Zobacz pełną wersję : prosba o porade:)
mam pytanko co tzrba zrobic aby strzelić dobry portrecik:) oczywiscie poza pomysłem na fotke. Dysponuje d50 i szkiełkiem 18-70 prosze o sugestie
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
kacperek
11-12-2005, 20:23
No jak juz masz pomysl na fotke to chyba jeszcze potrzeba (tak mi sie tylko wydaje) osoby do fotografowania czyli modela, modelki lub w "ostatecznosci" siebie samego. :mrgreen:
Jeśli samego siebie, to już jest komplet :mrgreen:
Władca Pixeli
11-12-2005, 21:17
mam pytanko co tzrba zrobic aby strzelić dobry portrecik:) oczywiscie poza pomysłem na fotke. Dysponuje d50 i szkiełkiem 18-70 prosze o sugestie
Wystarczy nacisnąć spust migawki w odpowienim momencie. To jest częśc artystyczna i cała sztuka polega na tym kiedy to zrobić.
Reszta jak: aparat, czas, przysłona, rodzaj obiektywu, ogniskowa, odległość, pozycja fotografującego, kąt fotografowania, rodzaj oświetlenia, ustawienie oświetlenia, rodzaj tła, kolor tła, przygotowanie modelki czy modela, ustawienie modelki czy modela itd. - to częśc techniczna więc nie ma co się tym za bardzo przejmować. :wink: :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
od siebie dodam jeszcze: :mrgreen:
;-)