Zobacz pełną wersję : Slingshot 100 i 200 AW-głupie pytanie.
Witam. Jestem na etapie kupna plecaka i mam pare pytan. Przeczytałem juz duzo na temat w/w plecaków ale nie wiem jednego. Co plecaki zmiesci do kieszeni niefotograficznej. Pytanie głupie- nie zabijcie mnie za nie-ale ile wejdzie piw w butelce do 100 i do 200 aw??Pytam sie o to bo plecak bedzie tez uzywany do zdjec na imprezach itp. stad przyszło mi to do głowy...
Drugie ( normalne) pytanie- trudno sie przyzwyczaic do noszenie na jednym ramieniu??
I trzecie pytanie. Czy jest na rynku jakis plecak z dostępem z boku ale na 2 ramiona?? Szukałem ale bezskutecznie, moze niedostatecznie dobrze wiec moze ktoś pomoze.
Pozdrawiam!!
Do 200Aw raczej nie zmieścisz żadnego piwa do kieszeni,może jedna puszka by weszła.Co do noszenia to nosi się spoko,ale nie jest to tak wygodne jak plecak i po długim czasie boli ramię.
A ja mam 100-ke i chwale sobie, idealny na rower, jak chce aparat to blyskawicznie moge go wyjac.
Piwa nie probowalem nosic ;)
Jeżeli chodzi o szybkie wyjmowanie aparatu,to rewelka.Zawsze możesz wyjąć aparat i włożyć tam piwa,będziesz miał do niego szybki dostęp :)
Do noszenia piwa + aparatu polecam LoweproOrionTrekker II. Fajny plecaczek, kompaktowy i ma dwie kieszenie. Dolna fotograficzna... górna na piwka. Myśle ze wejdzie 6puszek, akurat teraz nie moge sprawdzic wiec dane tylko przybliżone ;)
Raczej do noszenia piwa to nie nadaje sie... :(
natomiast co do drugiego pytania - latwosie przyzwyczaic bo blokujesz paskiem dodatkowym ktory jest przy plecaku i jest on bardzostabilny !!
pewnie sa jakies plecaki na 2 ramiona z bocznym wyjmowaniemchoc osobiscie nie widzialem... ale jak dla mniwe to nie ma sensu taki wynalazek bo trzeba by wyjmowac rece i dopiero masz dostep do aparatu... a tak tylko przekrecasz i juz jest...
ja mam 100AW i na krotkie wypady na rower czyspacery gdzie przydadza sie dwie rece jest niezsastapiony :) wiadomo ze calego aprzetu nie da sie zabrac ale czasem nie potrzeba wszystkiego a wystarcza ze 2 obiektywy...
Do noszenia piwa + aparatu polecam LoweproOrionTrekker II. Fajny plecaczek, kompaktowy i ma dwie kieszenie. Dolna fotograficzna... górna na piwka. Myśle ze wejdzie 6puszek, akurat teraz nie moge sprawdzic wiec dane tylko przybliżone ;)
2 tygodnie temu pobiłem rekord :) W plecaczek Orion Trekker 2
Do dolnej kieszeni: D70 + 3 obiektywy (te z sygnaturki) + inne drobne szpeje
Do górnej: 7 specjali w butelkach + portfel + fajki + inne jakies klucze itp.
ledwo się zamknęło, ale jak już się udało, to dobiłem boczne kieszonki telefonem swoim i mojej lepszej połowy.
Minus jest taki, że system nośny plecaka przy takim obciążeniu się robi mocno niewygodny :/
EDIT: a i jeszcze w dole była sabinka :D
EDIT2: a że temat jest o SS 100/200 AW to powiem, że mój ojciec biega sobie ze slingshotem 200 i trzeba powedzieć, że jeśli się kupi piwo w puszkach 0.33l to może nawet 2 by weszły, natomiast póllitrowe to tak 1 max (o ile w ogóle).
IMHO do noszenia sprzętu i piwa najlepiej się sprawuje jakakolwiek torba foto (na szpej foto) oraz gustowna czarna foliowa torebka prosto ze sklepu nocnego (na browar) - prostota i nieograniczone możliwości ;)
ale fanzolicie
do ss200 wejdzie piwo 0,5 w puszce - skoro mi wchodzi 70-300VR na sztorc - i jeszcze wlazlby tam bez problemu drugi - a piwo jest nieco mniej pekate
Dzieki za wszystkie odp. To nie za dobrze ze taka mała ta kieszonka bo jak by nie było musi wejsc ze 4..trudno, a co powiecie o plecaku Naneu Alpha? On ma otwieranie z tyłu to mozna zdjac 2 ramiona ale nie odpinac pasa biodrowego, wtedy jak przekrecimy mamy dostep do aparatu a plecak trzyma sie na pasie. Dobry pomysł??
tml (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=3367)
SPECJALE RZĄDZĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! :) POZDRAWIAM SPECJALOSMAKOSZA !! :))
adolfik9501
01-09-2007, 21:13
Witam,
(...) a co powiecie o plecaku Naneu Alpha? On ma otwieranie z tyłu to mozna zdjac 2 ramiona ale nie odpinac pasa biodrowego, wtedy jak przekrecimy mamy dostep do aparatu a plecak trzyma sie na pasie. Dobry pomysł??
Nie bardzo - nie da się wyciągnąć aparatu, a właściwie nic się nie wyciągnie bo pas biodrowy trzyma plecak w pionie. Poza tym inserty są dość ściśle przylegające więc ciężko się operuje sprzętem (lecz nie mam porównania).
tml (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=3367)
SPECJALE RZĄDZĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! :) POZDRAWIAM SPECJALOSMAKOSZA !! :))
i wzajemnie :)
a że na pomorzu nie ma królewskiego, to pijemy specjala
[koniec offtop]
byłem w MM i oglądałem wszystkie trzy ss i niestety odpadają, wogóle nie przypadły mi do gustu...Były tez jakies Vanguardy otwierane z boku ale cena tez nie pasowała do jakosci wykonania..wiec narazie dalej szukam i szukam...