Zobacz pełną wersję : Czyszczenie matryce - zestaw adresowy
Witam wszystkich.
Temat czyszczenia matrycy w naszych aparatach pojawia się regularnie a ilość postów do przeczytania robi się ogromna. Dla mniej odważnych kończy się to zazwyczaj poradą aby udać się do serwisu na profesjonalne czyszczenie. Wtedy pojawiają się adresy sprawdzonych serwisów w różnych miastach. Moja propozycja i prośba zarazem jest taka aby utworzyć zakładkę i każdy kto już odwiedził serwis czy też jakiekolwiek foto i uznał go za sprawdzony ( przynajmniej w temacie czyszczenia matrycy) podał namiary na ten serwis.
Myślę, że bardzo by to pomogło w poszukiwaniach. Sam jestem na etapie szukania sprawdzonego serwisu w Łodzi ponieważ nie mam odwagi zabrać się za czyszczenie samemu.
Wiem, że w poszczególnych tematach w sprawie czyszczenia pojawiają się adresy w różnych miastach ale jedna zbiorówka będzie czytelniejsza i skróci czas poszukiwań.
Proszę o rozważenie mojej propozycji.
Jeżeli już było i nie znalazłem to przepraszam i proszę o usunięcie tematu .
w Łodzi zdaje się czyszczą na Piotrkowskiej 88 albo coś koło tego.
Nie korzystałem więc jak z fachowością to nie wiem, w końcu sam wyczyściłem :mrgreen:
Wojciech
06-09-2007, 02:54
A Gdzie Najblizej W Zachodniopomorskim
Po wypróbowaniu gruszek różnych rozmiarów i sile ssania udałem się z pokorą do serwisu Nikona na ulicę Postępu w Warszawie i rano oddałem mój D 80 do czyszczenia, po południu odebrałem go z wykonaną usługą, zapłaciłem 80 złotych i dotąd nie mam najmniejszych problemów z matrycą. Czytam, że jest wiele zastrzeżeń do serwisu Nikona lecz w moim przypadku zachowali się wzorowo.
W Gorzowie Wlkp. (lubuskie) czyszczenie matrycy mozna wykonac w zakładzie przy ul. Sportowej 2. Według opinii innych gościu jest sprawdzony, moze za jakis czas sie wybiore, bo mam juz kilka syfków, z ktorymi grucha sobie nie radzi :)
Po wypróbowaniu gruszek różnych rozmiarów i sile ssania udałem się z pokorą do serwisu Nikona na ulicę Postępu w Warszawie i rano oddałem mój D 80 do czyszczenia, po południu odebrałem go z wykonaną usługą, zapłaciłem 80 złotych i dotąd nie mam najmniejszych problemów z matrycą. Czytam, że jest wiele zastrzeżeń do serwisu Nikona lecz w moim przypadku zachowali się wzorowo.
Dzieki Tobie, ktoś swój sprzęt z naprawy odbierze o jeden dzień później ;-)
Jak przyjdzie 10 osób do czyszczenia, to jakiś biedaczek bedzie czekał na swoje ukochane body tydzień dłużej. Zgroza !!! ;-)
Czy możemy odpuścić sobie dyskuję na temat opóźnień w serwisie na ul. Postępu.
Zakładając temat chodziło mi o suche i sprawdzone fakty tak jak podał to prz3mo.
Mamy już adres jednego sprawdzonego zakładu w Gorzowie i nie sprawdzonego w Łodzi. Zostańmy przy takiej formie - czyli tylko adresy sprawdzone organoleptycznie przez forumowiczów.
Pozdr
Dzieki Tobie, ktoś swój sprzęt z naprawy odbierze o jeden dzień później ;-)
Jak przyjdzie 10 osób do czyszczenia, to jakiś biedaczek bedzie czekał na swoje ukochane body tydzień dłużej. Zgroza !!! ;-)
To była normalna, standardowa usługa i jeśli skontaktujesz się z serwisem Nikona usłyszysz tę sama radosną wiadomość - czyszczenie wykonują w trakcie jednego dnia jeśli "moce przerobowe" na to pozwalają; nie musiałem prosić, błagać ani przekupywać nikogo a to, ze mieszkam w Warszawie i mogłem osobiście dowieźć i odebrać sprzęt to juz chyba nie moja wina? Nieładnie, Ufolek, nieładnie...
Andrzej_D
07-09-2007, 21:36
Witam wszystkich.
Temat czyszczenia matrycy w naszych aparatach pojawia się regularnie a ilość postów do przeczytania robi się ogromna. Dla mniej odważnych kończy się to zazwyczaj poradą aby udać się do serwisu na profesjonalne czyszczenie. Wtedy pojawiają się adresy sprawdzonych serwisów w różnych miastach. Moja propozycja i prośba zarazem jest taka aby utworzyć zakładkę i każdy kto już odwiedził serwis czy też jakiekolwiek foto i uznał go za sprawdzony ( przynajmniej w temacie czyszczenia matrycy) podał namiary na ten serwis.
