PDA

Zobacz pełną wersję : Nikon 3700 - problem(?)

mateuszeczek
06-09-2007, 19:03
Jako, ze jest to mój pierwszy post chciałem przywitać wszystkich użytkowników i jednocześnie proszę o wyrozumiałość...

Posiadam małpę, Nikona 3700 i od pewnego czasu pewna rzecz spędza mi sen z powiek(może to się wydać śmieszne, jednak jest to moja pierwsza cyfrówka, do której się przywiązałem i planowałem ją niedługo wymieniać na coś konkretniejszego, ale nie o tym...). Mianowicie jakiś miesiąc temu podczas przechodzenia z wide do tele da się słyszeć dziwne 'bzyczenie' obiektywu, przy czym można odczuć jakby delikatne drżenie aparatu. Co dziwne, czasami wyżej wymieniony problem potrafi zniknąć na trzy włączenia i pojawić się dopiero przy czwartym, niekiedy nawet później. Jednak czasami jest za każdym razem. Dodam, że przy powrocie z tele do wide to 'bzyczenie' nie jest już tak intensywne, jak w przypadku wcześniejszym.

Czy ktoś miał podobne problemy z tym czymś?

Czytałem troszkę na necie i jak się okazało biedny Nikoś 3700 ma wadę, na którą niejednokrotnie użytkownicy narzekali. Był to niejaki 'Lens error'. Sama nazwa mi się nie podoba i boję się, że to może być początek końca małpy Rolling Eyes

Ponawiam pytanie: czy zdarzyło się u kogoś podobne zjawisko i czy mogę coś zrobić(oprócz wysłania do serwisu na ekspertyzę-gwarancja już minęła).

Z góry dzięki za odpowiedź Wink

R
06-09-2007, 20:46
daaawno temu mialem taka zabawke. niestety 2x byl w serwisie na gwarancji z powodu uszkodzenia obiektywu. swiadomy nabywca, ktory odkupil go ode mnie tez byl chyba kolejne 2x...
jak buczy i sie trzesie to za kilka "wlaczen" pokaze error :|

GrzegorzPPP
06-09-2007, 21:41
ja swoim 3700 zrobiłem około 12000-13000 zdjęć i chodzi jak nowy :)