Zobacz pełną wersję : Popsuty Coolpix 5700
Ostatnie kilka fotek zrobil z szarymi paskami poprzecznymi,teraz juz nic nie widzi i nie robi fotek.Na wyswietlaczu widac tylko meniu.
Czy oplaca sie naprawiac i gdzie?Jesli tak to co moze byc spsute.Moze ktos wie ile trzeba by zainwestowac w naprawe.
Za wszystkie odpowiedzi bede wdzieczny.Aparat zrobil okolo 3000 fotek.
Może wystaw te fotki, zeby podejrzec. W ogole nie robi fotek, czy robi ale cale czarne?
Pozdrawiam
wyslij do nikon polska, najprawdopodobniej to matryca ktora nikon w tym modelu wymienia za free
pozdrawiam
Teraz juz wcale nie robi zadnych.Pierwsze z tych ostatnich to ustawial parametry jak bym slonce z bliska robil,nastepnie mial bardzo jasny wyswietlacz,pozniej takie kilka totek z szatymi pasami,Sformatowalem karte wymienilem akumulator i teraz zadnych nie robi.To znaczy moze i robi tylko cale czarne.Meniu dziala normalnie ,na podgladzie wyswietla sie nr zdjecia i data.Nie moge kadrowac przez wizjer i przez monitor-wszystko czarne.
Teraz juz wcale nie robi zadnych. To znaczy moze i robi tylko cale czarne.
To upewnij sie czy robi. Jesli zapisuje czarne, tzn ze padla Ci matryca - jest to znany defekt fabryzny. Naprawa jest za free nawet jak gwarancja minela. Ja czekalem tak dlugo na naprawe, ze kupilem sobie D70s.
To upewnij sie czy robi. Jesli zapisuje czarne, tzn ze padla Ci matryca - jest to znany defekt fabryzny. Naprawa jest za free nawet jak gwarancja minela. Ja czekalem tak dlugo na naprawe, ze kupilem sobie D70s.
Upewnilem sie Robi czarne.W info dobiera prawidlowe parametry,tylko fotka cala czarna.
Teraz pytanie Czy tylko w Polsce naprawiaja za darmo te matryce.Mieszkam w Hamburgu i serwis jest w tym miescie,Tylko sie obawiam ,ze mnie wyportkuja jak nie bede mial argumentow.Potrzebowal bym chyba info,gdzie Nikon zawiadamia o tej wadzie aparatu.
Teraz pytanie Czy tylko w Polsce naprawiaja za darmo te matryce.Mieszkam w Hamburgu i serwis jest w tym miescie,Tylko sie obawiam ,ze mnie wyportkuja jak nie bede mial argumentow.Potrzebowal bym chyba info,gdzie Nikon zawiadamia o tej wadzie aparatu.
Powinni naprawic za free, informacje na temat tej usterki powinienes znalezc na oficjalnych stronach Nikona.
Zadzwon do niemieckiego serwisu, powiedz jakie sa objawy i ze wyczytales na stronach Nikona ze obajwy te sa identyczne z opisem wady fabrycznej matrycy. A Nikon zaleca w tym przypadku kontak z serwisem;-) Bedzie dobrze, skargi poki co sa na polski serwis, na jego slamazarnosc.
Pozdrawiam
Zbigniew Górny
18-09-2007, 20:08
Witam. Padła Ci matryca co jest wadą fabryczną i Nikon wymienia to za darmo we wszystkich 5700. Ja miałem podobne objawy a aparat kupiłem w USA. W Nikon Polska wymienili matrycę bez problemów wysłałem pocztą i za 3 tyg. odesłali naprawiony. Nowa matryca przekracza cenę aparatu.Myślę że to samo zrobią w każdym serwisie Nikona. Jednak firma to firma.Pozdrawiam