Zobacz pełną wersję : Co wysiadło?????????
WolaskoW
28-11-2005, 19:45
Witam. Podłączyłem aparat do komputera chciałem zgrać zdjecia,ale stwierdzilem, że jeszcze dwa zrobie (na liczniku napisane,że moge jeszcze 8 zdjec zrobić) i odłączyłem kabel od komputera nie wyłączajac aparatu. Patrze, a tu na liczniku pusto. Aparat wlaczony, moge robic zdjecia,ale wyswietlacz LCD nie działa!!!!! i nie mam licznika zdjęć. CO DO CHOLERY SIE STAŁO??? ;-((( <panika> ...podłaczylem jeszcze raz do kompa,ale juz nie wykrywa aparatu?!
POMOCY!!!!!!!
wyciągnij baterie, jak nie pomoze to zresetuj aparat
powodzenia
WolaskoW
28-11-2005, 19:52
jak zresetować aparat?
na spodzie aparatu masz przycisk do resetu
WolaskoW
28-11-2005, 20:11
cholera, nic nie daje, dalej nie mam ani licznika ile zdjec pozostało, ani LCD nie działa!!!
[ Dodano: Pon 28 Lis, 2005 ]
najgorsze, że aparat sprzedałem i właśnie dotarł do mnie przelew i jutro mam wysyłać ;-|
ma ktoś jeszcze jakiś pomysł co to może być?
Sprobuj wyjac karte pamieci i tak podlaczyc aparat do komputera, sprobuj tez podlaczyc z karta (lub bez) do drugiego kompa jak masz cos pod reka. Generalnie - pokombinuj.
WolaskoW
28-11-2005, 20:54
widziałem na forum podobny problem, ALE tam jest napisane, że miga ta zielona dioda od karty , u mnie nie działa też dioda, Działa tylko górny wyświetlacz.
jeżeli karta padła to pół biedy jak dla mnie
Witam.
A czy przypadkiem nie masz rozładowanego akumulatora. SPRAWDŹ GO ?
WolaskoW
28-11-2005, 21:03
obydwa akumulatory w pełni naładowane
Proponowal bym sprawdzic sobie napiecie na obudowie komputera i wyjsciu USB. Kiedys znajomy mial problem, padla mu nowa drukarka, potem skaner, nikt nie wiedzial co sie dzieje...
Po zmierzeniu napiecia na obudowie okazalo sie ze jest tego +/- 90 do 115V, ot uszkodzony zasilacz kiepskiej jakosci...
Mam nadzieje Ze Ciebie to nie dotyczy i aparat zacznie normalnie funkcjonowac...