Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Ludzie pomocy !!! tragedia w d50

druid1976
31-08-2007, 12:14
Witam, dziś rano z powodu nieszczęśliwego wypadku uszkodzony został wyświetlacz LCD a dokładnie mówiąc "wylał" . Czy jest możliwość tzw. domowej wymiany na nowy ( pod warunkiem że taki gdzieś dostanę a jeżeli tak to gdzie ?? ) czy leczy mnie tylko serwis ??

milo_ja
31-08-2007, 12:16
Witam, dziś rano z powodu nieszczęśliwego wypadku uszkodzony został wyświetlacz LCD a dokładnie mówiąc "wylał" . Czy jest możliwość tzw. domowej wymiany na nowy ( pod warunkiem że taki gdzieś dostanę a jeżeli tak to gdzie ?? ) czy leczy mnie tylko serwis ??

Częściami dysponuje tylko Nikon, a ten to poza zaślepkami to chyba ich nie sprzedaje osobno. Tak więc rady nie ma.

biegly
31-08-2007, 12:25
Czujesz się na siłach co do elektroniki????
Lepiej serwis!!!
Może u nich dostaniesz, ale to N.J.
http://www.bhphotovideo.com/c/category/9810/Cameras_Photo_Gear.html
Powodzenia.

druid1976
31-08-2007, 12:39
Znalazłem dobrą instrukcję serwisową do tego modelu, byc może podołałbym wyzwaniu. Gorzej z nowym wyświetlaczem :(

Rafał_Sz
31-08-2007, 14:55
Zadzwoń do serwisu Nikon i zapytaj o koszty. To jest konkretna usterka i konkretna usługa, więc powinni Ci przez tel. powiedzieć co i jak. Chyba, że cios w ekran był na tyle mocny, że przeszedł przez płytę główną do matrycy.
I zrób wszystko co możliwe, żeby kryształ nie wlał się do środka. Najlepiej połóż aparat ekranem do dołu na jakiejś chłonnej szmatce. I sie szkłem nie potnij.

druid1976
31-08-2007, 15:24
Zadzwoń do serwisu Nikon i zapytaj o koszty. To jest konkretna usterka i konkretna usługa, więc powinni Ci przez tel. powiedzieć co i jak. Chyba, że cios w ekran był na tyle mocny, że przeszedł przez płytę główną do matrycy.
I zrób wszystko co możliwe, żeby kryształ nie wlał się do środka. Najlepiej połóż aparat ekranem do dołu na jakiejś chłonnej szmatce. I sie szkłem nie potnij.

powiem dokładnie jak to wygląda ( nie mam drugiego aparatu aby zrobić zdjęcie ): jak włączę menu ekranowe to pojawia się biały obraz z czarną na 1/3 ekranu bezkształtną plamą i widocznymi pęknięciami. Wnioskuje że "wylew" był wewnętrzny gdyż zewnętrzna szybka jest nietknięta. Aczkolwiek dziwnie to wygląda że szybka obudowy nietknięta a wyświetlacz popękany, ale cóż takie życie :cry: