Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Ptaszne widoki;))
Może ktoś coś powie?
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)
2.
3.
Świetny klimat! Najlepsza jedynka. Trochę popracowałeś w PS.
O kurczę - jedynka powala!
Może ktoś coś powie?
bardzo ladnie. nie powiem. piekna kolorystyka i ekspozycja :-)
Piekne! Świetne kolory i w ogóle zdjęcia robią wrażenie :)
Zbigniew
04-09-2007, 13:48
Jedynka wyśmienita. A na wszystkich świetne kolory - jakieś filtry ? :)
grzegorzant
04-09-2007, 18:11
a ja będę oryginalny 1 i 3 ! bardzo sie mi sie podoba znaczy;)
pozdrawiam
Tak, bardzo ładne zdjęcia. Ale mi się najbardziej podoba jednak dwójka. Dlatego bo te chaty w oddali wyzwalają jakąś tęsknotę we mnie.
I też dlatego że te ptaki jakby leciały w tą ciemność przy prawej stronie. Że są zorientowane do mnie skosem a nie prostopadle, i jakby ode mnie odlatywały.
I dlatego że w ogóle dwójka ma atmosferę poetyckiej przestrzeni...
Jacek Wrzesińsk
04-09-2007, 21:22
1-ka !!!Te chmury świetnie zagrały,jest taki niepokój w tym zdjęciu,fajnie uchwycone!:-D
oryginalny nie będę też :) za większością
lazaruss
04-09-2007, 22:44
Powala...1 i 2 . Ale te ptaki to nie tak jak "te" słynne gołębie na WPP? :)
Rewelka psze pana :)
psze pani,
proszę pana:)
Dzięki za wszystkie miłe słowa. Czasem się człowiekowi coś "niechcący" uda;)
Ptaki autentyczne - aż się dziwię, że nikt do tej pory nie zapytał co to za jedne...?;)
A są to kruki!
Było tak: wyjazd wycieczkowo-rodzinno-plenerowy. Pogoda cały dzień niespecjalna no ale jakoś zleciało, kilka fotek się zrobiło. Powoli wracamy. Zatrzymujemy samochód, bo zafascynowały mnie przez szybę delikatne pofałdowania terenu (na codzień mam góry...!), wysiadam, eee nieciekawie. Wsiadamy, ruszamy, ujechaliśmy może ze 200 metrów i za zakrętem, na polu....no zjawisko....setki kruków, setki! Mąż ponownie zatrzymał samochód. Wysiadam. Kruki niestety wyczuły intruza i powoli się zaczęły oddalać..ja bokiem pola, powolutku za nimi, nagle wzleciały i straciłam je z oczu... powoli włażę na lekutkie wzniesienie - są! Całe tłumy! I się zaczęło. Wzlatywały, robiły jakies dziwne manewry grupowe w powietrzu, znowu siadały, znowu wzbijały się w powietrze. Niestety nigdy nie leciały w moim kierunku - zatem często w obiektywie wyglądało to jak szarańcza....Nie miałam szansy ich dogonić więc stałam w miejscu i czekałam aż się wzbiją ponownie....i tak do czasu jak skończyło mi się miejsce na karcie pamięci.... zapasowa została w aucie....:evil: - może dobrze, bo rodzina by mogła furii dostać;) gdybym tam dłużej na tym polu posiedziała...;)))
Na miejscu żałowałam, że nie mam teleobiektywu, w domu jak spojrzałam na te fotki doszłam do wniosku, że może to okazać się jakims atutem....
Na miejscu żałowałam, że nie mam teleobiektywu, w domu jak spojrzałam na te fotki doszłam do wniosku, że może to okazać się jakims atutem....
Bardzo dobrze że nie miałaś teleobiektywu. Bo wtedy byś nie zrobiła tego co zrobiłaś... :)
co tu mówić jedynka rządzi :)
edit: no dobra po dłuższym zastanowieniu dla mnie no.2.
Zdecydowanie zdjecie numer 1! Piękne
Jedyneczka i trójka piękne!
Megazordon
05-09-2007, 01:37
Świetnie Karolino, naprawdę. Wszystkie zdjęcia są bardzo dobre, szczególnie pierwsze, ale trzecie też robi fantastyczne wrażenie.
Świetnie Karolino, naprawdę. Wszystkie zdjęcia są bardzo dobre, szczególnie pierwsze, ale trzecie też robi fantastyczne wrażenie.
Przepraszam, wszystko mi się myli. Czy jm to Karolina? Czyli ta sama Karolina która jakiś czas temu występowała pod nickiem Karolina?
Megazordon
05-09-2007, 08:30
Przepraszam, wszystko mi się myli. Czy jm to Karolina? Czyli ta sama Karolina która jakiś czas temu występowała pod nickiem Karolina?
Takie mam wrażenie, bo chyba widziałem u niej podpis w stopce brzmiący mniej więcej tak: "Kiedyś Karolina, teraz jm", ale pewien w 100% nie jestem, bo mogło mi się pomieszać.
Tak to ciągle ja.... była "Karolina".
Nick zmieniony - ja ta sama.
