Zobacz pełną wersję : Tour de Pologne jakie ustawienia?
wegejazz
12-09-2007, 12:51
Witam!
Za ponad 2 godziny koło mnie przejedzie peleton :)). Mam zamiar wyskoczyć i parę fotek trzasnąć. Fotografia sportowa to dla mnie zupełnie czarna magia... Planuję ustawić AF-C, tryb S no i czas.. jaki będzie najlepszy do pokazania dynamiki sportu a jaki do ich "zamrożenia". ISO 200 zostawię bo jest słoneczna pogoda. Dziękuję i pozdrawiam
PS na co powinienem zwrócić jeszcze uwagę??
Jesli chcesz panoramowac (czyli obiekt ostry, tło rozmyte) uzyj czasu od 1/125 albo troche dluzszych nawet....
Jak chcesz zamrozic ruch to od 1/800 i krotsze.. To tak ogolnie, bo zalezy tez w jakiej odleglosci bedziesz od kolarzy..
wegejazz
12-09-2007, 13:14
Odległość, hmm. kilka metrów może nawet bliżej :) dzięki za info :)
pokaż co tam ustrzeliłeś ciekawego! :)
No wlasnie, pochwal sie jak wyszło :)
wegejazz
12-09-2007, 20:16
Chłopaki.. wstyd.. nie wyszło zbyt dobrze :( Postaram się coś wybrać ale nie bijcie za mocno, pierwszy raz robiłem typowo sportowe fotki i chyba namieszałem z czasami bo ani panorama ani ostre.. eh.. Tylko nie wiem czy reportaż czy sport??
Chłopaki.. wstyd.. nie wyszło zbyt dobrze :( Postaram się coś wybrać ale nie bijcie za mocno, pierwszy raz robiłem typowo sportowe fotki i chyba namieszałem z czasami bo ani panorama ani ostre.. eh.. Tylko nie wiem czy reportaż czy sport??
Spoko, nie przejmuj sie. Moze cos podpowiemy itd.. Śmiało :)
wegejazz
12-09-2007, 21:49
Chłopaki oto moje próby.. http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?p=413717#post413717