Zobacz pełną wersję : Nikon F80 vs. urwany zatrzask tylnej scianki
witam
mam nikona f80 i ostatnio urwal mi sie zatrzask w tylnej sciance i mam pytanie czy zna ktos moze jakis zaklad co by to naprawil na terenie krakowa?? slyszalem ze da sie wymienic na metalowe uchwytyale gdzie i jak to nie mam pojecia..
pomocy!!!
pozdrawiam
Michal
Jak tylko słyszę te 2 wyrazy (serwis i Kraków) to od razu nasuwa mi się jedna ulica: Czapskich. Z tego co wiem, ten gość jest cudotwórcą ;)
ppfalcon
10-09-2007, 23:09
A ja właśnie miałem podobną przypadłość, tyle że w F70. Poszedłem też z tym na Czapskich, ale o dziwo tam mi nie potrafili naprawić. CHodziłem z tą usterką po różnych serwisach dobrych kilkanaście tygodni. Zaliczyłem serwisy foto na: Wiślnej, Siennej, Kijowskiej, Czapskich. W międzyczasie kupiłem sobie F100 żeby mieć czym fotografować. I po tych kilku miesiącach chodzenia udało mi się znaleźć serwis, który to załatwił nawet szybko i stosunkowo tanio (w innych mówili, że też się da, ale za ok. 200 zł). Serwis ten znajduje się na ul. Krakowskiej, blisko skrzyżowania z Dietla od strony Starowiślnej. Niewielki zakład, ale mi w 3 dni zrobili metalowe ząbki. Polecam tam sprawdzić najpierw!
ppfalcon
13-09-2007, 11:54
No i jak z tą naprawą? Gotowe już?
niestety nie. niestety nie moge znalezc tego serwisu..... probowalem 2 razy i nic...
moze jakies blizsze namiary??
pozdrawiam
ppfalcon
20-09-2007, 23:30
Bliższe namiary - hmmm... idąc od Wawelu ul. Stradomską dochodzi się do skrzyżowania Stradomskiej/Dietla/Krakowskiej - idziesz prosto i tuż za skrzyżowaniem na ul. Krakowskiej po lewej stronie jest mały punkt. Pomiędzy ul. Dietla a Meiselsa. Na pewno znajdziesz!
Ok
w panorami form znalazlem dwa adresy:
Leleń Adam Gierek Adam S.C. Naprawa Sprzętu Fotograficznego
31-062 Kraków, Krakowska 6
i
"Foto Spec" FUH
30-079 Kraków, Królewska 88
sadzac po opisie bedzie to ten pierwszy...
jutro lece oblukac
pozdrawiam
i jak bede cos wiedzial to dam znac....
ppfalcon
21-09-2007, 18:54
Tak, dokładnie - chodzi o ten pierwszy. Jak tam nie pomogą to po drodze można sprawdzić na ul. Czapskich 1 (wsiąść np. w 3-kę albo 8-kę w kierunku centrum, wysiąść pod filharmonią i podejść kawałek).
Jak tam nie pomogą to podaję adresy innych serwisów:
- na ul. Siennej (od Małego Rynku w kierunku poczty po lewej stronie) powinni dorobić same zatrzaski, ale biorą o 50% drożej niż na Krakowskiej.
- na ul. Wiślnej (od skrzyżowania z Anny w kierunku filharmoni po lewej stronie na rogu w punkcie foto - jest też tam kantor) wymieniają całą tylną ściankę i biorą za to dużo drożej. Do tego trzeba się pożegnać z aparatem na średnio miesiąc
- na wspomnianej ul. Królewskiej (a dokładnie to przy przystanku autobusowym pod Biprostalem w kierunku AGH na Kijowskiej) nie mieli już ząbków do mojej F70-tki, ale może z F80 Ci się poszczęści.
Innymi słowy w Krakowie jest kilka punków do naprawy kwestia jest tylko taka żeby wybrać ten, który zrobi to najlepiej i najtaniej. Czyli po prostu trzeba się nachodzić (na szczęście większość punktów w centrum miasta).
Pozdrawiam i mam nadzieję, że choć trochę pomogłem.
Witam!!
zatrzaski tylnej klapki zostaly juz zamontowane. wygladaja one dokladnie tak samo jak orginalne z tym ze w tych zabkach zalana jest metalowa plytka. takze mam nadzieje ze to juz koniec problemu z tymi rzeczami. koszt naprawy to 120 zlotych i zrobione zostaly w ciagu 3 dni.
dziekuje za pomoc
pozdrawiam
Michal - Aaneb
marmajgabin
08-09-2014, 14:06
Cześć,
Mam dokładnie ten sam problem, odsunąłem torbę, wyjąłem aparat i ścianka/drzwiczki się otworzyły...
Gdzie mogę to naprawić w Warszawie? Jakieś sugestie?