Zobacz pełną wersję : Zakup D80 PIŁA/POZNAŃ
leszek_sl
05-09-2007, 19:03
Witam!
Planuje zakup D80tki + obiektyw kitowy 17-80 tylko choc wydaje sie to z pozoru banalne nie wiem na jaki sklep postawic. Niestety w Pile, gdzie mieszkam, malo jest sklepow ktore oferuja ten sprzet, bynajmniej wynika to z moich poszukiwan wiec zaczynam rozgladac sie po okolicy i patrze w kierunku Poznania rowniez. Na wysylkowe kupno raczej sie nie rzucam, zbyt duze ryzyko.
I stad moje pytanie do posiadaczy D80tki - jaki sklep w okolicach PIŁA/POZNAŃ jest godny polecenia poniewaz czytajac watek "problem z FotoJokerem" szczerze zaczynam bac sie samego zakupu.
Z gory dziekuje za pomoc!
Pozdrawiam
Leszek S.
Witaj,
ja bym się nie obawiał Fotojokera. Nie taki diabeł straszny jak go malują :) Ja kupowałem u nich trochę sprzętu m.in. obiektywy i mam jak najbardziej pozytywne wrażenia.
Pozdrawiam i życzę udanych zakupów
Piła/Poznań - już blisko do Bydgoszczy. W tym roku kupiłem Nikona D80 w sklepie blisko Starego Rynku, na ul. Stary Port, vis a vis Poczty Głównej (piękny budynek poczty nad rzeką Brdą). Sklep nazywa się Foto-Bazar i prowadzi swoja działalność od dawna, od więcej niż 10 lat. Jestem bardzo zadowolony ze sprzetu i fachowej obsługi. Ostatnio robiłem odbitki na papierze i wyszły bardzo dobrze. Myślę że w Poznaniu albo w Pile też są dobre sklepy fotograficzne. Ja wybrałem Foto-Bazar ze względu na obiektyw Nikkor 18-70, który był tam dostępny. Z tego co pamiętam, również sieć sklepów Vobis ma w ofercie taki zestaw w bardzo zbliżonej cenie - możesz sprawdzić na ich stronach internetowych. Pozdrawiam
kronos28
05-09-2007, 19:41
hmmm
1. poprawię cię - obiektyw to 18-70/3.5-4.5 nie 17-80 :)
2. Unikaj FJ i MM jak ognia! Dlaczego boisz się zakupów przez sieć? Mało jest sprawdzonych sklepów jak np imfoto.pl naszego forumowego kolegi Hesji (spora ilość forumowiczów zakupiła tam sprzęt w tym i ja), albo inne fotoplus.pl lub e-cyfrowe.pl? Wchodzisz na ceneo.pl albo skapiec.pl i masz opinie o sklepie do przeczytania.
Marcin.P
05-09-2007, 20:34
wiesz najtaniej jest w fotobasia.pl ale również w pewnym stopniu ryzykujesz.. poczytaj o recenzji tego sklepu
Za kronos28 najpewniej kupisz u Hesji. Dostaniesz forumowy rabacik i baaardzo fachowe odpowiedzi na najbardziej durne nawet pytania. Sławek jest cierpliwym i rzeczowym sprzedawcą. Jest doradcą a nie sprzedawcą pomyśl o tym. A za ewentualne drobne różnice w cenie dostajesz 100% pomocy w razie "W".
BugsBunny
05-09-2007, 22:05
jest co najmniej kilka naprawdę sprawdzonych sklepów internetowych - ja mogę polecić Imfoto i Agito, w obu wydałem sporo pieniędzy i zawsze było idealnie
plusem takiego zakupu jest zwykle niższa cena i możliwość zwrotu towaru w ciągu 10 dni, a skoro już zdecydowałeś co chcesz kupić to sądzę że nie musisz już tego towaru macać
wiesz najtaniej jest w fotobasia.pl ale również w pewnym stopniu ryzykujesz.. poczytaj o recenzji tego sklepu
A propo fotobasi... Kuszą bardzo niskimi cenami... Koles tydzien temu zamowil Canona 30D. Zapytał czy aparat pochodzi od polskiego dystrybutora i ma gwarancje realizowaną w polskim serwisie. Odpowiedz była, ze tak.
Przedwczoraj dostał aparat, gwarancja europejska, brak polskiej instrukcji.
Pomijam juz fakt, ze ta europejska nie musi oznaczac, ze gorsza... Oraz ze instrukcje szybko znalazł w necie. Ale chodzi o sam FAKT, ze ściemnili go przy zamowieniu.