Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] w koncu sie zdecydowalem...

sebah
10-09-2007, 19:04
W!

niedawno pruszylem temat ''wasze uczucia do zdjec''.
moj problem polegal na tym czy opublikowac pewno
zdjecie na ktorym znajduje sie moj kochany Dziadek.
po rozmowe z kolega Swiatlo i waszych kometarzach
zdecydowalem sie opublikowac to zdjecie!

mam nadzieje ze nie pozaluje tego...
na monitorze na ktorym teraz siedze zdjecia wyglada inaczej
niz na moim drugim monitorze ( czyt. gorzej )

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img293.imageshack.us/img293/6103/dsc709001by5.jpg)

pozdrawiam
Sebastian

ps: pomylilem dzialy, moglbym prosic moda aby przeniusl
ten watek do odpowiedniego dzialu?

EDIT: sory za rozmiar ale wydaje mi sie ze wyglada ono lepiej w takim rozmiarze.

agawytka
10-09-2007, 19:09
mnie się podoba, klimatyczne... drzewa przeogormne a człowiek taki mały... życiowe... podoba sie bardzo :)

legionize
10-09-2007, 19:13
Przyjemne. Ale ładowało się troszkę. uff

Tatar
10-09-2007, 19:18
Po tym co napisałeś o Dziadku i o Sobie, to muszę powiedzieć, że zdjęcie dopełnia opowiedzianej historii...
Bardzo mi się podoba. Pozdrawiam

adrian
10-09-2007, 19:25
Za Tatarem. Czytałem twój poprzedni wątek i muszę powiedzieć, że spodziewałem się czegoś kompletnie innego, jestem jednak bardzo pozytywnie zaskoczony. Symbolika zdjęcia jest niesamowita.

2Cresky
10-09-2007, 19:31
Zdjęcie bardzo sympatyczne,kapitalny klimat !!!.No i szacunek dla Dziadka z Twojej strony zasługuje na słowa uznania !!! Pozdrawiam

david555
10-09-2007, 19:31
DZIADEK odchodzi cienistą aleją. Nie masz bardziej optymistycznej fotografii Dziadka? Ta jest bardzo interesująca, ale pierońsko smutna.:|

david
10-09-2007, 19:36
Nastraszyłeś nas jak gdyby miałby to byc megagniot, mi zdjęcie się podoba, a aleja jest niesamowita, możesz zdradzic gdzie takich szukac.

Pinki
10-09-2007, 20:06
Nawet gdybym nie czytała wątku o Dziadku to
zdjęcie by mi się podobało. Podobało to mało powiedziane-
ono po prostu wywiera ogromne wrażenie, jest niesamowicie
symboliczne i trochę smutne.
Gratulacje.

Ruppel
10-09-2007, 20:13
fotograf, świetne zdjęcie zarzuciłeś, jak w magicznym lesie, bydlaki okrutnie wysokie, a ten człowieczek tylko to wrażenie potęguje.

Thrasher
10-09-2007, 21:31
Nie czytałem wątku, a zdjęcie mi się podoba - jest dobre technicznie i ma nastrój.

bukowy dziad
10-09-2007, 21:35
znakomity kadr. jest takie zdiecie - nie pamietam niestety autora - gdzie dwojka malych dzieci trzymajac sie za rece zmierza w strone jasnego tunelu tworzonego przez drzewa za zalomem drogi - tamto zdiecie jest znacznie cieplejsze, otoczenie jest jakby bardziej przyjazne, skala nie jest tak przytlaczajaca, ale kadr w istocie podobny...to Twoje jest dla mnie dopowiedzeniem tamtej historii - bardzo pieknym dopowiedzeniem. gratuluje.
nie czytalem do konca watku w cafe, ale po pierwszych postach spodziewalem sie czegos kompletnie innego - zaskoczenie jest chyba z tych milych.

ps. ciekawe, czy ktokolwiek odwazy sie powiedziec cokolwiek o technicznej stronie fotografii:)

swiatlo
11-09-2007, 01:28
No więc powtórzę co napisałem Ci na privie:
Wydaje mi się że niepotrzebnie się tak bałeś opublikowania tego zdjęcia. Uważam że jest ono bardzo dobre. Bardzo emocjonalne i może ono wywołać wzruszenie nawet u osób postronnych nie znających Twojego dziadka. Odchodzenie bliskich osób jest pojęciem uniwersalnym dotykającym wszystkich.
I przy tej interpretacji Twoje zdjęcie jest naprawdę niezwykle głębokie. I naprawdę bardzo dobre fotograficznie.
Pozdrawiam...:)

Siupes
11-09-2007, 02:01
ja mam dwa pytania natury technicznej:
czy dorabiales szum i czy wyprostowane wyglada lepiej ?

swiatlo
11-09-2007, 07:19
znakomity kadr. jest takie zdiecie - nie pamietam niestety autora - gdzie dwojka malych dzieci trzymajac sie za rece zmierza w strone jasnego tunelu tworzonego przez drzewa za zalomem drogi -

Czy miałeś na myśli "The Walk to Paradise Garden" by W. Eugene Smith?
http://www.masters-of-photography.com/S/smith/smith_children_walking_full.html

.

Nemeth
11-09-2007, 08:59
Czy miałeś na myśli "The Walk to Paradise Garden" by W. Eugene Smith?
http://www.masters-of-photography.com/S/smith/smith_children_walking_full.html

.

Dzieki swiatlo za linka... jakze ja malo wiem o fotografii... ze wczesniej nie trafilem chocby na te strone...

A oc do zdjecia.

Fotografia podoba mi sie pomimo jej ulomnosci technicznych, za klimat i przeslanie.

sebah
11-09-2007, 14:09
DZIADEK odchodzi cienistą aleją. Nie masz bardziej optymistycznej fotografii Dziadka? Ta jest bardzo interesująca, ale pierońsko smutna.:|
mam, mam ;)

ja mam dwa pytania natury technicznej:
czy dorabiales szum i czy wyprostowane wyglada lepiej ?
szumu nie dorabialem i nic nie prostowalem bo jest ono proste,
tyle tylko ze przez drzewa ktore urosly takie krzywe ma sie
wrazenie ze zdjecie jest krzywe...

możesz zdradzic gdzie takich szukac.
pewnie ze moge.
jest to Holandia. park znajduje sie przy drodze z Alkmaar do Heillo.