Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] na klatce schodowej
Karl Johansson
28-08-2007, 22:46
Z wycieczki do Krakowa.
Klatka schodowa jednego z budynków na Kazimierzu.
Pozdrawiam i zapraszam do krytykowania moich prac:)
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img77.imageshack.us/img77/7928/dsc6765qt5.jpg)
2.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img77.imageshack.us/img77/2041/dsc6752iv2.jpg)
Jedynka całkiem fajna. A tak w ogóle.. to Ty żyjesz jeszcze? :D
Karl Johansson
28-08-2007, 22:54
a dwójka już nie-fajna?:P
A żyć żyję, ale w rozjazdach byłem prawie cały miesiąc, to nie odzywałem się zbytnio :]
Dokładnie w tej samej klatce byłam z aparatem :D Chyba jako jedyna stoi tak otworem ;P
Karl Johansson
28-08-2007, 22:57
Aż woła "wejdź!wejdź!" ;]
Pe(be)eS: pokaż gdzieś tu efekty swojej wizyty :]
a ja jakos nie czuje klimatu karl
nie wiem na czym do konca mam skoncentrowac wzrok.
Ale ja takich fotografii sam nie robie wie sie na takich nei znam
Karl Johansson
28-08-2007, 23:01
mi tam się spodobało światło, ale jakoś nie wypatruję czyhających w cieniu potworów z canonami, ciarki mnie też nie przechodzą:]
zależy też, co kto rozumie przez "klimat";]
Mi jedynka podoba się zdecydowanie bardziej.
Efektów swojej pracy nie pokażę, bo zajrzałam tam przypadkiem, bez statywu i niestety... efektów praktycznie nie ma ;P
Karl Johansson
29-08-2007, 00:03
Ja też statywu nie miałem, bo ten, który miałem do poprzedniego aparatu, przy Nikonie, niestety, nie wyrabia. iso640 i jechane:]
Fajne swiatelko na obydwu ale 1 bardziej mi sie podoba.
Pe(be)eS: pokaż gdzieś tu efekty swojej wizyty :]
Mojej wizyty gdzie?
Karl Johansson
29-08-2007, 10:08
Pibes: to było do Izy. Jakoś nie mogłem się powstrzymać, żeby nie wstawić tego "be" w "PeeS";]
Karl chyba nie rozumiem :/
Karl Johansson
29-08-2007, 10:23
ech.
to po kolei:
Iza napisała, że też była w tej klatce schodowej, która jest na zdjęciu.
Więc jej napisałem w PS (post scriptum), żeby pokazała.
Ale ja PS piszę "PeeS", a, że wcześniej odezwałeś się Ty, to między to "Pe" i "eS" wstawiłem jeszcze, w nawiasie, "be". Wybacz zamieszanie:]
Karl chyba nie rozumiem :/
Pebees - widac tez musisz odpoczac ;P
Karl a to już rozumiem :)
Nemeth nie ukrywam, że tak. Koniecznie z pół roku urlopu ech... :)
Sebastiann
29-08-2007, 10:45
Fajne , klimatyczne !
Dobra robota Karl:)
ps. teraz to już chyba pojawisz się na czacie?
HEJ
I tym razem udowodniłeś tezę , że naświetlanie "na światła" to metoda która pozwala doskonale oddać
klimat i nastrój.
Pozdrawiam
Bartek
Niezłe fotki, jak z jakiejś gry komputerowej:-) w stylu Alone in the dark
Karl Johansson
29-08-2007, 19:24
zbooj oświetlenie było tak mocne, że nawet jeśli bym chciał naświetlić na cienie, to wtedy światła byłyby tak wyjarane, że aż oczy by bolały :P
Baja dzięki, choć fanem serii nie jestem :]
btw. w końcu udało mi się zrobić zdjęcie, które spotkało się z szerszym odzewe, i do tego pozytywnym :P
jestem z siebie dumny :)
david555
29-08-2007, 22:45
Upiornie ciemno na tej klatce i mało co widać.
Ciemne. I dobre. Czyli dwa w jednym, czyli u mnie dwa plusy. A nawet trzy, bo i odrobine zakrecone. No niech bedzie cztery bo i niepokojace zarazem... ;]
Czyli jak byk 4 gwiazdki wchodza.
Pzdr.
Marta Baranowska
29-08-2007, 23:27
swietne klimaty...tez chce taka klatke:P
Karl Johansson
30-08-2007, 14:07
david555 wg mnie widać tyle, ile powinno być widać:]
anchel dzięki:)
Marta Baranowska hehe, trza do Krakowa pojechać:]
Choć w W-wie też pewnie się znajdzie :)
berg raffen
30-08-2007, 23:12
fotkai swietne zeby niepowiedziec rewelacyjne....a 1 wsza mnie powalila:-D
Dobry klimat, dla mnie 2ka rządzi.
Byłem tu już kilka razy, ale niestety nie wniosę wiele nowego do rozmowy. Te zdjęcia są, jakby to powiedzieć... Są po
prostu bardzo dobre. :)
Szczere gratulacje, masz za oba ujęcia DUŻY PLUS!
Ja powiem tylko tyle, że NIESTETY rzadko można tutaj spotkać takie fotki. Wszystkie mają z reguły pięknie wyśrodkowane histogramy. A takie ciemne mają swój urok. Przeglądając magazyny NationalGeographics mam wrażenie, że prawie wszystkie foty mają histogram kopnięty lekko w lewą stronę. Nie wiem, może to kwestia drukarni, nie samych zdjęć. Ja takie lubię, kręcą mnie. I gratuluję odwagi. Ja bałbym się wystawić na forum takie ciemnie - zaraz byłby pewnie objazd :P
Dla mnie bomba! Pozdrawiam.
Fotki fajne, bardzo nastrojowe.
Jedynka jednak dla mnie jest za ciemna - z całej lewej-górnej strony widzę zarys schodów, poręcz i to wszystko na czarnym tle. Brakuje mi tam takiej lampy jaka jest na drugim zdjęciu.
Jedynka jednak dla mnie jest za ciemna - z całej lewej-górnej strony widzę zarys schodów, poręcz i to wszystko na czarnym tle
A sanki?! To chyba jest główny motyw...
Karl Johansson
07-09-2007, 17:37
Ja powiem tylko tyle, że NIESTETY rzadko można tutaj spotkać takie fotki. Wszystkie mają z reguły pięknie wyśrodkowane histogramy. A takie ciemne mają swój urok. Przeglądając magazyny NationalGeographics mam wrażenie, że prawie wszystkie foty mają histogram kopnięty lekko w lewą stronę. Nie wiem, może to kwestia drukarni, nie samych zdjęć. Ja takie lubię, kręcą mnie. I gratuluję odwagi. Ja bałbym się wystawić na forum takie ciemnie - zaraz byłby pewnie objazd :P
Dla mnie bomba! Pozdrawiam.
Nooo...tak, to mi tu jeszcze nikt nie "posłodził";]
Dzięki serdeczne, aż się miło zrobiło :)
Swietne fotki.. kojarzą mi się z nastrojem filmu "Dellikatessen" ( chyba tak się nazywał ), jego plastyką, kolorami i tajemnicym niedoświetleniem ;)
Takie klimaty luuuubie:)
pozdrawiam