Tak naprawdę mam na imie Jola - więc sami rozumiecie, że ciągłe zwracanie się do mnie na tym forum oraz w PW per Karolina - mogło doprowadzić do jakichś zaburzeń ..osobowości;)) Karolina to był mój nick a wszyscy traktowali go jako moje prawdziwe imię. Zapytałam grzecznie admina czy możnaby zmienić nicka - zgodził się. Przez jakiś czas po tej zmianie miałam w podpisie notkę na ten temat - wyjaśniałam też całą hiostorię wiele razy via PW różnym osobom, które o to pytały. W końcu uznałam, że wszyscy zanotowali zmianę, więc info z podpisu usunęłam.
PS Innym powodem zmiany była chęć ujednolicenia swojego godła w sieci (fora, galerie, własna strona www) i to w taki sposób aby miało jakiś związek ze mną prawdziwą.
PS nr2 - za wszelkie utrudnienia przepraszam:)
zkrzysztof
05-09-2007, 09:41
świetne :)
świetne... a naj... dwójka, psze pani... :)
Megazordon
05-09-2007, 12:01
Tak to ciągle ja.... była "Karolina".
Nick zmieniony - ja ta sama.
Tak naprawdę mam na imie Jola - więc sami rozumiecie, że ciągłe zwracanie się do mnie na tym forum oraz w PW per Karolina - mogło doprowadzić do jakichś zaburzeń ..osobowości;)) Karolina to był mój nick a wszyscy traktowali go jako moje prawdziwe imię. Zapytałam grzecznie admina czy możnaby zmienić nicka - zgodził się. Przez jakiś czas po tej zmianie miałam w podpisie notkę na ten temat - wyjaśniałam też całą hiostorię wiele razy via PW różnym osobom, które o to pytały. W końcu uznałam, że wszyscy zanotowali zmianę, więc info z podpisu usunęłam.
PS Innym powodem zmiany była chęć ujednolicenia swojego godła w sieci (fora, galerie, własna strona www) i to w taki sposób aby miało jakiś związek ze mną prawdziwą.
PS nr2 - za wszelkie utrudnienia przepraszam:)
Zatem miło mi Ciebie poznać Jolu :)
I wiem co czujesz odnośnie tych zaburzeń osobowości. Do mnie wszyscy mówią Megazordon i już tak to mi się w umyśle zakorzeniło, że wczoraj byłem na przeglądzie i wymieniłem sobie olej oraz siłownik pneumatyczny palca w lewej dłoni! :)
psze pani,
proszę pana:)
Ooppss... najmocniej przepraszam, jakoś tak hmm... nie wiedziałem... ;)
Już dawno zauważyłem zmianę z Karolina na jm, ale szczerze mówiąc myślałem, że masz na imię Karolina :)
Tak więc Jolu, nie odkryję nic nowego - foto bomba! Cieszę się, że pokazujesz to na forum, bo mogę się wiele dobrego nauczyć :)
Pozdrawiam
PS Innym powodem zmiany była chęć ujednolicenia swojego godła w sieci (fora, galerie, własna strona www) ...
Jaki jest adres Twojej strony www?
Gratuluje pierwszego zdjęcia, naprawdę niesamowity klimat.
Pozdrawiam,
AMI
Pawel Pawlak
06-09-2007, 15:35
1 bardzo mi się podoba :) ALe aż mi się nie chce wierzyć że to kruki. Bardziej stawiałbym gawrony ;)
Z całą pewnościa to nie są kruki.
Powiem inaczej. Nie widziałem jeszcze takiego zbiorowiska kruka. Proszę o powiększenie ogona. Jak zobaczę romb to uwierzę.
Myślę, że nazwa kruki w tym wypadku, to licentia poetica. Podobno rozdzióbią nas kruki i wrony - a i tak wiadomo, że to będą gawrony. :)
Bombel i tu nie masz racji :)
Na padlinie będzie przede wszystkim kruk, ale i tak pierwszy przyleci myszak albo sroka ;-)
Przepraszam wszystkich fascynatów i znawców przyrody latającej za swoją ornitologiczną ignorancję;)
- zapewne Paweł Pawlak oraz jurgen mają rację. Nie mam żadnych twardych dowodów ani za ani przeciw - nawet sięgnęłam po niewywołane dotychczas nefy - ale niestety zbliżenia nigdzie tam nie ma - więc ani ogona ani dzioba nie jestem w stanie pokazać.
Tak naprawdę bombel ma rację - jak tam stałam pośrodku tego pola a te ptaki wirowały w oddali to momentalnie ten zacytowany wyżej fragment przywędrował do głowy.... miałam wspaniałą polonistkę!
O tym skojarzeniu pisałam już kilka dni temu pokazując te fotki na...innym forum:)
PS za to z biologii nie byłam ...orłem....;)
Bombel i tu nie masz racji :)
Na padlinie będzie przede wszystkim kruk, ale i tak pierwszy przyleci myszak albo sroka ;-)
Holender, znowu nietrafiony... No i jak to będzie wyglądać w epitafium: rozdziobały go myszaki i sroki?
To już rzeczywiście wolę kruki. :)
powinno się zabronić robienia takich extra fotek bo to może doprowadzić do rewolucji, gratulacje
jedynka jest symboliczna, niesie olbrzymi ładunek emocji
gratuluję
PS
2 i 3 nie widziałem ;-)
biker karlos
02-10-2007, 10:46
wszysttkie extra ...ale naj ... DWOJECZKA