Myślę, że bardzo by to pomogło w poszukiwaniach. Sam jestem na etapie szukania sprawdzonego serwisu w Łodzi ponieważ nie mam odwagi zabrać się za czyszczenie samemu.
Wiem, że w poszczególnych tematach w sprawie czyszczenia pojawiają się adresy w różnych miastach ale jedna zbiorówka będzie czytelniejsza i skróci czas poszukiwań.
Proszę o rozważenie mojej propozycji.
Jeżeli już było i nie znalazłem to przepraszam i proszę o usunięcie tematu .
Sądzę że warto wzorem innych forów użytkowników faktycznie wprowadzić dwie zakładki - "Warsztaty polecane" jak i drugą "Warsztaty które należy omijać", oczywiście osobna kategoria to serwis firmowy Nikona, ale jest on tylko w Warszawie, a Nikony są rozsiane po całym kraju.
Wojciech
09-09-2007, 18:01
panowie
to nie mialy byc wypowiedzi typu co komu jak zrobili i ile kazdy czekal tylko wszyscy oczekuja adresow miast ulic
kazdy juz sie chyba naczytal na forum jak jednemu zrobili cos tam...lepiej a innemu gorzej
prosimy o adresy
a co mozna zrobic jak ktos ma do wawy 800km i nie chce wysylac aparatu i czekac 2 tyg
na odboir
Koleżanki i koledzy ponawiam swoja prośbę o adresy sprawdzonych foto w temacie czyszczenia matrycy.
Naprawdę wszyscy czyszczą sami lub oddają na ul. Postępu ?
Minęło kilka dni od założenia tego tematu a juz pojawiły się nowe typu : gdzie w szczecinie itp.
Naprawdę uważam, ze taki zestaw wiele by uprościł i jednocześnie pomógł wielu forumowiczom.
Pozdr
david555
12-09-2007, 16:05
Jest tu:
Fotonaprawa. Mechanika precyzyjna SC
tel. 0 42 639 92 89
90-423 Łódź, Piotrkowska 85
pow.Łódź, woj. łódzkie
- godziny otwarcia:
poniedziałek - piątek: 10-18
ale ja miałem z nimi bardzo różne doświadczenia. Tak więc ostrożnie.;)
Jest tu:
ale ja miałem z nimi bardzo różne doświadczenia. Tak więc ostrożnie.;)
Czy mógłbyś nieco rozwinąć swoją wypowiedź? Nie bardzo wiem, czy polecasz czy też odradzasz:-).
Wrocław
Pan Andrzej Wysocki ul. Psie Budy 12/13 50-080 Wrocław tel: 602243894
Właśnie rozmawiałem z Panem z Fotonaprawy z Łodzi z Piotrkowskiej 85 i niestety najbliższy wolny termin dopiero po 25 września. Mają bardzo dużo czyszczeń i napraw jak to Pan określił " powakacyjnych" .
Koszt czyszczenia 70 zł z jednym obiektywem. Jak się w końcu dopcham do nich to napiszę o jakości usług.
Pozdr
david555
13-09-2007, 15:21
Czy mógłbyś nieco rozwinąć swoją wypowiedź? Nie bardzo wiem, czy polecasz czy też odradzasz:-).
Generalnie, mam mieszane odczucia, bo np. dałem im kiedyś do czyszczenia Jupitera 85/2 i nie potrafili dokładnie odczyścić listków przysłony, albo próbowałem im dać do naprawy Prakticę PLC3, to odesłali mnie do serwisu w Warszawie. Tak więc sam nie wiem, czy polecać, czy wręcz przeciwnie.;)
Wojciech
16-09-2007, 22:26
czesc wszystkim a co sadzicie o tym Panie z Wroclawia czy to jest jakis servis czy ktos kto otwiera jakis puszki i raz sie udaje a raz nie
prosze o odpowiedz
Andrzej_D
16-09-2007, 22:31
Generalnie, mam mieszane odczucia, bo np. dałem im kiedyś do czyszczenia Jupitera 85/2 i nie potrafili dokładnie odczyścić listków przysłony, albo próbowałem im dać do naprawy Prakticę PLC3, to odesłali mnie do serwisu w Warszawie. Tak więc sam nie wiem, czy polecać, czy wręcz przeciwnie.;)
Sądzę że postąpili uczciwie odsyłając Cię do serwisu w Warszawie - ja osobiście cenię wysoko takie zachowania fachwców i to nie tylko od aparatów foto...
czesc wszystkim a co sadzicie o tym Panie z Wroclawia czy to jest jakis servis czy ktos kto otwiera jakis puszki i raz sie udaje a raz nie
O tym PanU! Na Boga!
Nie miałem styczności, ale z kilku źródeł słyszałem, że jest godny polecenia.
monster666
30-03-2008, 21:58
Witam!
Muszę wyczyścić matrycę i matówkę w D50. Sprzedaje aparat i chce żeby kupujący był do końca zadowolony :)
Czy znacie jeszcze jakieś sprawdzone serwisy w Łodzi oprócz tych dwóch, które były tutaj podane (Piotrkowska 88 i 85)?