Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pole stary to ja mam wszędzie!
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)
Pierwsze podejście poprzez APS Lightroom. Czekam na komentarze.
PS.
Auto zaparkowane, moje :p
Dla mnie zwykle/przecietne..samochodu w ogole nie przerabiam..nie dosc,ze jest to na dodatek maluski w srodku..gdzies tam,ale chmury ladne:)...moze do innego dzialu bardziej
IMo bardzo ładne zdjęcie. Plastyczne. Pokazujące skalę. Samochód i droga przełamuje nieco nudę wionąca z podobnych kadrów. Jeszcze pobawiłbym się obróbką. Kolory wydaja sie nieco mdłe.
PS.
Auto zaparkowane, moje :p
To czemu nie zaparkowałeś poza kadrem? ;) Wydaje mi się, że podział centralny nie za bardzo tu pasuje. Ja bym tu więcej pola widział.
Megazordon
30-08-2007, 10:35
Mogło by być ok, ale z tym samochodem to przegiąłeś. Sam sobie zdjęcie popsułeś.
a gdyby dodać troche "dynamiki" samochodzikowi?? przez małe rozmazanie, a może unoszący sie kurz, tudzież dorobic "bulaje" i bedzie policyjny kar :)
fajne
pozdrawiam
a gdyby dodać troche "dynamiki" samochodzikowi?? przez małe rozmazanie, a może unoszący sie kurz, tudzież dorobic "bulaje" i bedzie policyjny kar :)
Taa... szczególnie zaparkowanemu. :D No chyba, że w PS. :mrgreen:
ja bym wolał wiecej góry , bo chmurki fajne były ....... i jeszcze samochodzik troche mi nie pasuje do tego kadru , bez byłoby lepiej :)
Mogło by być ok, ale z tym samochodem to przegiąłeś. Sam sobie zdjęcie popsułeś.
I tu się z Tobą zgadzam. Samo miejsce bardzo ładnie złapane.
Eh, no to nic tylko czekać na ładną pogodę i zdjęcie do poprawki.
A i jeszcze, dlaczego kolory są, jak to określił lechupe wyżej, "mdłe" ?
Eh, no to nic tylko czekać na ładną pogodę i zdjęcie do poprawki.
A i jeszcze, dlaczego kolory są, jak to określił lechupe wyżej, "mdłe" ?
No to ja sie pytam dlaczego sa mdłe :-)
Byc może zdjecie wymaga wiecej wyostrzenia, byc moze troszkę saturacji, byc moze wiecej kontrastu...
Ja bym nad tym zdjeciem jeszcze popracował (mozesz dac raw-a)
albertnowicki
31-08-2007, 10:19
a ja to bym drogę widział z ukosa i albo więcej pola albo więcej nieba w kadrze, horyzont takiw połowie jakiś masz.... ale kolorki są fajne :)
NIestety, rawa już nie posiadam. Ale spróbuję coś powalczyć na tym "jotpegu".
Robię zdjęcie, wyciągam jpg, kataloguje .... Nie bawię się z każdym zdjęciem w obróbkę, to po jakimś czasie RAWy wywalam.
danz1ger
10-09-2007, 04:11
oooj niedooobrze!
onufry81
10-09-2007, 21:57
zdjęcie moim zdaniem jest miłe dla oka lecz:
jest za bardzo centralnie zrobione
troszkę bym przekadrował 1/3 ziemi 2/3 nieba
na dole zdjęcia zaczął bym od czerwonego trawska :)
wiem że nie zawsze człowiek ma przy sobie statyw i filtr szary czy też polara, ale dodał bym troszę dynamiki pojazdowi przez dłuższą ekspozycje