PDA

Zobacz pełną wersję : Plecak Naneu U120 - jakiego laptopa pomieści?

KozaK
18-09-2007, 22:25
Wprawdzie niedawno zakupiłem torbę Lowepro D300AW, ale pojawił się problem w postaci przetransportowania laptopa i sprzętu foto... ponadto zauważyłem że po dłuższych wyprawach z torbą makabrycznie bolą mnie ramiona od obciążenia zawieszonego na jednym z nich + plecy...

Rzecz jasna najlepiej byłoby kupić Lowepro Computrekker, ale jest nieco dla mnie za drogi. Uwagę moją zwrócił plecak Naneu U120. Podoba mi się jego uniwersalność i (rzekomo) przyzwoite wykonanie. Mam jednak pytanie odnośnie pojemności kieszeni na laptopa, gdyż słyszałem opinię że nie wszystkie laptopy 15,4" mieszczą się do niego. Jakie są dokładne wymiary tej komory/kieszeni? Czy laptop o rozmiarach 36x26x3,6cm zmieści się do niej?

Interesują mnie również opinie na temat plecaka Case Logic SLRC4 (http://www.allegro.pl/item246256505_case_logic_slrc4_poznan_f_vat.html) oraz Delsey Gopix 90 (http://www.fotoexpert.pl/aparat-produkt-3856-description.html#subset)

KozaK
19-09-2007, 15:30
Ludzie, czas ucieka, potrzebuję informacji ;)

yaqb
25-09-2007, 19:18
Wydaje mi się że bez wzgledu jaki kupisz plecak to ramiona będą Cie i tak bolały. Sam posiadam Lowepro Computrekker i jak nosiłem sprzęt foto razem z laptopem to po pewnym czasie za wygodnie mi nie było. Napewno cały ten zestaw nie nadawał się do dłuższych wedrówek.
Teraz w tym plecaku mam tylko sprzęt foto. A laptopa noszę w osobnej torbie.
Kiedy laptop zostaje np w pokoju hotelowym, ja smigam sobie tylko ze sprzętem foto, a zdjęcia zrzucam dopiero wieczorem jak wrócę. Dla pewności że nie braknie mi miejsca na karcie kupiłem większa kartę 8GB i wiem że 1200 zdjęć smiało mi sie na niej zmieści.

marekm
25-09-2007, 23:49
Z ulotki na stronie producenta:

"Features a dedicated, padded laptop compartment that will hold notebook computers measuring up to 14”x10”x1.25” (most 15” laptops)".

1 cal = 2.54 cm

a zatem, rozmiary komory na laptopa w cm to: 35,6 x 25,4 x 3,2

yaqb
26-09-2007, 05:56
Z tymi danymi na stronie producenta trzeba uważać bo rzeczywistość bywa inna. Tzn wymiary wymiarami a jak już bedziemy chcieli schować laptopa to mozemy się rozczarować. Jak kupiłem Lowepro Computrakker AW to po włożeniu mojego laptopa 15,4" (według danych producenta wszedłby bez problemu) nie mogłem zasunać kieszeni na laptopa. Tyle że był u góry zaczep którym "zamykałem" ta kieszeń by laptop przypadkiem gdzeiś nie wypadł.

Podobnie miałem przy zakupie torby na drugiego laptopa 17" wszedł do torby na styk. A niby wymiry komory były większe niż laptopa...

KozaK
30-09-2007, 18:34
Wysłałem kilka maili do sklepów itp, każdy podał mi inne rozmiary w cm... w każdym bądź razie nie kupię U120, dopóki nie oglądnę tego na żywo. Podobnie ma się sprawa z innymi plecakami. Pytanie - gdzie w Warszawie jest jakiś przyzwoity dobrze wyposażony sklep foto, głównie z dużym wyborem plecaków?

JacekM
30-09-2007, 18:44
W niedziele na gieldzie foto w Stodole ma stoisko Foto Mill , maja cala game Naneu Pro.