PDA

Zobacz pełną wersję : Dyfuzor Tumax T6 czy Stofen do SB-600?

stachmuszel
29-08-2007, 07:40
Witam!
Tylko nie linczujcie mnie na starcie, bo temat był już kilkakrotnie poruszany na tym forum, ale tak naprawdę to z wypowiedzi nic konkretnego nie wynika. Stoję przed dylematem zakupu przedmiotu jak w temacie. Tumax T6 czy Stofen? 49 pln czy 89 pln? Różnica tylko w cenie? T6 sprzedaje Foto-Tip i widzć, że schodzą jak ciepłe bułeczki. Prośba o krótnie opinie użytkowników T6. Spotkałem się z opiniami, że T6 daje jakieś zafarby, ale takie same opinie można spotkać też o Stofen-ie. Może to kwestia odpowiedniego doboru temperatury barwowej, bez względu na to co siedzi na lampie?
Z góry serdecznie dziękuję i przepraszam za "odgrzewanie" tematu.
Pozdrawiam!

stachmuszel
29-08-2007, 19:37
Kurcze...nic nie podpowiecie?!

ekonet
29-08-2007, 20:28
Prośba o krótnie opinie użytkowników T6.
Co to za słowo? Nie znam takiego jeszcze, a jestem łowcą słów i ciekawych powiedzonek.
A co do dylematu, jaką "mydelniczkę" wybrać - jaką byś nie wybrał, to skierujesz ją w sufit, który dopiero nada Ci specyficznego zafarbu przeważnie...

stachmuszel
30-08-2007, 07:16
Oj faktycznie, miało być "krótkie". Sorry ... i dzięki za zwrócenie uwagi.
A wracając do meritum sprawy powiadasz, że co nie kupię będzie OK. Może ktoś, kto posiada T6 się jeszcze wypowie.
Pozdr.

fotomarek_k
31-08-2007, 22:37
Miałem Tumaxa do SB600, używam również oryginalnych z SB80dx i SB800-moim zdaniem "wsio ryba":-)))
Chociaż nawet między oryginałami nikona różnica "gęstości" (przeżroczystości) widoczna gołym okiem...Mój Tumax też bardziej z"mlecznych" był...

Wojciech
03-09-2007, 01:05
temat ciekawy jak najbardziej
coz bawilem sie w dyfuzory recznie robione nawet ale to jednak nie to samo
zdecydowanie trzeba bardziej uwazac zeby sie nie **zniszczyl ** taki samo-rob
cena faktycznie zacheca w kierunku tanszego
rowniez jestem zainteresowny tym tematem
prosze piszcie COS wiecej
warto chyba prawda