Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Wietrzny dzień
Thrasher
27-08-2007, 21:51
Proszę o opinie.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img409.imageshack.us/img409/405/windmn0.jpg)
o cię przepraszam, świetne!!!
dobre+ bdb b&w ...
a samo zdjecie...zyje..i to jest najlepsze...
paparazzo
27-08-2007, 22:39
chyba sobie "wezme" na pulpit :D i bede sie zachwycac przy kazdej okazji!
Thrasher
27-08-2007, 22:41
chyba sobie "wezme" na pulpit :D i bede sie zachwycac przy kazdej okazji!
Będzie mi bardzo miło :-)
Pozdrawiam
paparazzo
27-08-2007, 22:46
no to juz tam siedzi :D
i u mnie siedzi rowniez :)
(jakie to dziwne...zyje..w takim kraju..gdzie taka pogoda to prawie codziennosc a nie zauwazam tego..przywyklem...
..to jest najgorsze.....)
Thrasher
27-08-2007, 23:02
no to juz tam siedzi :D
Bardzo mi miło :-)
Thrasher
27-08-2007, 23:03
i u mnie siedzi rowniez :)
(jakie to dziwne...zyje..w takim kraju..gdzie taka pogoda to prawie codziennosc a nie zauwazam tego..przywyklem...
..to jest najgorsze.....)
:-)
No właśnie dla mnie takie chmury to był szok, więc spróbowałem je jakoś wykorzystać.
Kapitalna fotka - jaka dramaturgia...
No poprostu kozacka fotka :)
david555
28-08-2007, 12:44
Raczej wyreżyserowane, niż podpatrzone, ale ciekawe.
a co za różnica. Liczy sie efekt czyli ostateczna wizja fotografa. A ta jest świetna.
david555
28-08-2007, 14:08
a co za różnica. Liczy sie efekt czyli ostateczna wizja fotografa. A ta jest świetna.
Różnica jest zasadnicza, ale zgadzam się że liczy się ostateczne wrażenie.
Fajne, fajne ;) Gdzieś tą fotę już widziałem... digart?
Thrasher
28-08-2007, 14:19
Czy znaczy to, że zdjęcia martwej natury, portretowe, glamour, akty i wszystkie zainscenizowane są gorsze bo wyreżyserowane?
Moim zdaniem nie. Uważam, że możliwość inscenizacji jest jedną z głównych zalet fotografii.
Napisał adrian >
Fajne, fajne :wink: Gdzieś tą fotę już widziałem... digart?Chyba photo.net :-)
Pozdrawiam
david555
28-08-2007, 14:24
Czy znaczy to, że zdjęcia martwej natury, portretowe, glamour, akty i wszystkie zainscenizowane są gorsze bo wyreżyserowane?
Moim zdaniem nie. Uważam, że możliwość inscenizacji jest jedną z głównych zalet fotografii.
Chyba photo.net :-)
Pozdrawiam
Ależ oczywiście masz rację, ale i ja ją mam, bo mówimy o zupełnie innych dziedzinach fotografii. Sfotografowane inscenizacje bywają cudowne w swym pięknie i wymowie, ale 'ustrzelone' w 'reporterce' podobne ujęcia, przyznasz, mają odrobinkę inną wymowę.;)
Sebastiann
28-08-2007, 14:27
Bardzo fajne zdjęcie, gratuluje!
Thrasher
28-08-2007, 14:29
Ależ oczywiście masz rację, ale i ja ją mam, bo mówimy o zupełnie innych dziedzinach fotografii. Sfotografowane inscenizacje bywają cudowne w swym pięknie i wymowie, ale 'ustrzelone' w 'reporterce' podobne ujęcia, przyznasz, mają odrobinkę inną wymowę.;)
Przyznam, gdyby dwa zdjęcia były podobne i jedno było "ustrzelone" a drugie wyreżyserowane to większy respekt dla "ustrzelonego" :-).
david555
28-08-2007, 14:30
Przyznam, gdyby dwa zdjęcia były podobne i jedno było 'ustrzelone' a drugie wyreżyserowane to większy respekt dla 'ustrzelonego' :-).
Mój też. I o to chodzi.:)
hudybart
28-08-2007, 14:34
Zdjęcie super.Pogratulować.
Bardzo fajna fotka. To jest koleś z reklamy Nicorette :)
arachiusz
04-09-2007, 10:34
bdb i ciekaawa praca :)
Witam,
Obróbka , BW, kompozycja bardzo dobra i swietny pomysł. Ale jak już David555 wspomniał nie pasuje mi tutaj ta reżyserka. Ja bym wypchnał parasol na drugą stronę, żeby podkreślić siłę wiatru, dodać dramatyki i urealnić zdjęcie. Ale to IMHO. Pozatym bardzo dobra fota.
Pozdrawiam,
AMI
Thrasher
05-09-2007, 19:54
Witam,
Obróbka , BW, kompozycja bardzo dobra i swietny pomysł. Ale jak już David555 wspomniał nie pasuje mi tutaj ta reżyserka. Ja bym wypchnał parasol na drugą stronę, żeby podkreślić siłę wiatru, dodać dramatyki i urealnić zdjęcie. Ale to IMHO. Pozatym bardzo dobra fota.
Pozdrawiam,
AMI
Tak też zrobiłem na tym zdjęciu i parasol jest wypchnięty na drugą stronę - może tego nie widać.
Dziękuję wszytkim za komentarze.
Pozdrawiam
Jakkolwiek podoba mi sie obrobka to scena nie przypadla mi do gustu.
Wyglada to sztucznie. Chodzi mi o pozycje ciala - zapiera sie czlowiek tak jakby go ciagnal co najmniej jakis kite... a to zwykly parasol ...