Zobacz pełną wersję : D50 - po ladowaniu akumulatora nastawiam zegar
hej
moze mieliscie cos takiego, nie ma z tym wiekszych problemow ale trzeba nastawiac na nowo.
tzn po ladowaniu akumulatora wkladam go do aparaciku i miga clock i tak za kazdym razem czy to normalne
czy moze jakas wewnetrzna bateria tam jest i mi padla??
pozdrawiam evelman
musiała ci paść bateria podtrzymująca w body.
david555
14-09-2007, 22:48
evelman od jak dawna masz tą puszkę?
od 14 miesęcy :) dlatego się dziwie że mogła już paść. Ciekawe czy sam mogłbym ją wymienić, czy musze dawać do serwisu :)
david555
15-09-2007, 11:17
od 14 miesęcy :) dlatego się dziwie że mogła już paść. Ciekawe czy sam mogłbym ją wymienić, czy musze dawać do serwisu :)
Może i mógłbyś wymienić, ale gorąco Ci to odradzam jeśli nie masz doświadczeń z tak po brzegi wypełnionym elektroniką sprzętem.
:) posłucham twojej rady i nie ruszam, to nie ma wpływu na zdjęcia prócz tego ze terminy moga mi sie pomylić :)
pozdrawiam evelman
a to ciekawe bo moja puszka jest w podobnym wieku i narazie odpukac nie mam takich problemow, czy ktos moze zauważył coś takiego w swoim body oprócz kolegi evelman'a??
wodstock
20-09-2007, 01:36
Jak 14 miesięcy korpus nie miał baterii (na czas ładowania), to faktycznie bateria podtrzymująca mogła wyzionąć ducha. Chyba że trafiła Ci się jakaś słabiutka.
wiesz co ja to mam takie dziwne szczescie ze jak ma sie trafic wadliwy towar to trafi na mnie, a ladowanie bylo tak ze jak bateria mi padla to do ladowarki i aparatu, nie bylo tak ze lezala bez ladownia.
david555
20-09-2007, 21:36
wiesz co ja to mam takie dziwne szczescie ze jak ma sie trafic wadliwy towar to trafi na mnie, a ladowanie bylo tak ze jak bateria mi padla to do ladowarki i aparatu, nie bylo tak ze lezala bez ladownia.
Akumulatory bardzo 'nie lubią' być rozładowywane do zera i jeśli bywały okresy kiedy przez długi czas nie wkładałeś do body głównego źródła zasilania, to wówczas dostawał 'w d*pę' akumulator wewnętrzny podtrzymujący nastawy zegara. I w efekcie umarł (świeć Panie nad jego duszą). To jedno z możliwych wyjaśnień tego zjawiska.
problem w tym ze nie bylo takiej sytuacji, ale nie przejalem sie za bardzo jest ok :) musze czesciej pamietac o dacie :) pozdrawiam evelman