PDA

Zobacz pełną wersję : cena Nikkora 18-200 VR na Pixmanii

moshica
02-12-2005, 21:12
Witam

Tak ostatnio śledzę forum i do znudzenia czytam co piszecie o D200, że postanowiłem zamieścic linka z Pixmanii o cenie nowego obiektywu Nikkona. Jako że zaciekawiony jestem ceną tego szkła, znalazłem takie coś:
http://www.pixmania.com/pl/pl/170385/art/nikon/obiektyw-af-s-dx-vr-18-20.html
No cóż :roll: cena wydaje mi się zbyt wysoka, nie wiem jak Wam. Raz że może i za 3000zł będzie można gdzieś taniej niż na Pixmanii go nabyć to i tak jest ona wysoka, bo jeszcze jakości tego szkła nie znamy.
Ci którzy zamierzali sprzedać KITa 18-70, musieliby z leksza dopłacić miniumim myślę 2000zł, co chyba nie wydaje się dobrym interesem i posunięciem :x .
Zapał zmiany szkła paruje mi dość szybko z głowy za sprawą ceny. Za przyjemność posiadania VR oraz dłuższego zooma chyba wielu z nas sobie podaruję tę przyjemność niestety. :cry:

Pozdrawiam
Moshica

sjm
03-12-2005, 00:01
Daruj sobie PIXMANIE :mrgreen: Nie znasz droższych firm ? :mrgreen: Porównaj sobie ceny choćby SB800 a będziesz miał odpowiedż na wszystko :mrgreen:

Siupes
04-12-2005, 01:46
moim zdaniem i 24-120vr ($730cad) i nowy 18-200vr ($899cad) sa zdecydowanie za drogie w stosunku do jakosci zdjec, chociaz jak okaze sie ze nowy nikkor jest tak ostry jak kit (hyhy) to bede stal w kolejce po niego w pierwszy dzien :mrgreen:
ceny z mojego lokalnego henrys (w sumie nie najtanszego, ale jednego z niewielu dobrych sklepow foto w okolicy).

moshica
04-12-2005, 13:24
Siupes a macie już tam ceny za tego Nikkora 18-200 ?
Jak się krztałtują vs. 18-70 standardowego KIT'a ?

Siupes
04-12-2005, 18:25
moshica,
dwa razy drozej, kit jest od $469 do 499cad.
naprawde uwazam ze te szkla sa za drogie, ale wiem ze sa tez bogaci amatorzy, zreszta jak kupowalem d70 to mi jeden gosciu wciskal sigme 18-300 czy jakas tam jako duuuuzo lepsze szklo od kita (no i oczywiscie o $300 drozsze - oczywiscie poszedlem po tej probie do innego sklepu :mrgreen: ).
niestety nowe zabawki nikona sa dla bogatszych ludzi, s1r1(czy jakos tak) kosztuje chyba $899cad, tyle co sb800 i 600 razem :(
dobrze ze d200 ma w miare przystepna cene ($2200 zamiast 4200 za 5d).

moshica
05-12-2005, 20:58
Siupes, wynika z tego co się potwierdza, że u nas ten obiektwy tez będzie conajmniej 2 x droższy od KIT'a.
Drufga sprawa, ze chyba obiektwyw nigdy nei były tanie, szczególnie oryginalne Nikkora i to chyba wszędzie, tu w kraju jak i za oceanem.
Różnica jest widoczna jedynie w Waszej sile nabywczej pieniądza, gdzie jednak Wam duuużo łatwiej go kupić tam za zarobione pieniadze (USA lub Canada) niż tu w Polsce, gdzie przy przeciętnych zarobkach to dopiero widać na co człowieka stać.
Jeźdżąc w tym roku po Turcji, widziałem troche zachodnch turystów i z Japonii i zachodniej Europy i oni mieli lepsze obiektywy mimo wszystko w swoich lutrzankach.
Jedynie Polak kupuje najczęściej to co dają w stanadardzie bo zazwyczaj na więcej go nie stać. Nie jest tak jak piszesz że u Was to też drogi sprzęt...

Pozdrawiam
Moshica

Siupes
06-12-2005, 02:26
...Nie jest tak jak piszesz że u Was to też drogi sprzęt...
powiedz to mojej zonie ;)