PDA

Zobacz pełną wersję : Slingshot 100 i 200 AW-głupie pytanie.

Lucid
31-08-2007, 17:33
Witam. Jestem na etapie kupna plecaka i mam pare pytan. Przeczytałem juz duzo na temat w/w plecaków ale nie wiem jednego. Co plecaki zmiesci do kieszeni niefotograficznej. Pytanie głupie- nie zabijcie mnie za nie-ale ile wejdzie piw w butelce do 100 i do 200 aw??Pytam sie o to bo plecak bedzie tez uzywany do zdjec na imprezach itp. stad przyszło mi to do głowy...

Drugie ( normalne) pytanie- trudno sie przyzwyczaic do noszenie na jednym ramieniu??

I trzecie pytanie. Czy jest na rynku jakis plecak z dostępem z boku ale na 2 ramiona?? Szukałem ale bezskutecznie, moze niedostatecznie dobrze wiec moze ktoś pomoze.

Pozdrawiam!!

Przemo
31-08-2007, 17:51
Do 200Aw raczej nie zmieścisz żadnego piwa do kieszeni,może jedna puszka by weszła.Co do noszenia to nosi się spoko,ale nie jest to tak wygodne jak plecak i po długim czasie boli ramię.

pdzran
31-08-2007, 17:57
A ja mam 100-ke i chwale sobie, idealny na rower, jak chce aparat to blyskawicznie moge go wyjac.
Piwa nie probowalem nosic ;)

Przemo
31-08-2007, 18:00
Jeżeli chodzi o szybkie wyjmowanie aparatu,to rewelka.Zawsze możesz wyjąć aparat i włożyć tam piwa,będziesz miał do niego szybki dostęp :)

heffi
31-08-2007, 18:07
Do noszenia piwa + aparatu polecam LoweproOrionTrekker II. Fajny plecaczek, kompaktowy i ma dwie kieszenie. Dolna fotograficzna... górna na piwka. Myśle ze wejdzie 6puszek, akurat teraz nie moge sprawdzic wiec dane tylko przybliżone ;)

vasco5
31-08-2007, 19:31
Raczej do noszenia piwa to nie nadaje sie... :(
natomiast co do drugiego pytania - latwosie przyzwyczaic bo blokujesz paskiem dodatkowym ktory jest przy plecaku i jest on bardzostabilny !!
pewnie sa jakies plecaki na 2 ramiona z bocznym wyjmowaniemchoc osobiscie nie widzialem... ale jak dla mniwe to nie ma sensu taki wynalazek bo trzeba by wyjmowac rece i dopiero masz dostep do aparatu... a tak tylko przekrecasz i juz jest...

ja mam 100AW i na krotkie wypady na rower czyspacery gdzie przydadza sie dwie rece jest niezsastapiony :) wiadomo ze calego aprzetu nie da sie zabrac ale czasem nie potrzeba wszystkiego a wystarcza ze 2 obiektywy...

tml
01-09-2007, 10:33
Do noszenia piwa + aparatu polecam LoweproOrionTrekker II. Fajny plecaczek, kompaktowy i ma dwie kieszenie. Dolna fotograficzna... górna na piwka. Myśle ze wejdzie 6puszek, akurat teraz nie moge sprawdzic wiec dane tylko przybliżone ;)

2 tygodnie temu pobiłem rekord :) W plecaczek Orion Trekker 2
Do dolnej kieszeni: D70 + 3 obiektywy (te z sygnaturki) + inne drobne szpeje
Do górnej: 7 specjali w butelkach + portfel + fajki + inne jakies klucze itp.

ledwo się zamknęło, ale jak już się udało, to dobiłem boczne kieszonki telefonem swoim i mojej lepszej połowy.
Minus jest taki, że system nośny plecaka przy takim obciążeniu się robi mocno niewygodny :/
EDIT: a i jeszcze w dole była sabinka :D

EDIT2: a że temat jest o SS 100/200 AW to powiem, że mój ojciec biega sobie ze slingshotem 200 i trzeba powedzieć, że jeśli się kupi piwo w puszkach 0.33l to może nawet 2 by weszły, natomiast póllitrowe to tak 1 max (o ile w ogóle).
IMHO do noszenia sprzętu i piwa najlepiej się sprawuje jakakolwiek torba foto (na szpej foto) oraz gustowna czarna foliowa torebka prosto ze sklepu nocnego (na browar) - prostota i nieograniczone możliwości ;)

madburn
01-09-2007, 13:50
ale fanzolicie
do ss200 wejdzie piwo 0,5 w puszce - skoro mi wchodzi 70-300VR na sztorc - i jeszcze wlazlby tam bez problemu drugi - a piwo jest nieco mniej pekate

Lucid
01-09-2007, 15:38
Dzieki za wszystkie odp. To nie za dobrze ze taka mała ta kieszonka bo jak by nie było musi wejsc ze 4..trudno, a co powiecie o plecaku Naneu Alpha? On ma otwieranie z tyłu to mozna zdjac 2 ramiona ale nie odpinac pasa biodrowego, wtedy jak przekrecimy mamy dostep do aparatu a plecak trzyma sie na pasie. Dobry pomysł??

vasco5
01-09-2007, 20:29
tml (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=3367)
SPECJALE RZĄDZĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! :) POZDRAWIAM SPECJALOSMAKOSZA !! :))

adolfik9501
01-09-2007, 21:13
Witam,

(...) a co powiecie o plecaku Naneu Alpha? On ma otwieranie z tyłu to mozna zdjac 2 ramiona ale nie odpinac pasa biodrowego, wtedy jak przekrecimy mamy dostep do aparatu a plecak trzyma sie na pasie. Dobry pomysł??

Nie bardzo - nie da się wyciągnąć aparatu, a właściwie nic się nie wyciągnie bo pas biodrowy trzyma plecak w pionie. Poza tym inserty są dość ściśle przylegające więc ciężko się operuje sprzętem (lecz nie mam porównania).

tml
02-09-2007, 00:37
tml (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=3367)
SPECJALE RZĄDZĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! :) POZDRAWIAM SPECJALOSMAKOSZA !! :))
i wzajemnie :)
a że na pomorzu nie ma królewskiego, to pijemy specjala
[koniec offtop]

Lucid
02-09-2007, 11:03
byłem w MM i oglądałem wszystkie trzy ss i niestety odpadają, wogóle nie przypadły mi do gustu...Były tez jakies Vanguardy otwierane z boku ale cena tez nie pasowała do jakosci wykonania..wiec narazie dalej szukam i szukam...