Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zawieszone lustro w F80

Jachu
02-09-2007, 10:38
Wczoraj po zrobieniu kilku zdjęć zawiesiło mi się lustro i nawet po ponownym ON-OFF nic nie pomogło. Wyjąłem nawet baterie ale dalej nic. Czy ktoś już się spotkał z tym problemem?

Już się wszystko wyjaśniło. Okazało się, że to wina słabych baterii. Jednak wogóle o tym nie pomyślałem ponieważ aparat pokazywał stan baterii "full" i nagle całkowicie zgasł nie informując o słabych bateriach.

gALL
02-09-2007, 16:55
F80 tak ma. Bateria full a potem pad calkowity.

Macro
02-09-2007, 22:19
Też tak miałem (co prawda bez problemów z lustrem). Kupiłem lepsze baterie i jak ręką odjął.

pituch
07-09-2007, 07:27
No właśnie!!! Ostatnio tez zauważyłem w swoim f80, że po włożeniu świeżo naładowanych baterii wszystko jest ok, ale po upłynięciu ok. godziny wskaźnik baterii pokazuje jedną kreskę. Dokupiłem dwa nowe komplety akumulatorów i niestety problem trwa nadal. Czy ktoś z Was zgłaszał się z tym problemem do serwisu????

pozdrawiam pituch

utaka.pl
07-09-2007, 13:33
F80 tak ma. Bateria full a potem pad calkowity.

faktycznie tak jest bateriami CR123 - ostatnio jednak podpiąłem MB-16 i wskaźnik zaczął działać jak trzeba - tzn pokazuje zużycie oraz nawet miga jak akumulatory są słabe.
Pamiętam, że jak pierwszy raz aparat zamilkł nie pokazując słabych baterii - myślałem że padł - wredne uczucie