Zobacz pełną wersję : Nikkor AF 28-85 1:3,5-4,5 - ktoś używa, jakie wrażenia?
Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z użytkowników forum zetknął się lub używa obiektywu wymienionego w temacie? Jakieś wrażenia? Stronę Kena Rockwella oraz tę http://www.mir.com.my/rb/photography/companies/nikon/nikkoresources/AFNikkor już przestudiowałem. Proszę o jakieś własne wrażenia z użytkowania i czy warto byłoby zakupić? Używam F80 i przymierzam się do d200.
Pozdrawiam.
SZUKAJ! -> na tym forum, szklo przewalkowane na prawo i lewo. Nie produkowane od 1.5 roku. Swietnie sprawdza sie jako spacer zoom. Mam od 4 lat, uzywam z F80 i D200, uzywalem tez z D70 i nie zamienie na inne.
Moze Admin zamkac watek?
TOPIC: Nikkor AF 28-85 1:3,5-4,5 - ktoś używa, jakie wrażenia?
SZUKAJ! -> na tym forum, szklo przewalkowane na prawo i lewo. Nie produkowane od 1.5 roku. Swietnie sprawdza sie jako spacer zoom. Mam od 4 lat, uzywam z F80 i D200, uzywalem tez z D70 i nie zamienie na inne.
Takie samo dobre jak 24-85 czy lepsze?
SZUKAJ!!! - bylo nie raz. IMHO lepszy i poreczniejszy oraz nie ma tego cholernego pseudo-makro. Sam o tym szkle sie nie raz produkowalem.
SZUKAJ!!! - bylo nie raz. IMHO lepszy i poreczniejszy oraz nie ma tego cholernego pseudo-makro. Sam o tym szkle sie nie raz produkowalem.
Hmm.. poszukam, bo jakoś utkwiły mi w pamięci Twoje opinie dotyczące 24-85...
Osz k...de. Faktycznie to chodzi o 28-85 sorki.
Szklo to mialem raz, naprawde godne uwagi. Jeden z lepszych zoomow Nikona dla amatorow. IMHO lepiej niz 28-105, rownie dobrze jak 35-105.
Aha, czyli o sklerozie mogę na razie zapomnieć ;-)
Zdecydowanie, a ja musze zainwestowac w okulary :)))
A ja to szkło miałem z analogami i było naprawdę niezłe
Z D50 też używałem ale sprzedałem ze względu na brak szerokiego kąta
Zdecydowanie, a ja musze zainwestowac w okulary :)))
E, a może po prostu zacznij żyć trochę wolniej? :D
Osz k...de. Faktycznie to chodzi o 28-85 sorki.
Zgadza sie.. chodzi o AF 28-85, nie AF-S 24-85. Coś mi nie pasowało, gdy napisałeś, że od 1,5 roku nie produkują go, bo ja słyszałem, że produkcję zakończyli w 1999 roku.
Dodam tylko, że zakupiłem praktycznie nieużywany egzemplarz, szkła czyściutkie, wygląda jak wyjęty prosto z pudełka. Działa bez zarzutu, a na dodatek filtr UV Tiffen. Wszystko za 350.
Dzięki za komentarze.
Wow, to swietnie trafiles. Szklo warte duzo wiecej. Jest podobne optycznie do niedocenianego AF 24-50, do tego o solidnej konstrukcji mechanicznej.