Zobacz pełną wersję : lustrzanka cyfrowa do sportu, pomóżcie!!
sundarii
15-12-2005, 16:46
planuje zakup lustrzanki cyfrowej, bedzie ona uzywana do robienia sportowych fotek, głownie konie, zawody jeżdzieckie na dworze, jednak na hali czasem też sie zdarzą... mozecie mi polecic jakąs dobra lustrzankę cyfrowa i szklo do niej ( duży zoom obowiązkowo)??
planuje zakup lustrzanki cyfrowej, bedzie ona uzywana do robienia sportowych fotek, głownie konie, zawody jeżdzieckie na dworze, jednak na hali czasem też sie zdarzą... mozecie mi polecic jakąs dobra lustrzankę cyfrowa i szklo do niej ( duży zoom obowiązkowo)??
Oczywiście! Nikon D2x, ew. D200 + Nikkor 70+200 f/2.8VR + (na wszelki wypadek) TC 1.4 - powinno na początek wystarczyć, a potem ew. 300 lub 400mm f2.8
phantomek
15-12-2005, 17:44
Czornyj, jeżeli zadaje takie pytanie na forum, to nie wydaje mi sie zeby byl na tyle zaawansowany i mial tyle $$ zeby zakupic sprzet klasy D2X z 300 2.8 :) choc moge sie mylic... ale takie mam zdanie ;)
Dlatego jako niedrogą alternatywę zaproponowałem d200+70-200 f2.8 :lol: Z powodu nikoniańskiego szowinizmu nie zaproponowałem Sigmy 70-200HSM, zresztą na halę VR może się przydać
Panowie, spokojnie :) Zaraz może się okazać, że kolega ma do wydania 4 tysiące, i co wtedy ? Proponowałbym D50 na początek plus jakies tele. Kolega jak widać jest początkujący, a D50 z dobrym szybkim szkłem powinien wystarczyć. No ale poczekajmy niech kolega powie ile kasy maksymalnie może przeznaczyć.
Pozdrawiam,
Piotrek
d2h + min 70-200/2.8. z doswiadczenia wiem, ze w halach prawie zawsze jest daleko i ciemno :/
J. w., D2h można dziś kupić taniej niż D200 a jest do sportu nioceniony, chyba, że chcesz robić duuuże powiększenia.
trzeba sie tylko migawce przyjzec, bo 8fps pod palcem kusi, nawet gdy nie jest do niczego potrzebne, ale do sportu innego nie polece (chyba, ze d2hs ;] )
sundarii
16-12-2005, 21:29
ok 6000 - 7000 tys
to na samo body d2h starczy... moze d1x+80-200/2.8? akurat jakos tak by wyszlo za uzywane
7 tys to troche malo. Za ta kase kupisz Canona 20D i jakies przyzwoite szklo.
7 tys to troche malo. Za ta kase kupisz Canona 20D i jakies przyzwoite szklo.
tyniu pomyliles forum :wink:
Karolas_
25-12-2005, 22:35
no wiec ja mam d70s. to moja pierwsza lustrzanka, wiec nie mam zbyt duzego dosiwadczenia w tej dziedzinie. Zdjecie na hali... hmmm bez komentarza ;) A foty konskie mozesz zobaczyc na www.karolinarusak.prv.pl lub na plfoto.com (Karolina Rusak). Pozdrawiam
Karolas_
wszystko fajnie, ale czy Twoj post wniosl COKOLWIEK do tematu?
Karolas_
wszystko fajnie, ale czy Twoj post wniosl COKOLWIEK do tematu?
no jak to co wnosi - przeciez napisal jaki ma aparat i jakiego typu zdjecia sportowe robi (konie), podal rowniez strone, na ktorej mozna zobaczyc jego dziela, czego chciec wiecej?!