Zobacz pełną wersję : No i po lampie :(
CynowaKonefka
30-08-2007, 09:54
Wczoraj na koncercie ni z tego ni z owego na wyświetlaczu zrobił się w centrum ciemniejszy prostokąt i na nim napisy M RPT A RPT B RPT C RPT pod nimi 1/8 obok ch4 i pod nim przysłona i ogniskowa. Przy czym przysłona i ogniskowa to jedyne ustawienia jakie da się zmienic. Pokazuje się to po włączeniu lampy. Nie działają przyciski flash, strobo i mode. Nie da się tej lamy gdzieś zresetować jak aparat czy cuś ? Eh chyba będzie potrzebny serwis :cry: brrrr.
Pozdrawiam
No proszę Cię...
Dwa sposoby - pierwszy radykalny (reset):
1. Wyciągnij białą karteczkę odbijającą i na jej "plecach" masz napisane, jak zresetować lampę - przycisnąć "mode" oraz "on/off" na przynajmniej 2 sekundy.
2. Przy włączonej lampie przytrzymać "Sel" i w menu najechać na ustawienia pracy bezprzewodowej (ikonka z dwiema lampami i wężykowatymi strzałkami) przełączyć na "Off".
Jeśli pomoże - wisisz mi Martini ;). Jeśli nie - wisisz serwisowi znacznie więcej.
CynowaKonefka
30-08-2007, 14:58
Masz to martini. Musimy się umówić na odbiór. Na usprawiedliwienie powiem że się wystrachałem i jak przestały działać guziki i pokazało się dziwne ciemnoszare menu to popadłem w czarną rozpacz i przestałem myśleć rozsądnie.
Dzięki.
Pozdrawiam
A który z podanych przeze mnie sposobów pomógł?
CynowaKonefka
31-08-2007, 01:21
reset :oops: Drugi sposób nie mógł zadziałać jako że nie dało się zmieniać ustawień. Można sobie było naciskać sel oraz mode do woli i nic.
Pozdrawiam
Naciskanie było nieskuteczne, ale PRZYTRZYMANIE "Sel" też nie działało...?
CynowaKonefka
31-08-2007, 13:33
Przytrzymywanie też nie działało. Nic nie działało oprócz drzewek/lasu i +/- co przestawiało przysłonę i ogniskową wyświetlane cały czas w prawym dolny rogu jedno nad drugim. Oczywiście aparat się nie komunikował z lampą. Teraz udało mi się ustawić to samo czyli na MASTER RPT i trochę trzeba poprzestawiać wyborami żeby uzyskać taki sam wygląd jak ja miałem. Tyle że teraz działą selektor i wszystkie inne guziki i mogę prosto wyjść z tych ustawień a wtedy nie było można.
P.S. Wczoraj mi się powiesiła znowu. Tym razem wyświetlało się pół kółka i napisu stand by. Reset nie działał a pomogło wyciągnięcie baterii. Chyba muszę jednak dziada pogonić do stolycy i nazad :(
Pozdrawiam