Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Chaos ...
Szpaki w wieczornej kąpieli
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img245.imageshack.us/img245/8852/dsc4668cux2.jpg)
Bardzo fajne.
Bez żadnego sztucznegio tła, ciasny kadr, to lubię.
Bardzo lubię zdjęcia zwierząt w sytuacjach społecznych... Bardzo mi się podoba :)
Ale "zadymka" Szkoda ze ten na pierwszym planie jest nieostry.
david555
28-08-2007, 12:37
Jakbyś przysłonę przymknął do 11, byłoby ciekawiej, ale tak też jest nieźle. Niektóre z ptaszków wyglądają jak przez szybę.
I o to chodzi - mi się bardzo podoba.
świetne zdjęcie!
nieco miękko, ale i tak naprawdę świetne.
Marta Baranowska
28-08-2007, 15:13
swietne! BRAWO:)
po pierwsze to świetne ujęcie, po drugie mimowolnie wzbudza sympatię i wywołuje uśmiech. Grupa prawdziwych czyściochów :)
paparazzo
28-08-2007, 17:33
zaluje ze ten, ktory "spojrzal w obiektyw" nie jest ostry - bardzo pocieszne :)
jurek1906
28-08-2007, 19:28
Ale jazda :-D .Super chwycone ,gratulacje.
bardzo piekne, bardzo mi sie podoba :)
Dziękuję wszystkim. Pokrótce odpowiem na sugestie.
Gdybym przymknął bardziej przysłonę to by wszystko wyszło zamazane i jeszcze bardziej miękkie. Gdy robiłem to zdjęcie światełko było już słabe (dlatego pisałem o wieczornej kąpieli)
Szpaki nagle nadleciały całym stadem gdy leżałem pod siatką maskującą. Z wielkim tumultem wpadły do wody wypłaszając wszystkie siewki brodzące wokoło. O mały włos nie weszłyby na mnie (tak jak to zrobiła tydzień temu młoda pliszka siwa) ale i tak mgiełka wodna nieco zalała mi okulary ;). Widać było że takie taplanie sprawiało im wieeeeelką przyjemność. Ta sytuacja trwała chwilkę. Coś spłoszyło ptaki i całe stado z głośnym szumem zerwało się do lotu. To było niesamowite uczucie.
grzegorzps
28-08-2007, 20:36
Za przedmówcami, bardzo sympatyczne ujęcie.
Kadr pełen akcji.
david555
29-08-2007, 11:27
Dziękuję wszystkim. Pokrótce odpowiem na sugestie.
Gdybym przymknął bardziej przysłonę to by wszystko wyszło zamazane i jeszcze bardziej miękkie. Gdy robiłem to zdjęcie światełko było już słabe (dlatego pisałem o wieczornej kąpieli)
Mea culpa, nie wziąłem pod uwagę, że to był wieczór. Czyli nie miałeś innego wyjścia. Fotka bardzo ciekawa, o czym już pisałem.;)
Tak jak wspomnieli poprzednicy, szkoda, że pierwszy plan nieostry, ale ogólnie fajnie to wszystko wygląda.
Fotka super, nic nie brakuje, gratuluję. :D
Obrady w sejmie:), świetne ujęcie.
gen.PIRX
03-09-2007, 21:48
KLASA - bardzo dobra fota...
wykradles mi kadr z glowy :D - wlasnie takie zdjecie szpakow oraz drugie - mazurkow chodzilo mi po glowie /moze tomajk wrzuci swoje stado mazurkow w kapieli - tez swietne/ - nic mi z tego nie wyszlo niestety :/ - a szpaczyslawy to sie kapac potrafia - nie jak le lesne male przybledy - tylko woda pryska konkretnie - no i stadnie jeszcze sie kapia - zazdrszcze widowiska :D