PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] w dzielnicy czerwonych latarni

lechupe
04-09-2007, 12:53
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img292.imageshack.us/img292/4586/redlightwindowsnd7.jpg)

bombel
04-09-2007, 13:00
Świetne! Nie mam słów - świetne! Idealnie dobrana proporcja murów, detali (to taki slang) - kolory rewelacja, po prostu świetne.

Do absolutnej pełni szczęścia wystemplowałbym te listki, które tu nic nie wnoszą poza lekkim bałaganem - i mogą być same gwiazdki.

Bardzo, ale to bardzo dobre zdjęcie moim zdaniem!

david555
04-09-2007, 13:51
No i zrobiłeś zdjęcie. Bardzo ciekawe zdjęcie. Gratulacje.

jacoslavgth
04-09-2007, 16:25
bombel, ale przeciez tutaj sa krzywe sciany i nie ma nieba nie pozbawionego dramaturgii :)
dla mnie osobiscie takie se.
a oprocz okiennic, archiwolty i fragmentu gzymsu to ja tutaj detali nie widze :( ale moze ja za wiele wymagam :)

bombel
04-09-2007, 16:34
bombel, ale przeciez tutaj sa krzywe sciany i nie ma nieba nie pozbawionego dramaturgii :)

Nie myśl schematami. Jako inżynier od architektury znasz na pewno różnicę pomiędzy warunkiem koniecznym, a wystarczającym...

Jak widać, niekoniecznie musi być niebo (np. przy zdjęciach makro), żeby zdjęcie było dobre. Dopiero jak niebo jest - ma być dobre - bo jak jest niebo, ale kiepskie i niedramatyczne - jest kiepsko.

Kumamy? :)

a oprocz okiennic, archiwolty i fragmentu gzymsu to ja tutaj detali nie widze

Ja widzę, i całość oceniam wysoko.

jacoslavgth
04-09-2007, 17:13
bombel z tym niebem to oczywiscie zart :)
a jako magister inzynier architekt :) doceniam nie tylko to co mi sie podoba, ale to zdjécie jakos do mnie nie przemawia.
pomimo tego - pozdrawiam :)

lechupe
04-09-2007, 17:19
coz, dzieki chlopaki :-)
Jak na niewyspanie (po wczesnym locie), fatalną pogodę i ogólnie humor pod psem, to chyba nieźle..:-D

bombel
04-09-2007, 17:20
bombel z tym niebem to oczywiscie zart :)

Wiem, i w dodatku ani pierwszy, ani ostatni jak sądzę. :)

Skierowane do mnie pytania o dramatyczne niebo stały się swego rodzaju wyróżnikiem, i jest mi miło, że ludzie doceniają moje starania w propagowaniu najistotniejszej części zdjęć, jaką jest...?

Rzecz jasna dramatyczne niebo.

Edit
A nawet niktórzy dowcipnisie (jak Karl Johnson lub Erie, z tego co pamiętam) pytają patrząc na moje zdjęcia z wnętrz, gdzie to słynne dramatycz... :mrgreen:

jacoslavgth
04-09-2007, 20:42
no i o to wlasnie chodzi :)
pozdrowienia

Archangel
04-09-2007, 20:44
srednio kumam, fotka mi sie nie podoba, nie wiem dlaczego krzywo i poucinane

Gregi69
04-09-2007, 20:45
Temat fajny, ale... ja albo bardziej przekrzywibym kadr, albo go całkiem wyprostował, bo teraz wygląda jakby była niedokończona albo zrobiona niedbale obróbka.