl awarie? wiem wiem instrukcja lezy ale niemiecka ktorej nie rozumiem. musze wyslac do wymiany. nie zdazylem jeszcze.
pozdr. s

meliszipak
17-12-2005, 18:30
Ustaw pomiar af na centralny

pozdrawiam

s
17-12-2005, 18:34
meliszipak, wielkie dzieki - uratowales mi zycie ;) ehh w morde powiem szczerze, ze mnie wkurza przypadkowosc przelaczania punktu AF. za latwo go zmienic i moja duza lapka nieopacznie czesto to robi. wszystko dziala. thx
pozdr. s

meliszipak
17-12-2005, 18:53
powiem szczerze, ze mnie wkurza przypadkowosc przelaczania punktu AF

to tylko na początku... :wink:

pozdrawiam

s
17-12-2005, 19:02
no wiem wiem, ze to tylko na poczatku. ciesze sie bardzo ze sprzetu :) podszedl mi od pierwszego spojrzenia ;) dzis przyjechal vivitar 135 mm MF. jutro testy :)
pozdr. s

sadki
19-12-2005, 11:59
apropos lampki: gdy w warunkach ciemności (np z zasłoniętym obiektywem) kilkakrotnie zmusimy lampke do dłuższego świecenia, po któryms tam razie tylko krótko mruga, jakby kondensator się rozładował. Bardzo mnie to irytuje, kilka razy na przyjęciu mi się zdarzyło, że bydle nie potrafiło z tego powodu ustawić ostrości. Też tak macie?

meliszipak
19-12-2005, 17:48
tak, ale trwa to krótko- w praktycznym użyciu to nieprzeszkadza.
Ja wspomagam się często SB 800 przy ustawianiu ostrości ,

pozdrawiam