Zobacz pełną wersję : Program do prezentacji zdjec z podkladem MP 3 !!!
pjolofoto
30-11-2005, 23:53
Pilnie poszukuje programu podobnego do Foto Office 3 ,najlepiej wersji free.
musi miec mozliwosc podkladania wielu plikow dzwiekowych.
Czy sa starsze wersje tego programu free??? :| :| :|
w nero 7 mozesz sobie takie kompilacje na cd lub dvd wypalać
Poszukaj ProShow Gold jest zupełnie niezły i ma spore możliwości.
pjolofoto
02-12-2005, 21:13
sjm zlosliwiec ,dzieki za info . juz sciagam!!! :) mam nadzieje ze bedzie oki.
Jeśli masz legalny Windows XP, to ze stron Microsoftu we wrześniu można było ściągnąć PHOTO STORY 3 za darmo. Być może jest to jeszcze aktualne. Prosty, ale użyteczny program. Pozwala szybko tworzyć pokazy slajdów z animacją, płynnymi przejściami (wiele schematów) i dowolnym podkładem dźwiękowym. Zapisuje dane z różną kompresją i w różnych formatach video.
Antonina
03-12-2005, 13:27
Jeśli masz legalny Windows XP, to ze stron Microsoftu we wrześniu można było ściągnąć PHOTO STORY 3 za darmo. Być może jest to jeszcze aktualne. Prosty, ale użyteczny program. Pozwala szybko tworzyć pokazy slajdów z animacją, płynnymi przejściami (wiele schematów) i dowolnym podkładem dźwiękowym. Zapisuje dane z różną kompresją i w różnych formatach video.
Ale w pokazie slajdów raczej chodzi o to żeby kompresji nie było bo jeśli ma to być z kompresją to każdy program do nagrywania materiału video też teoretycznie się do tego nada ale co z tego jak nie będzie żadnej przyjemności z takiego oglądania ja polecam Pinakle InstantPhotoalbum w versji 1.3
Pozdrawiam
A, kto mówi że kompresja jest konieczna :?: Jest tylko pewną opcją, która pozwala oglądać pokaz na telewizorze (VCD lub DVD), albo w internecie (bez pobierania kilku gigabajtów danych).
Antonina
03-12-2005, 17:32
Teraz sprawdziłam jakość jest do zaakceptowania z tego photostory ale już formaty w jakich można to zapisać już nie, chyba że ja się nie doszukałam ale z tego co widzę to ten pokaz będzie można odtworzyć tylko w komputerze i urządzeniach przenośnych z systemem Microsoft ponieważ jest generowany format WindowsMedia TM a więc odtwarzacz DVD stacjonarny odpada
P.S
Jeśli się mylę to mnie popraw
Pozdrawiam
:)
Jeśli po przygptowaniu prezentacji wybierzesz "ustawienia" i następnie rozwiniesz menu "profl" to znajdziesz tam dość dużo różnych opcji (w tym DVD).
pjolofoto
03-12-2005, 18:23
ProShou Gold ma faktycznie duzo mozliwosci. rozpracowuje go juz 2-gi dzien i nie moge sobie poradzic. problem z zaimportowaniem muzy i wiele innych. :?
Antonina
03-12-2005, 20:12
ProShou Gold ma faktycznie duzo mozliwosci. rozpracowuje go juz 2-gi dzien i nie moge sobie poradzic. problem z zaimportowaniem muzy i wiele innych. :?
Wstawie zrzut ekranu z programu Pinacle jest on naprawdę bardzo prosty a i możliwości nie małe
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
http://img525.imageshack.us/img525/553/screenshot0128jn.jpg]źródło ([URL=http://imageshack.us)[/URL]
pjolofoto
03-12-2005, 21:08
Antonina tylko czy Pinnacle mozna zdobyc free ,znalazlem tylko platne wersje. jesli masz jakis namiar podaj oki.
sjm -jesli moglbys podac jakas skrocona instrukcje obslugi? bo chyba jestem za tepy :(
proszhow gold jest b. dobry, chyba go rozgryzłem, ma wg. mnie jedną wadę ale ona nie jest w stanie przyćmić zalet tego programu. robiłem prezentacje-pokazy na różnych ale ten jest super. jak masz jakieś pytanie to może ci pomogę z tym pro.
pjolofoto
06-12-2005, 23:38
Oki ,zaimportowalem obrazy i muzyke. nie wiem jak polaczyc i zgrac jako pokaz dvd . Jesli moglbys jakas skrocona instrukcje np: w punktach, bo chyba nie trzymam kolejnosci. Widze ze program jest konkretnie zaawansowany wiec chcialbym go opanowac i pozostac przy nim. Moj tlumacz angielskiego z instrukcji nie zakumal prawie nic. Pzdr :wink:
Ja też mam pytanie co do proshow gold: U mnie chce zeby slajdy wyswietylaly sie nie na całym ekranie tylko w jego czesci zrobilem cos takiego ze ustawilem safe zone, tak aby powstał kwadrat, aby zdjecia byly rowne i ustawiam aby wyswietlanie tego slajdu bylo wlasnie w tym safe zone i tu pojawia sie problem nie moge ustawic albo nie wiem jak zrobic by wszystkie slajdy mialy ta samą opcje czyli dostosowywaly sie do tego safe zone przyciskam ctrl+a i niechce mi sie wszystko zaznaczyc jush w srodku w tym menu z tymi ustawieniami okna, mam tez zaznaczone wszystkie slajdy na tym pasku w głownym oknie.
Co robie źle, czy poprostu kazdy slajd 3eba oddzielnie klikac?
Czy da sie jeszcze wogole w tym programie zrobic cień slajdu, bo nie widzialem takiej opcji?
Pozdrawiam
i czekam na odpowiedz.
pjolofoto- żeby nagrać na dvd musisz:
1. mieć zapisany,nazwany i otwarty jakiś projekt
2. kliknąć ikonkę z DVD disc
3. w shows krzyżykiem dodajesz inne projekty minusem odejmujesz
4, w menus wybierasz tło ilość okienek menu i ich układ, a opcją customize rodzaje czcionek ich kolor podkład muz pod menu i inne bajery
5.w output options wybierasz jakość nagrania, system pal lub ntsc( amerykanski), irodzaj audio (zostaw mp2) wybierasz nagrywarke i klikasz create. przy 4.5 G danych komputer ma na 2 godz roboty