PDA

Zobacz pełną wersję : Osłona LCD BM-7 Nikon D80

bruno
21-09-2007, 15:27
witam gdzie w wawie mogę dostać osłonę na lcd bm7 ?
Byłem w Nikonie na postępu, ale sprzedać nie chcieli :)

pzdr

Jacek

R
21-09-2007, 16:00
wiekszosc sklepow internetowych ze sprzetem ma to w swojej ofercie.

Manius
04-05-2008, 19:09
A czy ta osłona pasuje też do Nikona D60? Ewentualnie czy znacie jakiś zamiennik pasujący do D60?

Terminux
06-05-2008, 10:33
Jak chcesz mogę podesłać ci kawałek foli typu antiscratch. Wytniesz sobie ekranik i będziesz miał spokój z osłonką. Ja tak zrobiłem i nie mam stresu, co zrobić jak zgubię osłonę.

Manius
06-05-2008, 10:51
Jak chcesz mogę podesłać ci kawałek foli typu antiscratch. Wytniesz sobie ekranik i będziesz miał spokój z osłonką. Ja tak zrobiłem i nie mam stresu, co zrobić jak zgubię osłonę.

Jak, kiedy itp. Podaj więcej szczegółów...
Pozdrawiam

PS. BM-7 nie pasuje do D60 - sprawdziłem kształt tej osłonki z kształtem wyświetlacza, co prawda na zdjęciach, ale ma inaczej wycięte zaokrąglenia na przyciskach...

Terminux
06-05-2008, 11:04
Więcej szczegółów? Proszę: firma Madico produkuje folię która naklejona na szybę zabezpiecza powierzchnię przed porysowaniem a co za tym idzie zmniejsza koszty usuwania skutków wandalizmu oraz zwiększa bezpieczeństwo pasażerów. Folia ta z powodzeniem stosowana jest m.in. w środkach komunikacji zbiorowej w Berlinie przez firmę BVG w autobusach Solaris. U nas MPK stwierdziło, że wolą wymieniać szyby, niż folię... ot oszczędność.
Folia jest dosyć gruba, nie ma mowy o przypadkowym zarysowaniu szybki czym różni się od cienkich folii przyklejanych do ekraników. Co jeszcze? Naklejanie nie jest takie super łatwe, ale odrobina dokładności i efekty są dobre. Plusem tej folii jest nowa formuła, która powoduje że jak odrywa się folię, cały klej zostaje na foli - szybka jest czysta.
Jak chcesz, mogę podrzucić ci kawałek do przetestowania.